#حمید_آرش_آزاد در ساعات بعد از نیمهشب چهارم دی ماه 1327 برابر با 25 دسامبر 1948 به دنیا آمده که چون روز تولدش مصادف با 13 ماه صفر بوده، مادر مرحومهاش همیشه عقیده داشت که او، یک آدم «نحس» و «یک دنده» است که البته در حال حاضر و در کانون گرم خانواده نیز، خانمش همین عقیده را دارد که البته به ما مربوط نیست و خود دانند.
محل تولد «آرش آزاد» خانهای در کوچهی «باغ دربندی» بود. محل دربند یک متری و هزار پیچ که یک سرش به کوی «سیداسلام» و سر دیگرش به «کورهباشی» ختم میشود که اینها هم به ترتیب، به خیابانهای «ملل متحد» و «منجم» مربوط میشوند. پس خیلی هم بیربط نیست که یکی از نامه ...
اسناد جدید منتشرشده دربارهی چگونگی اعطای جایزهی نوبل ادبیات در سال ۱۹۶۸ حاکی از مخالفت سرسختانهی رئیس آکادمی سوئد برای اعطای جایزه به #ساموئل_بکت نمایشنامهنویس برجستهی ایرلندی است.
به گزارش ایسنا به نقل از گاردین، بر اساس وصیتنامهی «آلفرد نوبل» این جایزه باید به نویسندهای تعلق بگیرد که برجستهترین آثار را در جهتی ایدئال نوشته باشد؛ این برنده هر سال توسط اعضای آکادمی سوئد (فرهنگستان ادب سوئد) انتخاب میشود و سازوکار انتخاب برندهی نهایی پس از ۵۰ سال فاش میشود.
بر اساس اسنادی که اخیراً دربارهی انتخاب برندهی نوبل سال ۱۹۶۸ (پس از ۵۰ سال) منتشر شده، «آندرس اوسترلی ...
آثار #بکت بدون شک در زمرهی تجربیترین و ژرفترین آثار در ادبیات غرب قرار میگیرند.
ساموئل بارکلی بکت در روز 13 آپریل 1906 در فاکس راک، شهری در حومهی دوبلین، چشم به جهان گشود.ساموئل و برادرش، فرانک، در خانوادهای پروتستان بزرگ شدند. بکت در دوران مدرسه، هم در درسهای مختلف و هم در فعالیتهای ورزشی ممتاز بود و در تیم کریکت و راگبی مدرسه عضویت داشت. او سپس به کالج ترینیتی در دوبلین رفت و در رشتهی زبانهای فرانسوی و ایتالیایی تحصیل کرد. این نویسندهی شهیر ایرلندی در سال 1931 مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشتهی هنر دریافت کرد.
ساموئل بکت که آثار خود را ابتدا به زبان انگلیسی ...
در سال ۱۹۶۹ #بکت به نیت گذراندن تعطیلاتی آرام، به تونس رفت و هتلی در منطقهای بی سرو صدا گرفت. اما مدتی بعد یکباره با هجوم سیل خبرنگاران به هتل روبه رو شد، به خیالش یکی از ستارگان سینما با آمدن به این منطقهی دورافتاده سکوت و آرامش او را برهم زده است. اما وقتی در اتاقش را باز کرد و نور فلاش دوربینها چشمانش را آزرد و خبرنگاران سمج از سروکولش بالا رفتند، برای دقایقی شوکه شد.
اگرچه در این زمان بکت اسم و رسمی در دنیای ادبیات پیدا کرده بود، اما سوژهای آنقدر جذاب نبود که کسی او را تعقیب کند آن هم نه در اروپا، بلکه در این منطقه دورافتاده از تونس. کمرویی و ضعف بنیه بکت کار را ...
ماری آن یا #ماریان_اوانز، که بعدها به نام #جورج_الیوت شهرت یافت، در ۲۲ نوامبر ۱۸۱۰، در این منطقه مید لندز انگلستان متولد شد.
پدرش رابرت اوانز، از مردم ویلز، فرزند مردی بنّا و نجّار بود. او ابتدا به کار زراعت پرداخت اما بعد مباشر ملک آربری شد که صاحب آن یکی از ملاکهای محلّی بود اوانز به سبب امانتداری و صداقتش و نیز به خاطر اطلاعات جامعی که در مورد تمامی جنبههای زندگی روستایی داشت، فردی سرشناس و محترم محسوب میشود.عقایدی سنتی داشت و عصری را به طرفداری از کلیسای انگلیس و حزب محافظه کار گذارنده بود. ماریان که سومین فرزند از ازدواج دوم او با دختر مردی روستایی بود، کوچکترین ...
رم، ۲۹ اکتبر ۱۹۵۷
جناب #سپهری،
قربان تو… شنیدم که تو هم در رفتی… خیلی خوشحال شدم و صادقانه آرزو دارم که برنگردی. طوری پیش نیاید که مجبور به بازگشت شوی. امیدوارم که خوش و خرم باشی. همینطور جناب عصار که یک روز جمعه به اتفاقاش و کاظمی به فیلم «جادوگر شهر زمرد» که در سینمای تاج نمایش میدادند رفتم و تنها خاطرهای است که از ایشان دارم.
… چه بنویسم؟ مسائل زیادند ولی فکر میکردم از کجا شروع کنم، برای تو که از آن خرابشده دررفتی چه چیزی خوشایندی زیادتری خواهد داشت؟
امروز سفارت ما را خواست و وقتی به آنجا رفتم دیدم اولین موضوع برای نامهی تو پیدا شده. خبر مهم اینکه Biennale ...