#سوزان_سانتاگ با نام اصلی سوزان رزنبلت در ۶ ژانویه ۱۹۳۳ در شهر نیویورک از پدر و مادری یهودی به دنیا آمد. پدرش تاجر پوست در چین بود. سوزان پنج سال داشت که پدر بر اثر ابتلا به سل درگذشت و مادر نیز چند سال بعد با ناتان سانتاگ ازدواج کرد. هرچند هیچ گاه ناپدری او را رسماً به فرزندخواندگی نپذیرفت؛ اما نام خانوادگی سانتاگ روی سوزان و خواهرش ماندگار شد. سوزان در ۱۵سالگی دبیرستان را در شهر لسآنجلس به پایان رساند و در دانشگاههای برکلی و شیکاگو در رشتههای فلسفه و ادبیات و همچنین رماننویسی ادامهی تحصیل داد.
سوزان در سال ۱۹۵۰ زمانی که تنها هفده سال داشت با #فیلیپ_ریف، معلم و نظری ...
من امروز خود را صاحب عزای رفیقی میبینم که 40 سال است دیداری با او نداشتهام اما در همهی آن حضورهای جوانی و این غیابهای طولانی محبت و احترام او در دلم شعلهور بوده است. امروز #اکبر_رادی، در 68 سالگی از جهان ما رفت. من از این رو خود را در این مصیبت عظمی صاحب عزا مییابم که زندگی ادبی و روشنفکری خود را در کنار او و با او شروع کردهام. هنوز خاطرهی آن جوان ساکت و محجوب اما صریح الهجه و روشنبین، که به سال 1341 از در آپارتمان کوچک و تنگ #شاهین_سرکیسیان در سه راه زندان قصر به درون آمد و کنارم روی زمین نشست، در ذهنم به روشنی آفتاب است. شاهین، پیر تئاتر ایران آن روز، مرد متواضع ...
1 اسفندماه 1345
#رادی عزیز
«از پشت شیشهها»ی بسیار غمانگیز و بسیار قشنگت را خواندم و پیش از هر چیز میخواهم صمیمانه بهت تبریک بگویم. صراحتاً بگویم من «محاق» یا «مسافران» تو را چندان حس نمیکنم، اما از پشت شیشهها را هر کسی با کل وجودش حس خواهد کرد. باز هم تبریک. اگر این تبریک اصلاً ارزشی برای تو داشته باشد. یا ارزشی در برابر کار تو داشته باشد. اما دو سه نکته. که میدانی من به هر حال فضولیهایی میکنم:
ـ اول اینکه دو سه نمایشنامهی فرنگی با چنین طرحی نوشته شده است (مثلاً شام شب عید از #تورنتون_وایلدر، یا ماشیننویسها از #مورای_شیگال) که البته از ارزش نوشتهی تو چیزی ...
#اکبر_رادی مصداق بارز صحبتهای #شایگان است. کسی که از درد اجتماع و مردمش نوشته و شخصیتهای نمایشنامههایش آدمهایی از پیرامونمان هستند. او معتقد بود که همین دور و بر خودمان آنقدر مسئله وجود دارد که از هر کدام اینها میتوان یک درام پدید آورد و لزومی ندارد برای نوشتن به جوامع دیگر یا به مرمت متون کهن روی آوریم. رادی باور داشت اگر هنرمند با مضامین سادهی زندگی مردمان جامعهی معاصر خود درامی خلق کند، دِین خود را ادا کرده است.
رادی، زادهی شمال بود و تحولات پرشتاب اجتماعی سالهای دهه ۲۰ و ۳۰ تاثیری عظیم در آثارش گذاشت. قلم رادی به عنوان یکی از پیشگامان نمایشنامهنویسی ایران د ...
#هنری_میلر در طول زندگانی آثار زیادی پدید آورد. آثار او اما همواره به زندگینامهی خودنوشتهی یک نویسندهی یاغی شباهت دارد. نویسندهای که از مادر اغتشاش متولد شده و عاشق تشویش افکارعمومی است.
مجموعهای درهم و متنوع از تنکامیها، عشق به زندگی، روانکاوی شخصیتها و نقد اجتماعی. در این میان ساختار این آثار از نظر هنر نویسندگی در اغلب آثار میلر به خاطر جهشهای فکری یک ساختار نامنظم و آشفته است.
ناشران به آثار میلر کمترین توجهی نشان ندادند. به نظر آنها آثار میلر ضدزن، هرزهنگار و در مجموع غیر قابل انتشار بود. در آمریکا برخی از آثار او ۳۰ سال پس از چاپ اولشان در خارج منتشر شد. ...
#هنری_میلر از غیرمتعارفترین نویسندهگان همعصر #جورج_اورول بود. وقتی جنگهای جهانی و رویارویی فاشیسم با کمونیسمِ شوروی و حتا شروع جنگ داخلی هسپانیه، خیل عظیمی از نویسندهگان همدوره و حتی هموطنش را مشغول خود کرده بود، یعنی همان وقتی که #ارنست_همینگوی «وداع با اسلحه» را مینوشت و #جان_دوس_پاسوس «ماجراهای مرد جوان» را به اتمام رسانده بود، آرام در گوشهای به نوشتن میپرداخت؛ کنجکاوی نشان نمیداد و عضو هیچ دار و دستهیی نبود و از نظر سیاسی، کاملاً منفعل عمل میکرد. حتی وقتی جورج اورول نظرش را دربارهی جنگ داخلی هسپانیه پرسید، پاسخ داد: «رفتن به هسپانیه، دیوانگی محض است!»
م ...