فیلتر کتاب

(نوشتن یک کلمه از عنوان کافیست)

لک لک بوک

برترین کاربران کتاب

روح پراگ

ادبیات

مترجم : خشایار دیهیمی

کتاب «روح پراگ» مجموعه‌ای از بیست مقاله «ایوان کلیما»؛ نویسنده معاصر جمهوری چک است که در طول 15 سال جمع‌آوری و به چاپ رسانده است. در نگاه اول و با توجه به عنوان شاید این‌گونه به نظر برسد که مطالب کتاب در خصوص شهر پراگ نوشته شده است، اما علاوه بر اینکه به توضیح و توصیف شهر پراگ پرداخته به موضوعات دیگری نیز اشاره می‌کند. مقالات این کتاب با موضوعات مختلفی از جمله تاریخ، سیاست، هنر، ادبیات و... که همگی از دیدگاه‌های نویسنده سرچشمه گرفته‌اند، نوشته شده است.
کتاب روح پراگ منبع بسیار ارزشمندی است که جو حاکم بر شهر پراگ را در طول دهه 50 به مخاطبان خود نشان می‌دهد. این کتاب از زبانی ساده و روان برخوردار است و همین عامل موجب جذابیت کتاب شده است.



کتاب صوتی

نوار
نوار
لینک خرید از نوار

قسمتی از کتاب

قدرت قدرتمندان هرگز (یا تقریبا هرگز) نشئت گرفته از امتیازات بالاتر، یا ارزش‌های روحی والاتر، یا فهم بیش‌تر از حقیقت یا حکمت نبوده است، اگر چه قدرتمندان همیشه کوشیده‌اند چنین ادعایی را مطرح کنند. قدرت قدرتمندان همیشه صرفا ناشی از نیروی غالبشان بوده است، نیرویی که معمولا مبتنی بر شمار نفوس تحت تسلطشان، قدرت سلاح‌هایشان، و توانایی‌شان برای سازماندهی بوده است. (کتاب روح پراگ – صفحه ۱۱۸)

ارسال دیدگاه

 Elahemalekmohammadi

Elahemalekmohammadi

مخاطب قبل از هرچیزی باید بداند، #روح_پراگ نه روایتی داستانی است، نه اثری تاریخی و نه گفتمانی در نقد اما مجموعه ای از همه ی این هاست #ایمان_کلیما که قلم و ذهنی ژونالیستی دارد، کتابش را هم به صورت یادداشت محور، و با روایتی از سال های سخت کودکی اش در اردوگاه های آشویتس شروع می کند. زمانی که عمق فاجعه را در روزگار تاریک دیکتاتوری برای مخاطب جا می اندازد، عظمت انقلاب پراگ را به نمایش می گذارد و از آن به عنوان یک انقلاب فرهنگی که بدون خشونت و با اتکا به ادبیات و هنر شکل گرفته است تقدیر می کند. در فصل آخر کتاب هم گریزی به نویسنده ی هم کیش و هم شهری خود، فرانتس کافکا می زند و نسبت به او و منابع الهامش ادای دین می کند. نکته ی قابل توجه در این کتاب برای مخاطب ایرانی سیل شباهت ها و تفاوت هایی ست که هنگام مطالعه در ذهنش جاری می شوند. گویی روح پراگ همزاد روح ایران است. با این تفاوت که در پراگ فرهنگی که روزگاری سرکوب، تحقیر و ممنوع شده بود در نهایت راهی برای اثرگذاری و دوام پیدا کرد. فرهنگی که در ایران همچنان میان دشمنان و دوستانش سردرگم است، و خود در انتظار نجات است، چه برسد که بتواند نجات بخش هم باشد.

1399-01-20
 Ziba_Heidari

Ziba_Heidari

حتما می‌دانید که «جستار» نوشتاری غیرداستانی است، درواقع چیزی میان مقاله و داستان! شاید برای آشنایی بهتر با این نوع نوشتار، مطالعه‌ی کتاب «روح پراگ» ایوان کلیما، شروع دلچسبی باشد.
ایوان کلیما یکی از مشهورترین نویسنده‌های اهل چک است که اغلب آثارش به وقایع دوره‌های استبدادی حکومت‌های دیکتاتور گره خورده است.
در این کتاب 15 جستار خواهید خواند. جستارهایی که به 5 بخش تقسیم شده‌اند:
بخش اول شامل متن‌هایی درباره‌ی زندگی شخصی ایوان کلیما و بخش دوم یادداشت‌های روزنامه‌ای اوست. بخش سوم متن‌هایی با درون‌مایه‌ی سیاسی را شامل می‌شود و در نهایت در بخش چهارم پژوهش‌هایی از کلیما درباره‌ی فرانتس کافکا خواهید خواند.
کلیما سال‌های زیادی را به‌عنوان روزنامه‌نگار فعالیت داشته و تجربه‌ی اسارت در اردوگاه آشوویتس را از سر گذرانده است و این کتاب مجموعه‌ای است که هم سیاهی و تلخی اسارت در اردوگاه نازی‌ها بر آن سایه انداخته و هم شما را با فرهنگ و تمدن پراگ به‌عنوان شهری که استبداد را پشت سر گذاشته است، آشنا می‌کند.
علاوه‌براینها، از زبان کلیما درباره‌ی نظام توتالیتر و همین‌طور ادبیات، مذهب، سکولاریسم و سنت‌ها خواهید خواند. درپایان هم از زاویه‌ی دید کلیما به کافکا و آثارش نگاه خواهید کرد.
پس اگر می‌خواهید یک جستار خوب بخوانید یا از خواندن نوشته‌های ادبی آغشته به سیاست لذت می‌برید، روح پراگ را دریابید.

1399-01-06
 roshana_75

roshana_75

کتاب خیلی خوبی بود و ترجمه‌ی روونی هم داشت. در انتهای کتاب هم مقاله‌ی جالبی در مورد کافکا داشت که منو کنجکاو کرد برم کتابای کافکا رو بخونم.

1398-09-06

کتاب های مشابه