عباس معروفی نویسنده، نمایشنامهنویس، ناشر و روزنامهنگار مقیم آلمان است. او فعالیت ادبی خود را زیر نظر «هوشنگ گلشیری» و «محمدعلی سپانلو» آغاز کرد و در دههی ۶۰ با چاپ رمان «سمفونی مردگان» به شهرت رسید. از دیگر رمانهای شاخص وی میتوان به «سال بلوا» و «پیکر فرهاد» اشاره کرد. در داستانهای عباس معروفی غمی پنهان وجود دارد که به خواننده منتقل میشود و میماند. بدون اینکه خواننده بداند از کجای داستان غمگین شده است. او سردبیر نشریهی ادبی گردون بود که توقیف شد. وی همچنین بنیانگذار سه جایزهی ادبی قلم زرین گردون، قلم زرین زمانه و جایزهی ادبی تیرگان است. معروفی تاکنون جوایزی چون جایزه «هلمن هامت» به طور مشترک با هوشنگ گلشیری در سال ۱۹۹۶، جایزهی روزنامهنگار آزادهی سال از اتحادیه روزنامهنگاران کانادا در سال ۱۹۹۶، جایزهی «بنیاد انتشارات ادبی فلسفی سور کامپ» برای رمان سمفونی مردگان در سال ۲۰۰۱، جایزه بنیاد ادبی «آرتولد تسوایگ» در سال ۲۰۰۲ را در یافت کرده است.
دریاروندگان جزیرهی آبیتر، مجموعه داستانهای کوتاهی است از عباس معروفی. داستانهای عطر یاس، آخرین نسل برتر، برشهای کوچک و نو نوشتهها تعدادی از داستانهای این مجموعهاند.
در داستان «آب دریاها» با زنی روبرو میشویم که روزگاری در تهران خریدار داشته است. رقیب مهوش و پریوش بوده است و خیلیها برایش پول خرج میکردند و جامعه خیلی زود و بیرحمانه او را فراموش میکند.
در داستان «بر باد داده» با قربانی دیگری روبهرو هستیم که شاعر است و کسی حاضر نیست شعرهایش را بشنود.
در داستان «عطر یاس» باز هم با یک قربانی از نوع دیگر آشنا میشویم. معلم موسیقی که دخترش بیمار است و همه چیز را فدا میکند اما عزیزانش در غربت قربانی شدهاند.
در داستان «اکسیژن» با زن بینوایی روبرو میشویم که برای نجات فرزندش فداکاری میکند در حالی که خود نیاز به هوا دارد که خفه نشود.
در داستان «مویه» جسد یک اعدامی سیاسی را میآورند و حالا حکومت از خاکسپاری و تدفین او هم وحشت دارد.
زن و مرد در داستانهای معروفی بار سنگین تنهایی و غم را بر دوش میکشند در روزگاری که پول معیار سنجش ارزشهاست و با یک آدامس میتوان با زنی رابطه برقرار کرد.
این مجموعه در سال ۱۳۸۲ توسط انتشارات ققنوس منتشر شد.
سودابه امیری
۳۶۲ صفحه - رقعی (شومیز)
ارسال دیدگاه