#رودیارد_کیپلینگ، رماننویس و نویسندهی بهنام، روز سیام دسامبر سال ۱۸۶۵ در بمبئی هندوستان به دنیا آمد. پدرش فرزند یک کشیش بود و قبل از تولد فرزندش، رشتهی حجاری در معماری را در دانشگاه بمبئی تدریس میکرد. کیپلینگ ۵ ساله بود که خواندن را آموخت و در سال ۱۸۷۱ به انگلستان رفت تا در آنجا تحصیل کند. بههمینخاطر به کاپیتانی بازنشسته و بداخلاق سپرده شد و دوران ابتدایی را روی کشتی گذراند. اما کاپیتان و همسرش طی مدت آن شش سال چنان با رودیار بدرفتاری کردند که او همیشه مترصد فرار از آنجا بود.
او در ایندوره بیشتر وقتها بیمار بود. چنانچه در داستان بعبع گوسفندان سیاه که براس ...
(1)
هنر، آرزوی مبهمی است که همهی اشیاء دارند. کلمات سرگشته مشتاقاند به شعر وارد شوند، مناظر بینوا، خود را در تصاویر کامل میکنند. بیماران در آن زیبا میشوند. چنین میشود: هنرمند اشیایی را که برای عرضه کردن برمیگزیند، از میان بسیاری روابط قراردادیشان از سر اتفاق بیرون میکشد. آنها را گرد هم میآورد و اشیای منزوی را در آمد و شدی ناب و ساده مینهد. همین که به شیئی عشق بورزد، اقرارهای آرام بسیاری در پرتو آن میآورد و آن را به همراه صدها نگفته و چیز پنهان، مأنوس میکند؛ اما جوانه احساسهای ظریف و خصوصیاش، تنها از پس شیء خرد و فشرده بیرون میزنند و او را وا میدارند، دس ...
به نقل از لیتهاب، #سوزان_سانتاگ نویسنده، منتقد ادبی و فعال سیاسی آمریکایی است که در سال 2004 درگذشت. وی در طول عمرِ 71 سالهی خود 17 کتاب نوشت، اما هیچکدام از آنها شهرت و اهمیت «عاشق آتشفشان» را به دست نیاورد. «نظر به درد دیگران» و «دربارهی عکاسی» از دیگر آثار نویسندهی آمریکایی است که مورد استقبال خوانندگان و صاحبنظران قرار گرفت.
از سوزان سانتاگ آثار زیادی به زبان فارسی ترجمه شده است. «آلیس در بستر»، «اصول اولیهی نویسنده شدن»، «انحطاط سینما»، «بانوی دریایی»، «در آمریکا»، «دربارهی عکاسی»، «نظر به درد دیگران»، «عاشق آتشفشان» و بسیاری دیگر از کتابهای نویسندهی آمریک ...
#سوزان_سانتاگ نویسنده و منتقد نامی روز ۲۸ دسامبر ۲۰۰۴پس از مبارزهای طولانی با هیولای یک بیماری که وجودش را روز به روز میخورد, تسلیم مرگ شد تا پرونده زندگی متفکری مبارز و معترض بسته شود.
سانتاگ که ۷۱ سال عمر کرد در داستانهای کوتاه و مقالههای نافذش ، نگرانی خود را از آنچه سیاستمداران امروز بر مردم جهان روا داشتهاند بیان کرده و در عین حال ، به ظرافتهای هنر، با نگاهی زیباییشناسانه پرداخته و زوایای لطیف آدمی را به گونهای دلانگیز به قلم آورده است.
سوزان سانتاگ خود را هنرشناسی شیدا و اخلاقگرایی وسواسی میدانست که تعصب به جدیت در وجودش موج میزد. او وقتی رمان پرفروش «ش ...
اگر پس از مرگ #سوزان_سونتاگ در سال ۲۰۰۴، مطالبی که راجعبه او نوشته شده بود را میخواندید، عمدهی چیزهایی که در آنها مییافتید راجعبه خصایل شخصیتی او بود؛ نخوت سونتاگ، تفرعن او، فقدان حس پذیرندگی در او. مقالهها آنقدر به خصایل شخصیتی او میپرداختند که دیگر جایی برای پرداختن به کارهای او نمیماند. بهتدریج این نحوهی اشتغال به سونتاگ به چیزی ورای یک سرگرمی بدل شد؛ به پناهگاهی که افراد به آن میخزیدند تا برای بررسیهای سطحیشان از آثار او دستاویزی داشته باشند. حالا #دانیل_شرایبر بیوگرافیای نوشته است که این نقص عمده را ندارد. کتاب که نخست به آلمانی منتشر شده است و بعد دیو ...
نویسندهی اصلی کتاب «فروید، ذهن اخلاقگرا»، که چندین دهه به نام #فیلیپ_ریف، جامعهشناس آمریکایی و همسر سابق #سوزان_سانتاگ، شناخته میشد، خود سانتاگ بوده است.
زندگینامهی تازهی سوزان سانتاگ که در چهار ماه آینده منتشر میشود، حاوی مستنداتی است که نشان میدهد نقش سانتاگ در نگارش این کتاب فقط همکاری با استاد و همسرش «در حد سپاس ویژه» نبوده، بلکه خود او آن را نگاشته است.
آشنایی سانتاگ در هفده سالگی با ریف در سال ۱۹۵۰ منجر به ازدواج آنها شد؛ ازدواجی که هشت سال بیشتر دوام نیاورد و سانتاگ با گرفتن حق حضانت کامل پسرش از او جدا شد.
اکنون فاش شده که گرفتن این حق حضانت برای سانت ...