نام کاملش اینطور نوشته میشود: «ژان نیکلا آرتور رمبو» اما او را به اختصار #آرتور_رمبو مینامند. به او لقب بنیانگذار شعر مدرن دادهاند، برای همین بسیاری از ستایشگران دنیای مدرن او را میستایند و از او به عنوان بت شعر دنیای نو یاد میکنند. او زادهی پرآشوبترین دوران تاریخی چند قرن اخیر است. قرن 19 برای اروپاییها قرنی پرنظریه و پرچهره است. بسیاری از نظریهپردازان و بنیانگذاران علمی و فرهنگی امروز خود را مدیون اتفاقات تاریخی و فرهنگی این دوران میدانند.از آثار او میتوان به فصلی در دوزخ ۱۸۷۳/ اشراقها ۱۸۷۴/ گزارش سفر به نواحی ناشناختهی اوگادن در حراره ۱۸۸۳ اشاره کرد. همچنی ...
#کارلو_کلودی Carlo Collodi ۱۸۲۶ – ۱۸۹۰، با نام اصلی کارلو لورنزینی، نویسندهی مشهور داستان پینوکیو بود. از وی آثار فانتزی دیگری هم به جا مانده است. او از جمله مهمترین نویسندگان ایتالیایی است و بخشهایی از کتابهای وی در کتب درسی مدارس ایتالیا آمدهاند.
کارلو کلودی در سال ۱۸۲۶ میلادی در فلورانس ایتالیا به دنیا آمد. پدرش، دومینگو لورنزینی، آشپز و مادرش، آنجلا اورزالی، خدمتکار بود. وی در سنین جوانی وارد مدرسهی علوم دینی شد و با این که به سیاست علاقهی بیشتری داشت، تا سن ۱۷ سالگی در آنجا ماند.
او در ابتدا بیشتر به عنوان روزنامهنگار، منتقد و نویسنده کتابهای آموزشی شناخته م ...
#چیستا_یثربی متولد ۲۷ مهر ۱۳۴۷ ، کارگردان و نویسنده تئاتر و سینما است. چیستا یثربی فوق لیسانس روانشناسیاش را از دانشگاه الزهرا گرفت و در همان دانشگاه نیز به عنوان مدرس مشغول بود. مدرک دکترای خود را نیز از تورنتوی کانادا گرفته است. فعالیتهایش را در حوزهی تئاتر از سال ۱۳۶۸ آغاز کرده است. تحقیقات پایاننامهاش را به مقولهی تئاتر درمانی اختصاص داد.
یثربی تا به حال جوایز متعددی را از جشنوارههای مختلف دریافت کرده و در سال ۱۳۸۹ نمایش «جنایت و مکافات» را براساس رمان «جنایت و مکافات» در جشنوارهی کلاسیکهای روسیه در مسکو اجرا کرد که این نمایش در این جشنواره در سه رشته نامزد ...
«گاردین» نوشت: مجموعهای از نامهها که #سیلویا_پلات برای دوست پزشک خود مینوشته و تاکنون دیده نشده بود، حاکی از آن است که این زن شاعر توسط همسر خود #تد_هیوز دیگر شاعر برجستهی قرن بیستم کتک میخورده است.
«سیلویا پلات» که کتاب زندگینامهی «حباب شیشه» او شهرت فراوانی دارد، در این نامهها مدعی شده «هیوز» دو روز پیش از این که او فرزند دومش را سقط کند، او را کتک زده و صریحاً به او گفته که آرزوی مرگش را دارد. اظهارات تکاندهندهی این چهرهی ادبی سرشناس از میان نامههای دیدهنشدهی او که به درمانگر خود مینوشته فاش شده است. «پلات» این نامهها را از ۱۸ فوریه ۱۹۶۰ تا ۴ فوریه ۱۹۶ ...
طلاق، تنهایی، تنگدستی، مشکلات عمیق روانی، افسردگی شدید و علاوه بر همهی اینها بیماریهای جسمیای از قبیل سینوزیت که همیشه با آن درگیر بود. همه دست به دست هم دادند و مقاومت سیلویا را درهم شکستند تا او در سحرگاه 11 فوریه 1963 پس از گذاشتن نان و شیر در کنار تخت فرزندانش، با باز کردن شیر گاز به زندگیاش پایان بدهد. این شروع ماجرایی بود که تد هیوز، بزرگترین شاعر وقت انگلیس را برای یک عمر گرفتار حرف و حدیث کرد.
جیمز ادوراد هیوز معروف به #تد_هیوز در 17 اوت 1930 در منطقهی غرب یورکشایر انگلستان به دنیا آمد. پدرش نجار بود و یکی از 17 نفری بود که از یک تیپ جنگی در نبرد بزرگ گالیپو ...
میرزا محمد #فرخی_یزدی فرزند محمد ابراهیم درسال 1268 ه.ش در شهر یزد به دنیا آمد. او از یک خانوادهی فقیر برخاست و تحصیلات مقدماتی خود را در مدسهی مرسلین متعلق به میسیونرهای انگلیسی یزد به پایان رسانید. پانزده یا شانزده ساله بود که طبع ناآرامش وی را به سرودن اشعاری در سرزنش اولیای مدرسه تشویق نمود و همین امر موجب اخراجش از مدرسه گردید. بخشی از آن شعر از این قرار بود :
صاحبالزمان یک ره سوی مردمان بنگر / کز پی لسان گشتند، جمله تابع کافر
در نمازشان خوانند ذکر عیسی اندر بر / پا رکاب کن از مهر، ای امام بر و بحر
مدیران مدرسه به این خاطر او را اخراج کردند. محمد جوان از آن ...