ادبیات
از سال ۲۰۰۷، هشتم مهر روز بزرگداشت «مولانا جلالالدين بلخی» و در واقع روز بزرگداشت فرهنگ و ادب پارسی است. مولانا شاعری ایرانی با شهرت جهانی است که آثار و اندیشههایش هنوز چنان که باید و شاید، در ایران شناخته نشده. نفوذ مولانا فراتر از مرزهای ملی و تقسیمات قومی است، ولی ایرانیان بهرهی خود را از او بیشتر میدانند، چرا که آثارش به زبان فارسی سروده شده. اشعار مولانا به طور گستردهای به بسیاری از زبانهای جهان ترجمه شده و بسیار از مردم دنیا او را به نام «رومی» میشناسند.
مولانا در سالهای اخیر به سرعت در جهان غرب مشهور شد به طوری که ترجمهی «کلمن بارکس» از مجموعه کتابها و آثار مولانا در آمریکا بیش از ۵۰۰ هزار نسخه فروش رفت که نشان از محبوبیت مولانا دارد. کلمن بارکس سال ۱۳۸۵ از ایران دیدن کرد و دکترای افتخاری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران به خاطر ترجمهی آثار مولوی به او اهدا شد؛ بارکس هم «از فرهنگ باشکوه فارسی که تاج جواهر شعر خود، یعنی مولانا رومی، حافظ، سعدی، عطار، سنایی و سایرین را به ادبیات جهان هدیه کرده»، سپاسگزاری کرد.
لکلک بوک با این پست این روز را گرامی میدارد و چند کتاب در مورد مولوی به شما مخاطبان عزیز معرفی میکند که از دیدگاههای مختلف به زندگی و آثار این شاعر بلندآوازه پرداختهاند.
شما کتابی در مورد مولوی خواندهاید؟ شعر خاصی از رومی بزرگ به یاد دارید؟ اگر از اهمیت این شاعر بزرگ واقفید، در کامنتها کتابهای جالب در مورد مولانا را معرفی کنید، یا شعری از او برایمان بنویسید.
زیباترین ابیات قصههای مثنوی / #ناصر_مهدوی /
شرح جامع مثنوی معنوی / #کریم_زمانی /
پله پله تا ملاقات خدا / #عبدالحسین_زرینکوب /
من بادم و تو آتش / #آنه_ماری_شیمل /
طریق صوفیانهی عشق / #ویلیام_چیتیک /
کیمیاخاتون / #سعیده_قدس /
ملت عشق / #الیف_شافاک /
ارسال دیدگاه
mina_reader
عشق و دیگر هیچ!
1398-07-10