«گفت: اره را بیار بالا!» این نخستین جمله «روزگار دوزخی آقای ایازِ» رضا براهنی است: صحنهی مثلهکردن آدمها. و بعد رمان، خود به روزگار شخصیتهایش میافتد. داستانِ طبع و انتشار «ایاز»، هیچ کَم از داستان غریبِ رمان ندارد.
ماجرا از این قرار است که چهار دهه و اندِ پیش حوالی سال ۱۳۴۹ براهنی نوشتنِ «روزگار دوزخی آقای ایاز» را تمام میکند و به نشر میسپارد، کتاب چاپ میشود اما هرگز رنگِ ویترین کتابفروشی به خود نمیبیند. رژیم وقت رمان را تاب نمیآورد و تمام نسخ خمیر میشود و میماند تکنسخهای از کتاب که گویا حروفچینی آن را از مهلکه به در میبرد و میرساند بهدستِ براهنی و بهروا ...
شبههنرمند گرفتار اوبلوموفیسم کامل ذهنی است. دقیقاً هیچ امر اجتماعی برایش مطرح نیست. هیچ جریانی او را تکان نمیدهد، به تمام مسائل مملکتی بیاعتناست. دنیا را آب ببرد او را خواب برده است.
اما با این همه مردگی، اصلاً جمود نعشی ندارد؛ در زندگی روزمره مدام میدود و میدود و میدود، از این گوشهی دنیا به آن گوشهی دنیا، از این شهر به آن شهر، از این جشن به آن جشن، از این مجلس به آن مجلس، فقط به این دلیل که همیشه حضور داشته باشد، به این دلیل که او را ببینند، به این دلیل که فضا را بسنجد و ببیند که باد از کدام سمت میوزد، و به کدام جهت باید مایل شد، به کدام سمت باید رو کرد.
فرصتط ...
پیشنهادهای داستاننویسها برای ایام خانهنشینی کرونا
فرشته احمدی کتابهای قطوری را پیشنهاد داده که معمولاً زمان کافی برای مطالعهشان نیست: «دن کیشوت» سروانتس، «در جستجوی زمان از دست رفته» پروست، «زندگی و عقاید تریسترام شندی» لارنس استرن، «کلیدر» محمود دولتآبادی، «جنگ و صلح» و «آنا کارنینا» تولستوی، «برادران کاراماروف»، «ابله» و «جنایت و مکافات» داستایوفسکی، «خانه قانونزده» دیکنز.
رضا امیرخانی، از بین خواندههای جدیدش سه رمان پیشنهاد داده: «گاه ناچیزی مرگ» محمدحسن علوان ترجمه اللهیاری، «برج سکوت» حمیدرضا منایی و «شورآب» کیوان ارزاقی.
فرهاد حسنزاده به نوجوانها ت ...
زَرتُشت یا زَردُشت یا اشوزَرتُشت، پیامبر ایران باستان بود. نقل شده است که زرتشت در سال ۶۳۰ قبل از میلاد به پیامبری مبعوث شده است. کتاب مقدس زرتشت «اوستا» نام دارد.
زادگاه و زادروز وی دقیقاً روشن نیست، هرچند امروزه بیشتر دانشمندان بر آنند که زردشت بین ۶۰۰ تا ۱۲۰۰ سال پیش از میلاد میزیسته. و زادگاه وی را به مناطق مختلفی مانند شهر ری، آذربایجان، خوارزم، سیستان، خراسان و آمل نسبت دادهاند.
نام خانوادگی زرتشت اسپنتمان بود. پدر وی «پوروشسب» و مادرش دوغدو دختر «فریهیمرَوا» نام داشتند. حاصل ازدواج پوروشسپ و دوغدو، پنج پسر بود که زرتشت سومین آنهاست.
زرتشت سه بار ازدواج کرده ...
محمدابراهیم باستانی پاریزی در سوم دی ماه ۱۳۰۴ ه.ش در پاریز، از توابع شهرستان سیرجان در استان کرمان متولد شد.
وی تا پایان تحصیلات ششم ابتدایی در پاریز تحصیل کرد و در عین حال از محضر پدر خود مرحوم حاج آخوند پاریزی هم بهره میبرد. پس از پایان تحصیلات ابتدایی و دو سال ترک تحصیل اجباری، در سال ۱۳۲۰ تحصیلات خود را در دانشسرای مقدماتی کرمان ادامه داد و پس از اخذ دیپلم در سال ۱۳۲۵ برای ادامهی تحصیل به تهران آمد و در سال ۱۳۲۶ در دانشگاه تهران در رشتهی تاریخ تحصیلات خود را پی گرفت.
باستانی پاریزی به گواه خاطراتش از نخستین ساکنان کوی دانشگاه تهران (واقع در امیر آباد شمالی) است.
...
نیکلای واسیلیویچ گوگول نویسنده، طنزپرداز و خالق سبک رئالیسم انتقادی در ادبیات روس در ۱ آوریل ۱۸۰۹ در روستایی واقع در اوکراین متولد شد. او روزهای کودکی را در دهکدهی واسیلیفکا در املاک خانوادگیشان گذراند. او در ۱۸۱۸ برای مدرسه به شهرستان رفت و سپس در شهر نیژین در دبیرستان علوم عالی به تحصیل پرداخت. پس از آنکه از دبیرستان فارغالتحصیل شد جهت امرار معاش و با امید داشتن شغل دولتی راهی پترزبورگ شد، اما او فقط توانست یک کارمند عادی شود. منظومهی هانس کوشل گارتن را در ۱۸۲۹ منتشر کرد، اما با استقبال خوبی روبهرو نشد و تمام کتابهای منتشر شدهاش را خرید و سوزاند. این اتفاق ناگوار ...