امیل زولا نویسندهی صاحبنام فرانسوی، مجموعه بیست جلدیاش «روگن ماکار» را به سبک ناتورالیسم نوشته و در آن زیرمجموعهای طبیعی و اجتماعی از خانواده ماکار در زمان امپراتوری دوم فرانسه را به تصویر کشیده است. داستانهای این مجموعه مستقلاند.
«ژرمینال» سیزدهمین جلد روگن ماکار است و نام کتاب (Germinal) از هفتمین ماه بهار تقویم انقلاب فرانسه گرفته شده و به مفهوم دانه، رشد جوانه و باروری است.
ژرمینال زندگی فقیرانهی کارگران و معدنچیان «مونسو» را روایت میکند. اتین در نتیجهی اعتراض به زورگویی سرکارگرش از کار بیکار شده و برای نجات از گرسنگی به معدن زغال سنگ مونسو میرود، اما کار آنقدر سخت و دستمزد ناچیز است که تصمیم میگیرد از آنجا برود، ولی با دیدن کاترین، دختر یکی از معدنچیان، سخت دلباختهاش میشود و مونسو را ترک نمیکند. اتین با کمک دوستانش به جمع مخالفان سرمایهداری میپیوندد و اتفاقاتی میافتد که به اعتصاب کارگران میانجامد...
کتاب اولین بار در سال ۱۸۸۵ منتشر شده، در ایران مترجمان مختلفی آن را به فارسی برگرداندهاند، از جمله ابوالفتوح امام (گلشایی)، سروش حبیبی (نیلوفر)، نونا هجری (فرزان)، محمود گودرزی (چترنگ) و جمشید بهرامیان (بهرامیان) که در این میان نسخهی سروش حبیبی پرفروشتر بوده است.
داستانهای فرانسه - قرن ۱۹م.
۵۷۶ صفحه - رقعی (شومیز)
ارسال دیدگاه
Roxana Basir
من کلا از کتابایی که به سبک ناتورالیسم نوشته میشه خوشم میاد، امیل زولا هم یکی از بهترینهاس تو این زمینه. ژرمینالو خیلی دوس داشتم، زندگی کارگرای معدنو به تصویر کشیده که مثلا من هیچ ذهنیتی نسبت بهشون نداشتم، نشون داده که با وجود کار خیلی سختشون چقدر با بدبختی زندگی میکنن در حدی که به نون شبشون نیازمندن، اما در کنارش روساشون زندگی چقد راحت و خوبی دارن. آخرشم به اعتراض و اینا میکشه. کلا کتاب قشنگی بود
1398-08-06