معرفی کتاب از عشق و شیاطین دیگر
گابریل گارسیا مارکز نویسندهی صاحبنام کلمبیایی و خالق رمان معروف «صد سال تنهایی» است. «از عشق و شیاطین دیگر» که نام اصلیاش Dal amar otros de monios است یکی از آثار داستانی اوست. این نویسنده که در سال ۱۹۸۲ جایزهی ادبی نوبل را دریافت کرد، در کشور خود روزنامهنگار و فعال سیاسی بود و آنچنان محبوبیتی داشت که مردم خواهان رئیس جمهوریاش بودند، ولی نپذیرفت. او به دلیل فعالیتهای سیاسیاش مجبور شد کلمبیا را ترک کند و به مکزیک برود. مارکز در مقدمهی رمان «از عشق و شیاطین دیگر» گفته که این اثرش را با الهام از افسانهای محلی که مادربزگش برایش تعریف کرده است نوشته است؛ افسانهی دختر ۱۲ سالهای که موهایش خیلی رشد میکرد و حتّی پس از مرگش تا مدتها رشد موهایش ادامه داشت و جریانات عجیبی هم پیرامون این دختر پیش آمده بود. مارکز میگوید زمانی که روزنامهنگار بوده یکبار برای تهیهی گزارش از مقبره و معبدی قدیمی که در آنجا مشغول نبش قبر بودهاند میرود. آنجا جسد دختری را میبیند که موهایش خیلی بلند بوده و انگار هنوز رشد میکرده. با دیدن این صحنه شروع میکند به نوشتن داستانِ «از عشق و شیاطین دیگر».
این کتاب، داستانِ دختری از خانوادهای اشرافی است که پدر و مادری بیخیال دارد. پدرش او را دوست دارد، ولی آدم بی جربزهای است و مادرش به طرزی عجیب از او متنفر است. این دختر که سییروا نام دارد با بردههای افریقایی بیشتر محشور بوده و آزادانه با آنها زندگی میکرده است. یکبار که همراه یکی از بردهها بود، سگی هار به او حمله میکند. پدرش دکتر خوبی را به بالین او میآورد و در نهایت پایش مداوا میشود ولی اسقف کلیسا به پدرِ سییروا ماریا میگوید که اهریمنان در او نفوذ کردهاند و برای اینکه از آنها خلاص شود باید به کلیسا سپرده شود تا اهریمن را از وجودش بیرون بیاورند...
مارکز در این رمان دربارهی نفوذ کلیسا در زندگی مردم و انحرافات آن میگوید، خرافات دینی را نفی میکند و مورد انتقاد قرار میدهد. از این کتاب چندین ترجمه در بازار موجود است از جمله رضا موسوی (انتشارات کمال علم)، صدیقه ابراهیمی (آهنگ)، کیومرث پارسای (آریابان)، جاهد جهانشاهی (نگاه)، احمد گلشیری (تحت عنوان «عشق و سایر اهریمنان»، آفرینگان) و... پرفروشترین برگردان، ترجمههای جاهد جهانشاهی و احمد گلشیری است.
از کتاب عشق و شیاطین دیگر اُپرایی توسط پیتر اوروس آهنگساز مجارستانی در سال ۲۰۰۸ ساخته شده، همچنین فیلمی کلمبیایی نیز با همین نام ساخته شده است.
آثار گابریل گارسیا مارکز با قلم جادوییش در همهی جهان شناخته شده است. رئالیسم زنده و اثرگذار او در کنار ویژگیهای جادوییای که به گونهای طبیعی و عادینما در کارهایش میآورد، سبک ویژهای را ایجاد کرده که همواره جذاب و خواندنی است. داستانهایش به گونهای است که میتوان برداشتهای فلسفی، تاریخی و سیاسی از آنها داشت و در عین حال که از خصایص محلی و بومی برخوردار است، معنایی جهانی و همگانی نیز دارد، همان چیزی که سبب شده تا در سراسر جهان مقبول واقع شود.
محدثه میرجعفری
داستانهای کلمبیایی - قرن ۲۰م.
ارسال دیدگاه