#لوئیزا_می_آلکوت متولد 29 نوامبر 1832، بود. تولد او و پدرش در یک روز و ماه مشابه بود. پدرش در نامهای به برادرزنش «ساموئل جوزف می» از برجستهترین مخالفان اصول بردهداری) نوشت: «باعث افتخار من است که تولد دومین دخترم را که در ساعت 12:30 دقیقهی روز تولد من به دنیا آمده، به تو اعلام کنم.» لوئیس دومین دختر از چهار دختر خانواده بود. بزرگترین آنها «آنا» نام داشت و «الیزابت» و «ابیگل» خواهران کوچک او بودند. خانوادهی آنها به شهر «بوستون» (آمریکا) نقل مکان کردند. بعد از سکونت آنها در ایالت «ماساچوست» پدر او یک مدرسهی کارگاهی در آنجا تأسیس کرد.
در سال 1840 بعد از چندین مرتبه ...
#جعفر_شهری ( 1293-6 آذر 1378ش) که خود را شَعرباف، شَعریباف و شهریباف نیز نامیده است (گزنه، 332، نیز نک:امضای او روی برخی کتابهایش)، در آستانهی جنگ جهانی اول (1914م) در محلهی عودلاجان تهران و در خانوادهای تنگدست به دنیا آمد. پدر شهری مردی خشن، تندخو، کینهتوز، ستمگر، خودخواه، ریاکار، دروغگو و سراسر عیب و پستی بود که در کودکی او از مادرش جدا شد و آنها را بیسرپرست گذاشت. شهری خاطرات بسیار بد و رنج آوری از پدر و شوهر مادرش که پس از پدر اسیر او شد، در برخی آثارش، بهویژه درگزنه، داستان زندگی نگاشت خود نقل میکند. دربارهی پدرش مینویسد: «پهلوانپنبهای» بود که «فقط زورش ...
«الکساندر دوما داوری دولا پاتری» معروف به #الکساندر_دوما Dumas Alexander یکی از مشهورترین رماننویسهای فرانسه است که در سال ۱۸۰۳ در شهر کوچک ویلر کوترت در نزدیکی پاریس به دنیا آمد. پدر الکساندر دوما ژنرال دوما فرزند یک مارکیز فرانسوی و یک مادر کنیز و سیاهپوست بود. ژنرال دوما در جزیرهی سن دومینگو به دنیا آمد و در قشون ناپلئون دارای مقام شامخی بود.
الکساندر دوما پس از اتمام تحصیلاتش چون دارای خطی زیبا بود ابتدا در یک دفترخانه به کار منشیگری پرداخت و سپس به عنوان منشی وارد خدمت یکی از بزرگان آن دوره شد. جزئیات انقلاب کبیر فرانسه را از دهان پدر خود شنید و بعدها در رمانهای ...
#اوژن_یونسکو در ۱۹۱۲ در رومانی از مادری فرانسوی و پدری رومانیایی زاده شد و در ۲۸ مارس ۱۹۹۴ درگذشت. در خردسالی با مادر و خواهر رهسپار فرانسه شد و تا ۱۳ سالگی همانجا به مدرسه رفت.
در این میان پدر، همسرش را طلاق داد و همسر دیگری اختیار کرد و چون دادگاه حق سرپرستی کودک را به پدر سپرده بود، اوژن ناچار به بخارست بازگشت تا آن که در سال ۱۹۳۸، با استفاده از بورس تحصیلی انستیتوی فرانسوی بوخارست، همانند هموطنش فیلسوف #سیوران، به پاریس عزیمت کرد و باز چون سیوران، کشور فرانسه را برای اقامت دائم برگزید و دیگر به رومانی باز نگشت، اما وطن هیچگاه از افق ذهن و دیدش دور نشد و اوژن یونسکو ا ...
#اوژن_یونسکو (Eugène Ionesco)، ۲۶ نوامبر ۱۹۰۹ در کشور رومانی به دنیا آمد. پدرش یک کارمند رومانیایی و ارتدکس، مادرش زنی فرانسوی و پروتستان بود. شاید همین اختلافات فرهنگی و مذهبی باعث شد تا نهایتاً آن دو، زمانی که اوژن تنها هفت سال داشت، از یکدیگر جدا شوند و این ناسازگاریها شرایط نابهسامانی را برای کودکی یونسکو رقم زند.
یونسکو در 16 سالگی به همراه پدرش روانهی رومانی شد و به کالج ملی ساوای مقدس (Saint Sava) رفت. البته بیشتر دوران کودکیاش را در فرانسه گذرانده و بنابر ادعای خود تجربیاتی که در آن دوران به دست آورده، روی درکش از جهان، بیش از هر تجربه دیگری تاثیرگذار بوده است ...
در میان نویسندگان ژاپنیِ پراهمیتی که به زبان فارسی برگردانده شده است، #یوکیو_میشیما کاراکتری کاملاً خاص و ویژه است؛ نویسندهای 45 ساله که قریب به 260 اثر نوشت، سه بار نامزد نوبل ادبیات شد و پایان زندگیاش خودکشیای بود بسیار جنجالبرانگیز.
معروفترین اثر او که چهارگانهای است با عناوین «اسبهای لگام گسیخته»، «برف بهاری»، «معبد سپیدهدم» و «زوال فرشته» در ایران با برگردان شاعر و مترجم معاصر، #غلامحسین_سالمی ترجمه شده است. آثاری تا حدودی کلاسیک که مخاطب خودش را میطلبد.
اما معرفی میشیما از زبان مترجمش چنین است:
«یوکیو میشیما 45 سال عمر میکند که از 45 سال عمر یک آدم، ش ...