زن، زندگی و نوشتن از مسائل مورد توجه «ویرجینیا وولف» است که در جملههایی هم مشخصاً به آنها پرداخته است.
«ایندیپندنت» به مناسبت سالروز تولد «ویرجینیا وولف» - نویسنده رمانهای «خانم دلووی» و «به سوی فانوس دریایی» - گزارشی درباره زندگی، آثار و برخی نقل قولهای او دربارهی موضوعاتی خاص منتشر کرده است.
«ویرجینیا وولف» متولد سال ۱۸۸۲ لندن بود و در سال ۱۹۴۱ خود را در رودخانه غرق کرد. او در روزهای پایانی ژانویه امسال، ۱۳۶ ساله شد. تأثیری که این زن نویسنده بر ادبیات دوره خود و قرنهای آینده گذاشت، انکارناپذیر است. رمانهای «وولف» اغلب در فهرست برترین آثار قرن بیستم دیده میشود ...
چه درسهایی را میتوان از ویرجینیا وولف آموخت؟
1. شنیدن موسیقی زندگی روزمره
وولف، زنی ژرفنگر بود اما هرگز از کنار چیزهایی که به نظر دیگران پیش پا افتاده و بیاهمیت تلقی میشدند، به سادگی نمیگذشت. او به خود باور داشت و با وجود این که به آرمانهایش برای تحقق بخشیدن به ایدههای بزرگ، وفادار بود، هرگز از توجه به امور کوچک و روزمره غافل نمیشد: خرید کردن، گلها، کیک و کلاه، موضوعاتی بودند که همواره دربارهشان مینوشت. مهمانیهای شبانه، صدای به هم خوردن لیوانها و نوای آب که به اطراف قایق برخورد میکند، در نوشتههای او، موسیقی زندگی را میسازند.
2. گاهی سکوت قدرتمندتر است ...
او زنی توانا و پرشهامت بود که چون قایقرانی بی ادعا، آثارش را بر امواج پر تلاطم ادبیات قرن نوزدهم سوار کرد.
ویرجینیا وولف در گذار از عصر «زنان فرشتهگون خانهدار» به دوران «بیداری زنان» زندگی میکرد: گذر از پایان دورهی ویکتوریایی به عصر مدرن. او نویسندهای بود که کلمات را به منظور بیان هیجان، درد، زیبایی و وحشت از عصر مدرن به کار میگرفت.
ویرجینیا در سال 1882 به دنیا آمد. او زنی توانا و پرشهامت بود که چون قایقرانی بیادعا، آثارش را بر امواج پر تلاطم ادبیات قرن نوزدهم سوار کرد. وولف، به درستی جایگاه خود را به عنوان نویسندهای مدرنیست دریافته بود.
درکی تازه از عصر جدید ...
«مایا آنجلو»، شاعر و نویسنده پرآوازهی آمریکایی زندگی پرتلاطم و سختی داشت، اما در عرصههای متعدد هنری، ادبی، سیاسی، اجتماعی، روزنامهنگاری و ... فعالیتهای چشمگیری رقم زد که نامش را ماندنی کردهاند.
در این مطلب به چند نقلقول الهامبخش از خالق «میدانم چرا پرنده قفسی آواز میخواند» اشاره میکنیم تا بیشتر به شخصیت و ارزشهای مایا آنجلوی فقید پی ببریم:
*هرگز کسانی که شما برایشان یک گزینه هستید را تبدیل به اولویت خود نکنید.
* اگر چیزی را دوست ندارید، تغییرش دهید. اگر نمیتوانید دیدتان را عوض کنید، غر نزنید!
* رنجی بزرگتر از تحمل یک داستان ناگفته در درون نیست.
* ...
مایا آنجلو، شاعر و نویسندهی آمریکایی بود که برای نگارش «میدانم چرا پرنده در قفس میخواند» و اشعار و مجموعه مقالاتش مورد تحسین و تمجید منتقدان و جشنوارههای ادبی قرار گرفت. او که چهارم آوریل ۱۹۲۸ در سنت لوییس ایالت میزوری به دنیا آمد، نویسنده و فعال حقوق مدنی برای کتاب شرح حال «میدانم چرا پرنده در قفس میخواند» (۱۹۶۹) سمت و سوی دیگری به تاریخ ادبیات داد و عنوان نخستین کتاب پرفروش غیرداستانی اثر نویسنده زن آفریقایی- آمریکایی را به نام خود ثبت کرد.
سال ۱۹۷۱ مجموعه شعری با عنوان «پیش از این که بمیرم فقط یک لیوان آب خنک به من بده» را منتشر کرد که به فهرست نامزدهای پولیتزر ر ...
ادبیات نیمه دوم سده بیستم فرانسه مدیون حضور زن سالخورده و در هم شکستهای است که خاطرات دوران طراوت و شادابیاش در چنبره یاد عشقی است که ناگهان سر رسید و چهرهی واقعی او را نمایان کرد. نام او مارگریت دوراس است که در آثارش شیوههای تازهای را در عرصهی رماننویسی رقم زد و رونق تازهای به نثر فرانسوی بخشید. مارگریت دوراس نویسندهی فرانسوی با سبکی تازه به میان آمد؛ بیانی فشرده با تداعیهای پراکنده که به ابهامی شاعرانه نزدیک میشود و هوش خواننده را بیدار میکند. او در نوشتههایش زبانی عریان و بیواسطه با واژههایی دقیق و نافذ دارد که از قلم جاری میشود تا در ذهن به انبان خاطره ...