«آینده همیشه ما را غافلگیر میکند و به گذشته معناهایی میدهد که در خود گذشته از آنها غافل مانده بودیم. زن جوان امریکایی حالا در یکی از غروبهای سالهای آخر دهه چهل درختهای حیاط شیبدار را آب داده. چمن سایهدار از تازگی برق میزند. آفتاب میخواهد بپرد. زن برگشته طرف خانه و صادق چوبک مرا به عروسش معرفی میکند. قدسی خانم پوست روشن و چشمهای روشنتری دارد. میز را چیده. عکس گنده چوبک با عبارت انگلیسی man river (رود- انسان) آن بالاست. آن ورتر عکس هدایت است با همان عینک و سبیل و کروات که پسر دو سه ساله چوبک بغلش نشسته و لابد همین بچه بعدها شوهر آن زن امریکایی خواهد شد و شاید بر ...
صادق چوبک سال 1353 خود را بازنشسته کرد و در همان سال به انگلستان رفت و بعد از چند ماه به آمریکا رفت و برای همیشه آن جا ماند تا این که سال 1377 در شهر برکلی آمریکا از دنیا رفت. او حدود 25 سال تا لحظه مرگ از ایران دور بود. اما در همه این سالها او عاشق فرهنگ ایران بود و در نامههای فراوانی که از چوبک به جا ماند، دلتنگی خود را نسبت به ایران و فرهنگش نشان داد.
علی فردوسی، یکی از دوستان چوبک در آمریکا، در خاطراتش از عشق چوبک به حافظ صحبت میکند و میگوید: «در این میان عاشق حافظ بود. سالهای آخر زندگیاش، وقتی چشمهایش دیگر به خوبی نمیدیدند، یا دیگر جز سایهروشنی نمیدیدند، به ...
دیروز سالمرگ شاهرخ مسکوب بود و از قضا کمی از فراغت طولانی این بهار دلانگیز به خوندن مسکوبهای نخونده گذشت. مسکوب و یک کتاب تازه از نقدها و داستانهای شمیم بهار. هرچه مسکوب، خونهنشینی رو دلپذیر کرد، شمیم بهار زجر داد و لج درآورد. رندی نوشته بود (یا گفته بود، یادم نیست) نمیشه هم شاملو رو دوست داشت و هم اخوان رو، باید انتخاب کنی شاملویی هستی یا اخوانی. نمیشه هم اصلاحطلب باشی هم اصولگرا، نمیشه هم پرسپولیسی باشی هم استقلالی. بههرحال، منِ اغلب مرددِ ندرتاً مصمم هیچوقت نفهمیدم اصلاحطلبم یا اصولگرا، پرسپولیسیام یا استقلالی، ولی خیلی زود فهمیدم که اخوانیام و شاملویی ن ...
اهل قلم در این روزهای کرونایی ساکت ننشستهاند و با انتشار مطالب و ویدئوهایی در فضای مجازی سعی میکنند مخاطبانشان را به کتابخوانی و مطالعه تشویق کنند.
محمدرضا شمس معتقد است مهمترین مسئله در روزهای کرونایی این است که ارتباط نویسندگان با مخاطبان قطع نشود و میگوید: آنها در این ایام بیشتر به ما نیاز دارند. ما روزهای سختی را میگذرانیم و در خانه ماندنهای طولانی ممکن است سبب خستگی و بیحوصلگی بچهها شود و موجب هنجارگریزی و درگیریهای ذهنی و لفظی بچهها و بزرگترها شود.
احمد اکبرپور هم از دیگر نویسندگان حوزه ادبیات کودک است که این روزها در فضای مجازی در قالب ویدئوهای کوتا ...
اندی پرنتیس، نویسندهی کتابهای کودک و نوجوان در انتشارات آزبورن است. او هشت توصیه برای بچههای علاقهمند به نویسندگی دارد که در ادامه میخوانید:
یک: دنبال یک ایدهی بینقص نگرد! فقط شروع کن و بنویس.
دو: شاید احساس کنی که همهاش در حال اشتباه کردن هستی، ولی این واقعاً اهمیتی ندارد. اشتباه کردن یک اتفاق طبیعی است و همهی نویسندگان در طول نوشتن داستان اشتباهاتی میکنند.
سه: به مطالعه کردن ادامه بده. خواندن کتاب برای هر نویسندهای واجب است. درواقع با این کار سوخت موشک ِ نویسندگیات را تأمین میکنی.
چهار: یک دفترچه همیشه با خودت داشته باش. برای نوشتن نیاز به ایده داری. ب ...
فریدالدین ابو حامد محمد بن ابوبکر ابراهیم بن اسحاق عطار نیشابوری، یکی از شعرا و عارفان نامآور ایران در اواخر قرن ششم و اویل قرن هفتم هجری قمری است. بنا بر آنچه که تاریخنویسان گفتهاند بعضی از آنها سال ولادت او را 513 و بعضی سال ولادتش را 537 هجری. ق، میدانند. او در قریه کدکن یا شادیاخ که در آن زمان از توابع شهر نیشابور بوده به دنیا آمد. از دوران کودکی او اطلاعی در دست نیست جز اینکه پدرش در شهر شادیاخ به شغل عطاری که همان دارو فروشی بود مشغول بوده که بسیار هم در این کار ماهر بود و بعد از وفات پدر، فریدالدین کار پدر را ادامه میدهد و به شغل عطاری مشغول میشود. او در این ه ...