#محمدعلی_جمالزاده نویسندهی بزرگیست، حتی اگر همهی کارهایش مقبول نباشد و ایراداتِ درستی به آنها وارد شود، باز هم نویسندهی مهمی ست و حسنِ میرعابدینی در پژوهش اش با زیرِ ذره بین بردنِ آثار و زندگی او تصویری از او به دست میدهد تا خواننده با دلیل اهمیت و بزرگیِ جمالزاده آشنا شود. او تلاش کرد تا زبانِ نگارش را به زبانِ محاوره نزدیک کند. آن هم در زمانهی استیلای سنتگرایانِ ادبی که جمالزاده با نوشتنِ داستان کوتاه و رمان، زبانی تازه را در انواعِ جدید ادبی جا انداخت. او بسیار نوشت و دامنهی نوشتههایش چنان گسترده بود که از پژوهش تاریخی و اقتصاد ایران تا ترجمه و رماننویسی و دا ...
در صفحهی ادبیات روزنامه اعتماد به تاریخ ۲۳ اردیبهشت ۱۳۸۷، گفتاری از آقای فریدون جنیدی منتشر شده است که در بردارنده پارهای استنباطهای نجومی است. ایشان در این گفتار آوردهاند که ویرایشگر شاهنامه میباید در زمینههای گوناگونی همچون دینشناسی، ستارهشناسی، متون پهلوی، سپاهیگری و همه مسائل و رموز زندگی و فرهنگ ایرانیان آگاهی داشته باشد و چون این آگاهیها و تخصصها را در خود سراغ داشتهاند، در چند سال اخیر دستبهکار تهیه نسخهای از شاهنامه شدهاند.
این نگارنده تاکنون هیچ کتاب یا مقاله یا پژوهشی از ایشان که در زمینهی ستارهشناسی باشد، ندیده است. همچنین تاکنون هیچ نمونهای ا ...
احمد میرعلایی 21 فروردینماه 1321 در اصفهان بهدنیا آمد و دوم آبانماه سال 1374 در سن 53سالگی به طرز مشکوکی از دنیا رفت.
میرعلایی سال 1339 لیسانس زبان انگلیسی گرفت و سال 1342 از دانشگاه ادبیات دانشگاه اصفهان فارغالتحصیل شد. او مدرک فوق لیسانس خود را در سال 1346 از دانشگاه لیدز انگلستان گرفت و سپس به صورت متناوب از سال 1346 تا 1374 به تدریس ادبیات انگلیسی و فارسی در دانشگاههای اصفهان، هنرهای دراماتیک، صنعتی اصفهان، هنر، آزاد و کراچی پرداخت.
این مترجم همچنین از سال 1348 تا 1351 در مؤسسهی انتشارات فرانکلین بهعنوان ویراستار مشغول به کار بود. او در سالهای 13۴۶ تا ...
زاده جنگ دوم جهانیام! در ۵ دیماه ۱۳۲۲(۲۴ دسامبر ۱۹۴۳) در محلهی دولت تهران، در مملکتی اشغال شده توسط ارتشهای روس و انگلیس و آمریکا و دچار قحطی و گرسنگی و فقر و بیماری، پا به این جهان گذاشتم.
عجب خیر مقدمی دنیا به من گفت! شاید یک بدشانسی بزرگ بود؛ ولی به دنیا آمدن در خانوادهای متوسط و در تنگنا ولی باسواد و با فرهنگ که تو را بخواهند و برایت از جان و دل مایه بگذارند، قطعاً خوششانسی بزرگی است. همین که از آن مهلکه جان سالم به در بردم، مرا به کودکستان و مدرسه فرستادند و در میان کتاب و مجله و موسیقی و شعر و ادبیات، بزرگ شدم و از همه بالاتر، مورد محبت بودم.
خود را مدیون افسر ...
ثریا قزل ایاغ در ۱۳۲۲ در تهران متولد شد، در دورهای که ایران از اشغال نیروهای متفقین رنج می برد و آبستن تحولاتی بزرگ بود او استاد ادبیات کودک، کتابدار، مترجم و پژوهشگر حوزهی ادبیات کودکان بود.
به گفتهی خودش کودکی را با همهی شرایط سخت دوران، با شادی و در دامان پدر و مادری مهربان سپری کرد و آن را سرمایهای میدانست برای ورودش به حوزهی ادبیات کودک: « وارد شدنم به عرصهی ادبیات کودکان، شاید ناخودآگاه سهیم کردن کودکان در لذتی باشد که خود در کودکی از آن بهره بردهام، شادی خواندن…»
او تحصیلات خود را تا مقطع کارشناسی در ایران گذراند و با مدرک علوم اجتماعی و ارتباطات از دانش ...
از کودکی خود خاطرات خوبی دارد؛ ولی مشاهداتش از کودکی بچههای دیگر تلخ است. همیشه فکر کرده کودکان مظلومترین قشرند چرا که در به وجود آمدن شرایط ناخوشایندشان هیچ نقشی ندارند، ولی تمام مصائب متوجه آنهاست. اینگونه بوده که همیشه دلسوزی و کششی او را به سمت بچهها کشانده است. حالا هم در ۶۱ سالگی وقتی به افق دوری چشم میدوزد و طنین آرام صدایش خاطرات گذشته را مرور میکند، در جایجای آن به کار برای بچهها میرسد و رضایتمندیاش همه از شوقانگیزی موفقیتهایی است که نتایجی برای کودکان داشته است.
ثریا قزل ایاغ حتی در دوران دانشجویی رشتهی روزنامهنگاری، هم ترجمهی «روانشناسی والدین ...