ویلیام آرمناکی سارویان در آمریکا به دنیا آمد و در آمریکا بزرگ شد و در همان جا نیز چشم از جهان فرو بست. آنچه سارویان نوشت، به زبان انگلیسی بود، اما تبار ارمنی او در تار و پود آثارش تنیده شده است. بسیاری از نویسندگان نامدار جهان وقتی در سرزمینی جز زادگاهشان زندگی کردند یا آنانی که به اجبار تن به تبعید دادند، اگر نگوییم که ریشه های خود را به دست فراموشی سپردند، اما میتوانیم به یقین مدعی شویم که رویکردی جهان وطنی پیدا کردند. شاید امروز کمتر کسی با خواندن آثار جوزف کنراد زادگاه اصلی او یعنی لهستان را به یاد آورد یا با خواندن آثار آرتور کوستلر چندان نشانی از سرزمین مادریاش مجا ...
هفتاد و پنجمین شب از شبهای مجله بخارا به ویلیام سارویان، نویسندهی آمریکایی ارمنیتبار اختصاص یافته بود که غروب روز پنجشنبه ۷ بهمن ماه ۱۳۸۹ با همکاری مؤسسهی ترجمه و تحقیق هور در محل انجمن چهارمحال برگزار شد.
در این مراسم چهار سخنران به معرفی ویلیام سارویان و آثارش پرداختند و خانم ویکتوریا دانشور به نمایندگی از جانب دکتر سیمین دانشور، مترجم رمان کمدی انسانی اثر سارویان چند کلمهای گفت و سپس فرزانه قوجلو به عنوان اولین سخنران از زندگی و آثار ویلیام سارویان چنین سخن گفت:
«ویلیام سارویان، یک دور تمام
ویلیام سارویان در آمریکا به دنیا آمد و در آمریکا بزرگ شد و در همان جا نی ...
زندگی
شارل بودلر در سال 1821 در پاریس به دنیا آمد. شارل در 1828 زمانی که هفت ساله بود، پدرش را از دست داد. این ضایعه برای مادرش چنان گران تمام شد که دستخوش بحران روحی گردید. مادرش در ایام خردسالی بودلر برای بار دوم ازدواج کرد. این پیوند برای شارل ضربهای سهمگین بود. پدر اندرش مردی خشک و سختگیر بود. او در کودکی و در جریان درسش کودکی بود لاغر اندام، گوشهگیر، حساس و مغرور. او پیوسته از تنهایی رنج میبرد: «احساس تنهایی، از کودکی، حتی در کنار خانواده- و اغلب در میان همشاگردیها- احساس این که تنهایی تا ابد تقدیر من است... .»
بودلر به خواست پدر اندرش در دانشکدهی حقوق ثبت نام ...
ابوبکر محمد زکریای رازی پزشک، فیلسوف و شیمیدان ایرانی که آثار ماندگاری در زمینهی پزشکی و شیمی و فلسفه نوشته است و بهعنوان کاشف الکل و جوهر گوگرد (اسید سولفوریک) مشهور است.
نام وی محمد و نام پدرش زکریا و کنیهاش ابوبکر است. مورخان شرقی در کتابهایشان او را محمد بن زکریای رازی خواندهاند، اما اروپائیان و مورخان غربی از او به نامهای رازس Rhazes/razes و الرازی Al-Razi در کتابهای خود یاد کردهاند. به گفتهی ابوریحان بیرونی وی در شعبان سال ۲۵۱ هجری (۸۶۵ میلادی) در ری زاده شد و دوران کودکی و نوجوانی و جوانیاش در این شهر گذشت. چنین شهرت دارد که در جوانی عود مینواخته و گا ...
میشل انده یکی از محبوبترین نویسندگان کودک آلمان و نویسندهی جهانی ادبیات فانتزی کودکان در سدهی بیستم است. او خود بر این باور بود که برای کودک درون خود و همهی انسانهاست که داستان مینویسد و داستانهایش برای همهی کودکان ۸ تا ۸۰ ساله است. انده تنها نویسندهی کودکان نیست و برای بزرگسالان نیز آثاری دارد.
میشل انده در سال ۱۹۲۹ در گارمیش آلمان زاده شد. او در یک خانوادهی هنرمند در مونیخ بزرگ شد. وی تنها فرزند نقاش سورئال، ادگار انده بود و دوران کودکیاش را در میان نقاشان، مجسمهسازان و نویسندگان و بحثهای پرشور آنها درباره ادبیات، هنر و فلسفه گذراند. میشل نخست به سوی شعر ...
کیومرث صابری فومنی (گلآقا) ادیب و طنزپرداز معاصر، هفتم شهریور ۱۳۲۰، زمان حضور ارتش متفقین جنگ دوم جهانی در ایران، در صومعهسرا ـ یکی از شهرهای استان گیلان در شمال ایران ـ به دنیا آمد.
پدرش که کارمند دونپایهی وزارت دارایی و اصالتاً اهل رشت بود، در سال ۱۳۱۷ به ادارهی دارایی صومعهسرا منتقل شد. در سال ۱۳۲۱ به ادارهی دارایی فومن انتقال یافت و چند ماه بعد در همان شهر درگذشت.
خانوادهی او بسیار فقیر بودند. مادر صابری فرزند یک روحانی از سادات ترک و مورد احترام مردم بود اما این احترام که سادات عمدتاً از آن برخوردار بودند، جنبهی معنوی داشت و آنها همچنان در فقر و ناداری به ...