به وقت تقویم
از سال ۲۰۰۷، هشتم مهر روز بزرگداشت «مولانا جلالالدين بلخی» و در واقع روز بزرگداشت فرهنگ و ادب پارسی است. مولانا شاعری ایرانی با شهرت جهانی است که آثار و اندیشههایش هنوز چنان که باید و شاید، در ایران شناخته نشده. نفوذ مولانا فراتر از مرزهای ملی و تقسیمات قومی است، ولی ایرانیان بهرهی خود را از او بیشتر میدانند، چرا که آثارش به زبان فارسی سروده شده. اشعار مولانا به طور گستردهای به بسیاری از زبانهای جهان ترجمه شده و بسیار از مردم دنیا او را به نام «رومی» میشناسند.
مولانا در سالهای اخیر به سرعت در جهان غرب مشهور شد به طوری که ترجمهی «کلمن بارکس» از مجموعه کتابها ...
خاطرهبازی
«کوتلاس» قهرمان کمیک انیمیشنی به همین نام، اثر طراح اسپانیایی ادورادو پلگرین مارتینز دی پیسون، معروف به «کالپورنیو»، متولد سال ۱۹۵۹ در زاراگوزاست. «کوتلاس» ماجراجویی آزاد، شجاع، شوخطبع، عاشقپیشه و تا حدودی شاعرمسلک است و با اینکه در تیپهای مختلفی حضور پیدا میکند، سادهترین کاراکتر این مجموعه به حساب میآید؛ هیچ رنگ و لباس خاصی در ظاهرش دیده نمیشود و تنها مشخصهاش یک کلاه گاوچرانی ساده است. سایر شخصیتهای کوتلاس عبارتند از: «مابل» عشق تمامنشدنی کوتلاس؛ «جیم» دوستی فداکار؛ «جک» رهبر گروهی از سرخپوستان مخالف کوتلاس؛ «بِن» دستیار گرد و طماع جک؛ آدم فضایی سبز رنگ به اسم « ...
کتاب به روایت سینما
ترومن کاپوتی، با نام اصلی ترومن پرسونز ، در سال ۱۹۲۴ در شهر جنوبی نیواورلئان امریکا به دنیا آمد. کاپوتی رمان کوتاه «صبحانه در تیفانی» را در سال ۱۹۵۸ منتشر کرد و شخصیت اصلی این داستان، هالی گولایتلی، مشهورترین شخصیتی شد که کاپوتی خلق کرده بود. هالی همچنین، یکی از مشهورترین شخصیتهای تاریخ ادبیات آمریکاست.
نثر کاپوتی در صبحانه در تیفانی را می توان اوج پختگی نثر او دانست، تا جایی که همین کتاب باعث شد نورمن میلر، نویسندهی مشهور همدورهی کاپوتی، او را کاملترین نویسندهی نسل خود بنامد. سه سال بعد از انتشار صبحانه در تیفانی، بلیک ادواردز کارگردان آمریکایی، فیلمی بر اساس این ...
گزیده کتاب
رانسور خطاب به کارگران: «شماها دلتان میخواهد فقط صاحب یک گنج شوید و از آن پس باقی عمرتان را راحت و بیخیال یک گوشه بچسبید و به تنهایی بلمبانید. هر قدر هم علیه ثروتمندان نعره بکشید، شهامت این را ندارید که وقتی با شانس صاحب ثروتی شدید، آن را به بیچارگان بازگردانید. تا زمانی که آرزوی چیزدار شدن را دارید و کینهتان نسبت به آنها از آنجاست که دیوانهوار محتاجید به جای آنها
بنشینید، هرگز لیاقت خوشبختی را نخواهید داشت...»
#ژرمینال
#امیل_زولا
#سروش_حبیبی ...
به وقت تقویم
آخرین روز سپتامبر (هشتم مهر) «روز جهانی پادکست» است، رسانهای که با اینکه کمتر از دو دهه از خلق آن میگذرد، اما به شدت فراگیر شده و در همه جای دنیا محبوبیت زیادی دارد.
در دنیای پرمشغلهی امروز، گوش دادن به پادکست میتواند زمانهای مرده شما را به اوقات مفیدی تبدیل کند و همچنین راهی برای جبران کمبود مطالعه در کشور باشد. در حین رفت و آمدهای روزانه، زمانی که منتظر مترو یا تاکسی هستید، هنگام آشپزی و نظافت خانه و حتی در زمانهای استراحت، میتوانید با گوش دادن به محتوای مورد علاقهی خود، هم مطلبی یاد بگیرید و هم از اوقات تلف شدهی خود لذت ببرید.
کلمه پادکست از کجا آمده اس ...
دانستنیهای ادبی
ژانر وحشت چیست؟
ادبیات وحشت یا داستان ترسناک، روایتی است که خواننده را تکان دهد و در او احساس ترس، تنفر یا انزجار را برانگیزد. این ژانر شامل داستان کوتاه و رمانهای بلندی است که موضوعات متنوعی مثل قتل، خودکشی، شکنجه، آشفتگیهای روانی، حضور ارواح، انسانهای خونآشام، بختک، جنگیری، جادوگری و... را شامل میشود و با اعمال اسرارآمیزی مثل قدرت نفوذ به ارواح در انسان و حرف زدن اشیا، آن بخش از تخیل که نیروهای بازدارندهی ضمیر خودآگاه را تحت اختیار خود دارد، آشکار میکند.
ژانر وحشت از کجا آمده است؟
انعکاس هراس در ادبیات کهن، بهویژه آن بخشی که به اسطورهها میپردازد، دلیلی آش ...