اگر این ایدهی بورخسی درست باشد که انتساب یک متن به نویسنده خطاست؛ زیرا نوشتن بیدخالت دیگران ناممکن است، در این صورت بورخس خود نمونهای بارز از نویسندهای مداخلهگر است که در کار نویسندگان بعد از خود دخالت میکند. بسیاری از نویسندگان تحتتأثیر ایدههای بورخس و همچنین نویسندگان لاتینی همچون کورتاسار، مارکز، فوئنتس، یوسا و ... سخت متأثر از دخالتهای بورخسیاند.
خولیو کورتاسار (١٩٨٤-١٩١٤) نویسندهی آرژانتینی که همچون هممیهنش بورخس، فریفتهی هر چیز خیالی، ناشناخته و اسطورهای است بسیاری از نوشتههای خود را تحتتأثیر بورخس و ایدهآلیسم فلسفی وی نوشته است. نمونهای از تأثیرا ...
«به سراغ زنان میروی؟ شلاق را فراموش نکن». این معروفترین جملهای است که از نیچه به یادگار مانده. فیلسوفی با سبیلهای پهن، چشمان کمفروغ و لبهای همیشه کبود.
فردریش ویلهلم نیچه، فیلسوفی تنها و شکاک بود که عمرش را با انواع و اقسام بیماریها گذراند. خودش میگفت لذت دنیا ازجمله عشق به زنان را در همان جوانی ترک گفته است. بااینحال داستان عاشقانهای درباره نیچه هست که میگوید همان جمله معروف و باقی بدوبیراههایش به زنها حاصل همان عشق نافرجام است.
چرا نیچه اینقدر ضد زن است؟
فردریش نیلهم نیچه تنها 56 سال عمر کرد، در سال 1844 به دنیا آمد و در سال 1900 و در آستانهی قرنی جدی ...
فلسفهی نیچه چطور میتواند مشکلات زندگی شما را تسلی دهد
نیچه، نیچه، نیچه. نام او را بسیار شنیدهایم. شاید نقلقول معروفی از او خوانده باشیم. شاید تنها سبیل معروف او به چشممان خورده باشد. اما آیا میدانید که با بزرگترین فیلسوف تاریخ بشر که تأثیری شگرف بر تمامی بزرگان پس از خود داشته روبرو هستید؟ و از همه مهمتر، آیا میدانید فلسفهی فردریش نیچه چطور میتواند در بهتر زندگی کردن ما نقش داشته باشد؟
فلسفهی نیچه به رشد و توسعه فردی ما کمک شایانی میکند. روابط عاطفی و اجتماعی ما را قوت میدهد و به ما یاد میدهد چطور خودمان باشیم. اما جای یک سؤال مهم اینجا خالی است.
چرا فلس ...
فردریش نیچه فیلسوف آلمانی، در تاریخ پانزدهم اکتبر ۱۸۴۴ در روکن بای لوتزن متولد شد. او در حرفهی موفق اما کوتاه خود موفق به انتشار آثار مهمی از فلسفه، نظیر «چنین گفت زرتشت» و «غروب بتها» شده است.
فردریش نیچه در دههی آخر عمر خود از جنون رنج میبرد؛ او در ۲۵ اوت ۱۹۰۰ درگذشت. نوشتههای او در رابطه با هویت فردی و اخلاق در تمدن معاصر، تأثیر زیادی بر متفکران و نویسندگان مطرح قرن بیستم گذاشت.
سالهای ابتدایی و تحصیل
فردریش ویلهلم نیچه در روستایی کوچک در پروسیا (بخشی از آلمان امروزی) متولد شد. پدر او، کارل لودویگ نیچه، یک واعظ کلیسای لوتران بود. او وقتیکه نیچه چهار سال داشت ...
علیاشرف درویشیان که پنجشنبه چهارم آبان در هفتادوششسالگی درگذشت، با بیش از سی عنوان کتاب، نویسنده و پژوهشگری متعهد و واقعگرا بود.
او از تجربیات شخصی برای نوشتن داستان الهام گرفته و بارها در گفتوگو با رسانهها از شرایط سخت زندگیاش سخن گفته بود: «زندگی خانهبهدوشی ... زندگی اجارهنشینی که بیشترش را در"سالهای ابری" [رمانی که در سال ۱۳۷۰ در تهران به چاپ رسید] نوشتهام.»
بااینحال دغدغهی این نویسنده، اصلاً شخصی نبود: « "سالهای ابری" بخشی از تاریخ این سرزمین است و آنچه بر ما گذشته است.»
درویشیان که سال ۱۳۲۰ در خانوادهای کارگری در کرمانشاه به دنیا آمد، از همان کودکی ...
سیزدهم ژوئن ۱۹۹۶، نیویورک.
بورخس عزیز :
ازآنجاکه پیوسته نوشتههایت را زیر عنوان جاودانگی طبقهبندی میکنند چندان به نظر غریب نمیرسد که نامهای خطاب به تو بنویسم. (ده سال گذشت!). اگر بخواهیم بگوییم کسی از معاصران ما به جاودانگی ادبی رسید تو بودی. گرچه تو نیز عمدتاً ثمرهی زمان و فرهنگت بودی اما میدانستی چگونه این دو را تعالی بخشی که کاملاً جادویی به نظر آیند. این را تا حدودی مدیون گستردگی دید و دقت زیادت بودی. تو کممحوربینترین نویسندگان و سرراستترینشان بودی. همینطور استادانهتر از بقیه. این را هم مرهون خل ...