.تماماً مخصوص رمانی از عباس معروفی نویسندهی مشهور ایرانی است. این کتاب را ابتدا نشر ققنوس در سال ۱۳۸۸ منتشر کرد، اما بعد از مهاجرت معروفی به آلمان، نشر گردون (انتشارات نویسنده در برلین) نیز آن را چاپ کرده است. عباس معروفی کتاب درخشان «سمفونی مردگان» را در کارنامه دارد که به شیوهی سیال ذهن روایت شده است.
شخصیت اصلی داستان «عباس ایرانی» است که شباهت نام او با نام نویسنده میتواند خواننده را به این فکر بیندازد که داستان دربارهی زندگی خود نویسنده است. عباس، دانشجو و روزنامهنگار ایرانی است که با توجه به شرایط سیاسی سالهای دههی شصت به کمک مادرش از ایران فرار میکند و به آلمان میرود. در آنجا مدتی در یک هتل به عنوان مدیر شبانه مشغول به کار میشود و بعد به پاکستان میرود، مقصد نهایی او قطب شمال است.
این رمان در ۵۲ فصل نوشته شده و درون مایهی اصلی آن سفر و مهاجرت است. معروفی در این کتاب با گیرایی خاصی از مشکلات تبعید، تنهایی غربت و عشق سخن میگوید. این رمان به شیوهی سیال ذهن روایت شده و بین واقعیت و خیال در نوسان است. عدهای «تماماً مخصوص» را تلفیقی از سه کتاب قبلی نویسنده، یعنی «سال بلوا»، «فریدون سه پسر داشت» و «سمفونی مردگان» میدانند.
اکرم حیدری
داستانهای فارسی - قرن 14
ارسال دیدگاه