محمدعلی بهمنی از شاعران بهنام روزگار ماست که در حوزهی ترانهسرایی نیز کارنامهی پرباری دارد. در پروندهی ترانهخوانی 12 ترانهی ماندگار از استاد بهمنی را جمعآوری کردهایم. شما را به خواندن این مطلب خاطرهانگیز دعوت میکنیم:
گاهی تفکیک وجوه گوناگون شعری یکشاعر بسیار دشوار است. مثلاً شاعری که در شکلهای سنتی مهارت دارد و درعینحال به سرودن شعر نو نیز اقبال نشان داده و آثار موفقی از خود بهجای گذاشته را از جهتی میتوان غزلسرا یا مثنویسرا دانست و از سوی دیگر به او عنوان سپیدسرا و... داد. بااینحال همواره عناصری تکرارشونده در زبان هر دو شکل بهچشم میخورد و در این وجوه م ...
اگر یک علت غریب ماندن ادبیات معاصر فارسی را فقدان جریان قصهنویسی بومی بدانیم، پس باید به دنبال کسی بگردیم که بتوان نویسندهی بومی شرقی خطابش کرد. ابوتراب خسروی از شاگردان گلشیری و متعلق به مکتب اوست که جزو مهمترین چهرههای معاصر ادبیات داستانی فارسی به حساب میآید؛ نویسندهای که با بهرهگیری از الگوی روایت شرقی در آثارش، رمانهایی نوشته که تکرارنشدنیاند و خواننده را با چیزی کاملاً خاص روبهرو میسازند.
زندگی:
ابوتراب خسروی در سال ۱۳۳۵ در شهر فسا متولد شد. پدرش نظامی بود؛ به همین دلیل سالهای جوانی او در شهرهای مختلف ایران گذشت. در سالهای ۱۳۴۸ و ۱۳۴۹ در دبیرستانی د ...
اگر نام ابراهیم گلستان را در صدر فهرست بزرگان سینما ننویسند، به گواه اهالی فن یکی از سرآمدان هنر هفتم بوده و هست. گلستان زمانی دوربین به دست میگرفت و فیلم میساخت که هنوز مدرنیته، تهران را نبلعیده بود. نخستین کارگردان ایرانی بود که جایزهای بینالمللی گرفت. علاوه بر این نقشش در سیر پیشرفت داستان معاصر فارسی در کنار محمدعلی جمالزاده و صادق هدایت غیر قابل انکار است. مهمترین ویژگی گلستان صراحت نقدها و پیشبینی آیندهی جامعهی خویش در خلال آثارش است.
زندگی:
ابراهیم گلستان کارگردان، داستاننویس، مترجم، روزنامهنگار و عکاس، سال 1301 در خانوادهای فرهیخته متولد شد. پدرش از ...
چگونه داستان خندهدار و طنز بنویسیم؟
تا به حال به این دقت کردید که چند تا حرف خندهدار با سؤال «تابه حال به این دقت کردید» شروع میشود؟ یا با «چه خبر»؟
با توجه کردن معمولی به اتفاقهای روزمره میشود کلی چیز خندهدار کشف کرد، چیزهایی که در حالت معمول بهشون توجه نمیکنیم. پس اگر دوست دارید کمی طنز چاشنی داستانهایتان کنید، چند راهکار بعدی را بخونید.
تمام قصهگوهای بزرگ، مثل طنزنویسها، از گذشتههای دور تا الان، چند پرسش ساده میپرسیدهاند: چه کسی؟ چه چیزی؟ چه موقع؟ کجا؟ چرا؟ و چطور؟
آنها از قرنها پیش هنگام نوشتن داستان به این سوالها جواب میدادهاند. جوابهایی که یک ...
نام سیمین دانشور به عنوان اولین داستاننویس زن ایرانی برای همگان آشناست. رمان برجستهی او «سووشون» جزو آثار داستانی ایرانی است که حتماً باید بخوانید. علاوه بر این او تکنیکهای مدرن داستاننویسی و نوشتن خلاق را وارد حوزهی داستانی فارسی کرد و بر داستاننویسان زن بعد از خود، تأثیری عمیق گذاشت.
زندگی:
سیمین دانشور در 8 اردیبهشت 1300 در شیراز به دنیا آمد. پدرش دکتر محمدعلی دانشور (احیاءالسلطنه) مردی با فرهنگ و ادب بود. مادرش نیز، قمرالسلطنه حکمت، بانوی شاعر و هنرمندی بود که نقاشی را به فرزندانش میآموخت، مدتی هم مدیر هنرستان دخترانهی هنرهای شیراز بود.
سیمین دانشور دوران ...
تا پیش از این، «غزاله علیزاده» که در کنار «سیمین دانشور» یکی از مهمترین نویسندگان زن ایرانی به حساب میآید، نامی آشنا برای خوانندگان جوان ایرانی نبود؛ اما او که با توجه به عمر کوتاه و آثار معدودش، جایگاهی تکرارنشدنی دارد، در سالهای اخیر با همراهی نامهایی چون الهی و آوینی و به مدد یادکردها و بزرگداشتهای مختلف، بیشتر شناخته شده است.
زندگی:
غزاله (فاطمه) علیزاده ۲۷ بهمن ۱۳۲۵ در مشهد زاده شد. مادرش نیر سیدی شاعر و نویسنده بود. مدرسه را در دبیرستان علوم انسانی مهستی به پایان برد و در همین زمان به گیاهخواری روی آورد. او در رشتهی ادبیات فارسی مشهد و کنکور حقوق و فلسفهی ...