نگاهی به جهان ماکسیم گورکی
هنر ماکسیم گورکی با همهی ویژگیهای زنده و بارزش، در فضای جستوجو و تکاپو چه در جهان آراء و عقاید و چه در زندگی که ویژگی آغاز قرن بیستم بود شکل گرفت. نویسنده نه تنها خود از شاهدان مشتاق آن روزگار بود بلکه در بسیاری از رویدادهای مهم و نخستین دهههای قرن بیستم شرکت داشت.
گورکی که دوست و همرزم چهرههای برجسته از نهضت طبقهی کارگر و انقلاب اکتبر بود کار خود را به را به مثابه هنرمند با مبارزهی رهایی بخش مردم همراه کرد و به گونهی یکی از فعالترین چهرههای ساختمان فرهنگ سوسیالیستی پدیدار گشت. آثار گورکی عضو ضروری و زندهای از آن روزگار و از آگاهی ه ...
نویسنده، طنزپرداز، مترجم و روزنامهنگار ایرانی است.
مهشید امیرشاهی در تاریخ ۲۰ فروردین ۱۳۱۶ (۹ آوریل ۱۹۳۷) در کرمانشاه متولد شده است. او دومین دختر از سه دختر امیر امیرشاهی و مولود خانلری است. پدرش از قضات عالی رتبه و نشستهی دادگستری بود و مادرش از فعالان سیاسی و زنان برجستهی دوران خود به شمار میآمد. هر دو از خاندانهای ریشهدار قزوین بودند. پدر وی با بسیاری از رجال دوران آشنایی و رفتوآمد داشت و مادرش به سائقهی ارتباط خانوادگی و گرایشات سیاسی با برخی از پایهگذاران حزب توده، نظیر عبدالصمد کامبخش و اختر کامبخش، نورالدین کیانوری و مریم فیروز و احسان طبری.
تحصیلات
ت ...
نادرابراهیمی در 14 فروردین 1315 در تهران به دنیا آمد. پدربزرگ او، ابراهیم خان ظهیرالدوله یکی از حاکمان کرمان در دوران قاجار بود که البته خلع درجه و به مشکین شهر تبعید شد. نادر ابراهیمی از همان دوران نوجوانی شخصی جسور و بلندپرواز بود که از همان سنین جوانی برای یک زندگی ماجراجویانه و پر از فراز و نشیب را نقشههای فراوان داشت.
او تحصیلات خود را در دبیرستان دارالفنون به اتمام رساند و رشتهی حقوق را برای ادامه تحصیل انتخاب کرد اما این رشته چندان با روحیات او سازگار نبود. به دلیل تصمیم گرفت حقوق را رها کند رشتهی زبان و ادبیات انگلیسی را ادامه دهد.
نادر ابراهیمی به معنای واقعی ...
فرهاد حسن زاده، فروردین ماه ۱۳۴۱ در آبادان به دنیا آمد. نویسندگی را در دوران نوجوانی با نگارش نمایشنامه و داستانهای کوتاه شروع کرد.
جنگ تحمیلی و زندگی در شرایط دشوار جنگزدگی مدتی فرهاد حسن زاده را از نوشتن به شکل جدی بازداشت. هر چند فرهاد حسن زاده همواره به فعالیت هنریاش را ادامه داد و به هنرهایی مانند عکاسی، نقاشی، خطاطی، فیلمنامهنویسی و موسیقی میپرداخت؛ اما در اواخر دههی شصت فرهاد حسن زاده با نوشتن چند داستان و شعر به شکل حرفهای پا به دنیای نویسندگی کتاب برای کودکان و نوجوانان نهاد. اولین کتاب فرهاد حسن زاده «ماجرای روباه و زنبور» نام دارد که در سال ۱۳۷۰ به چاپ ر ...
- مقدمه:
جایزهی هانس کریستین اندرسن یا نوبل کوچک معتبرترین جایزهی ادبی و هنری در حوزهی ادبیات کودکان است که از سوی دفتر بینالمللی کتاب برای نسل جوان به منظور بالا بردن سطح ادبی و هنری کتابهای کودکان هر دو سال یک بار، به مجموعه آثار یک نویسنده و یک تصویرگر داده میشود.
مارگریت دوم ملکه دانمارک حامی و مشوق ویژه اهدای این جایزه است. پشتیبان مالی برنامههای جایزهی اندرسن تا سال ۲۰۰۸ نیسان موتور ژاپن و از سال ۲۰۰۹ جزیرهی نامی در کره جنوبی است.
اهدای این جایزه به مجموعه آثار یک نویسنده از سال ۱۹۵۶ و به مجموعه آثار یک تصویرگر از سال ۱۹۶۶ آغاز شده است. این جایزه شامل یک ...
از کودکی، نویسندهها برایم آدمهایی فراواقعی بودند. آدمهایی که خیال میکردم در دنیایی جداگانه زندگی میکنند و فقط کلمههایشان با ما یکی است که حرفشان را میفهمیم؛ وگرنه، چطور میشود با همین کلمههای ساده که هر روز توی حرفهایمان هستند، دنیایی ساخت که بیرونآمدن ازش کار هفته و ماه باشد. آنقدر غرق میشدم در دنیای داستانها که حتی شک میکردم نویسنده، خودش با همهی آدمهای داستان زندگی نکرده یا نمیشناسدشان. از کودکی فکر میکردم نویسندگی آنقدر کار متفاوتی است که تکرار نمیشود.
ادبیات نوجوان، چند صباحی است که راهش را پیدا کرده و حتی گاهی در سرازیری، آوازخوان و خندانخندان، ...