این که نوشتن یک رمان از کجا شروع میشود، چطور پیش میرود. در طول نوشتن این رمان بر نویسنده چه ها میگذرد و رمان بعد از انتشارش چه واکنشهایی برمیانگیزد. سؤالاتی است که همیشه ذهن نویسندگان جوان و حتی مخاطبان داستان را به خودش مشغول میکند. خوانندگان همیشه دوست دارند پشت صحنه نوشته شدن یک رمان را ببینند. این که داستانش چقدر از زندگی واقعی نویسنده سرچشمه گرفته، نوشتن آن چقدر زمان برده و زندگی نویسنده قبل و بعد از نوشتن آن چه تفاوتی کرده است و اگر این سرگذشت مربوط به اولین رمان هر نویسنده باشد چه بسا جذابتر و شنیدنیتر و سرشار از تجربه است.
#تامس_ولف را نویسندهای در تراز # ...
به گزارش خبرنگار مهر، پس از کتاب «چگونه از زندگی دست بشوییم و دلشوره آغاز کنیم» (پاییز 1396)، کتاب «چیزها صرفاً هستند» دومین کتابی است که نشر شَوَند از فیلسوف معاصر، #سایمون_کریچلی، منتشر کرده است.
در ادامه به شرح مختصرِ مضامین اصلی این کتاب میپردازیم که به تعبیر خود کریچلی یکی از آثار مهم او محسوب میشود.
سایمون کریچلی میگوید، بسیاری از مردم گمان میکنند خواندنِ شعر و فهم آن بس دشوار است و به همین دلیل از آن فاصله میگیرند. اما او در این کتاب میخواهد بگوید باید به این دشواری آری بگوییم، زیرا شعر روح تازهای به زندگی آدمی میدمد و زندگی را با دامنهای مشاهدات و قدرت ب ...
وی نویسندهی آمریکای شمالی و دوازدهمین کتابدار کتابخانهی کنگره، بهعنوان استاد، محقق و مورّخ از شهرت ملی و جهانی برخوردار بود و دارای سبک نگارش گیرا و عقاید نو و بحثانگیز بود.
#بورستین در اول اکتبر ۱۹۱۴ در آتلانتای جورجیا چشم به جهان گشود و در اوکلاهما پرورش یافت. در سال ۱۹۳۰ وارد دانشگاه هاروارد شد و با نوشتن سرمقالههایی در مجلهی «سرخ هاروارد» به عضویت انجمن ملی افتخار پذیرفته شد (هر دانشجویی که در دورههای تحصیل دانشگاهی آمریکا موفق به گرفتن امتیاز علمی میشد به عضویت این انجمن، که در سال ۱۷۷۶ تأسیس گردیده بود، درمیآمد). پایاننامهی دورهی کارشناسی او دربارهی کتا ...
اهواز، آن گونه که بود؛ آن گونه که هست؛ که نیست دیگر...
کی، چگونه و کجا رمانِ «همسایه ها» آفریده شد؟
«من الان در شهری نفس می کشم که یادگار دوران نوجوانی و جوانی من است و ذهن من هر لحظه گوشه گوشههای این شهر را میگردد.» (احمد محمود)
باز هم «احمد محمود» و اینبار نه سالمرگ، که زادروزش بهانهی نگاشتن در باب اوست و مگر نویسنده برای همیشه مانا نیست؟ خاصه نویسندهای همچون محمود که به قول «مسعود کیمیایی»: «از جان رفت و در جانِ تاریخ افتاد. نویسندهای که شط کارون را تصویری دوباره داده است، همیشه با ما است، آنچنان که کارون جاری و ساری ست.» گو این که رمقی بر کارون نمانده است. ...
بریدهای از یک نوشته:
در اوایلِ تابستانِ شصتونه یک روز درآمد که میخواهد رمانی دربارهی جنگ بنویسد، که شاید ادایدینی به همولایتیهاش باشد، و نوعی تجدیدنظر و تکمله بر «زمین سوخته» که در نوشتن و چاپِ آن قدری تند رفته بود. «زمین سوخته» زمانی منتشر شد که هنوز ترکشهای انفجار جنگ و غبار کورکنندهی ناشی از آن فرو ننشسته بود و نویسندهای با جَنَم محمود نمیتوانست شاهد بیطرفِ کشوواکشهای معرکهای باشد که پایش در آن گیر بود و برادرِ جوانش را قربانی گرفته بود. ازهمینرو در لابهلای سطرهای آن کتاب گاه میتوان دید که چهگونه نویسنده در پرتو هدفی سیاسی یا اخلاقی داوری کرده است؛ ب ...
#احمد_محمود یا همان، احمد عطاء در ۴ دی ماه ۱۳۱۰ در شهر اهواز خوزستان چشم به جهان گشود. او پس از پشت سر گذاشتن دوران تحصیلات ابتدایی و متوسطه به دانشکدهی افسری ارتش رفت و در مدت تحصیل در آنجا، در زمان کودتای 28 مرداد بازداشت شد، در همان دوران زندانی بودنش دچار بیماری ریوی شد.
احمدعطا را میتوان از جمله پیروان مکتب رئالیسم جادویی نام برد. او نخستین داستانش را به نام «صبح میشه» در سال ۱۳۳۳ در مجلهی امید ایران منتشر کرد. ابتدا به نام احمد احمد، نام خود را بر سر زبانها انداخت و سپس نامش را به احمد محمود تغییر داد.
بعد از آن نخستین مجموعهداستان کوتاهش به نام «مول» در سال ...