گفتوگوی مهر با محمود دولتآبادی
بهار سال ۹۷ با اتفاقی جالب توجه در ادبیات کسلکنندهی این سالهای ایران همراه میشود. یکی از نویسندگان تاثیرگذار ایرانی، بالاخره بعد از سالها رمانی مهم دربارهی ۸ سال دفاع مقدس منتشر میکند. این یکی از معدود مواردی است که طیفی از نویسندگان پرسابقه و معتبر ایرانی که به کانون نویسندگانیها مشهور هستند، واکنشی کم و بیش حماسی و نه ضدجنگ به این دورهی پرتنش و خاص در فضای ایران نشان میدهند. در شرایطی که تیراژ رمانهای ایرانی به ۲۰۰ نسخه رسیده است، «طریق بسملشدن» با تیراژی ۳۰هزارتایی منتشر میشود و بلافاصله به چاپ دوم میرسد. روی جلد این رمان نام یک نویسندهی مشهور و نامآشنا ...
رسول یونان کیست؟
پیداکردن #رسول_یونان سخت نیست. اگر گذرتان به خیابان کریمخان تهران بیفتد به احتمال زیاد او را خواهید دید و اگر آنجا نبود شک نکنید گوشه یکی از کتابفروشیها یا کافههای همان اطراف پیدایش میکنید. نگران برخوردش هم نباشید! جوری گرم میگیرد انگار سالهاست با او دوستی دارید. منتظر نمانید تا دوروبرش خلوت شود. آدمهای انگشتشماری او را تنها دیدهاند. از هر چه دوست داشتید بپرسید. صمیمی است و برخلاف آنچه شعرهایش نشان میدهد از نظریههای ادبی و فلسفه و این چیزها خوب سر در میآورد. خلاصه ما هم همینگونه او را یافتیم. ناگهان در یک بعدازظهر. گوشه یک کافه. نشستیم و گپ زدیم. از هر دری سخن ...
دیدگاههای ادبی «خابیر ماریاس»
در حال حاضر چه کتابهایی را برای مطالعه پیش از خواب درنظر گرفتهاید؟
«هیچ چیز نگو» نوشته «پاتریک رادن کیف» و نسخه جدید از کتاب «ناوگان ماه» نوشته «جان مید فاکنر». رمان «ناوگان ماه» اثری است که در دوران جوانی مطالعه آن برایم بسیار هیجانانگیز بود و حالا میخواهم دوباره آن را مطالعه کنم.
«لینکلن در باردو» نوشته «جورج ساندرز» و رمان «ویاجیو در اروپا» و «پلنگ» نوشته «جوزپه تومازی دی لامپه دوزا». من تمامی آثاری را که «جوزپه تومازی دی لامپه دوزا» از خود به جای گذاشته است میخوانم. خواندن «مقالات» اثر «مونتنی» را نیز آغاز کردهام.
آخرین کتاب بینظیری که مطالعه کردهای ...
گفتوگو با زویا پیرزاد
اخیرا جایزه کوریه انترناسیونال به خاطر کتاب «طعم گس خرمالو» به شما اهدا شد و همچنین جوایز بسیاری در ایران، به ویژه برای کتاب «چراغها را من خاموش میکنم»، دریافت کردهاید. آیا برای شما مهم است که آثارتان در کشورهای خارجی منتشر شود و جایزه دریافت کنید؟
اینکه کارهایم شناخته شوند، مردم آنها را بخوانند و با آنها ارتباط برقرار کنند، برای من یک تشویق بزرگ است. به همین دلیل دریافت جایزه کوریه انترناسیونال بسیار خوشحالم کرد. زمانی که مردم میآیند و از کتاب هایم صحبت میکنند یا زمانی که نظرات مردم را در وبلاگها میخوانم، بسیار لذت می برم. ولی خیلی دوست ندارم که با روشنفکران بن ...
گفتوگو با غلامحسین ساعدی
این گفتوگوی است یا گوهر مراد (ساعدی) که در زمان حیاتش توسط ماهنامه آدینه انجام شد، گفت و شنودی که در آن درباره آثار خودش و همچنین داستان نویسان پیشکسوت یا همدوره خودش می گوید.
نظر شما دربارهی قصهنویسی معاصر ایران چیست و آیا قصهنویسی ایران روندی رو به رشد داشته است؟
اگر قصهنویسی معاصرایران را بر مبنای همان تقسیمبندی متعارف ادبای «پیر و پاتال» مثل #سعید_نفیسی از دوران مشروطیت به بعد بررسی کنیم، درمییابیم که عوامل بسیاری در آن تأثیر داشته است.
گرچه عدهای تأکید دارند که ما در گذشته قصه یا نوعی قصه داشتهایم و اشاره میکنند به آثاری مثل «داراب نامه» و آث ...
گفتوگو با شهرام رحیمیان
شهرام رحیمیان نویسندهای است که با کتاب «دکتر نون زنش را بیشتر از مصدق دوست دارد»پایش به دنیای ادبیات داستانی ایران باز شد و بعد از انتشار این کتاب نوشته دیگری از او منتشر نشد. او سالهاست که در آلمان زندگی میکند. دلیل اینکه دیگر کاری از او در ایران منتشر نشده را مشغلههای فراوان و سختی زندگی در آلمان عنوان میکند. البته یکی از آثار او به زبان آلمانی منتشر شده است. این نویسنده میگوید که داستانهایی را نوشته است که باید دستی به سر و گوششان بکشد. گفتوگوی کوتاه ما به مدد دنیای مجازی شکل گرفت.
مهاجرت معمولا باعث شکوفایی نویسندگان و هنرمندان شده است مثلا جوزف کنراد یا ن ...