سید محمدحسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار -پیش از آن، بهجت- شاعر ایرانی اهل آذربایجان بود که به زبانهای فارسی و ترکی آذربایجانی شعر سروده است. وی در تبریز به دنیا آمد و بنا به وصیتش در مقبرهالشعرای همین شهر به خاک سپرده شد. در ایران روز درگذشت این شاعر معاصر را «روز شعر و ادب فارسی» نامگذاری کردهاند.
مهمترین اثر شهریار منظومهی حیدربابایه سلام (سلام به حیدربابا) است که از شاهکارهای ادبیات ترکی آذربایجانی بهشمار میرود و شاعر در آن از اصالت و زیباییهای روستا یاد کردهاست.
شهریار بهسال ۱۲۸۵ در شهر تبریز متولد شد. دوران کودکی را در روستای مادریاش -قیشقورشاق- و روس ...
آثار کارل پوپر، فیلسوف اتریشی-انگلیسی، در سالهای اخیر در ایران با استقبال زیادی روبهرو شده است.
«ناکجاآباد و خشونت» گزیدهای از سخنرانیها و گفتوگوهای کارل پوپر به انتخاب و ترجمهی خسرو ناقد و رحمان افشاری در فاصلهای کوتاه به چاپ دوم رسیده است.
چاپ اول این کتاب در زمستان ۱۳۸۸ منتشر شده بود و چاپ دوم آن به تازگی به بازار آمده است.
پیشگفتار «ناکجاآباد و خشونت» حاوی مروری است بر ترجمهی آثار پوپر به زبان فارسی که نشان میدهد بیشتر نوشتههای این مدافع پیگیر «جامعهی باز» به فارسی ترجمه شده است.
مقالهی «جهان اندیشگی کارل ریموند پوپر» به قلم خسرو ناقد، خواننده را به طور ...
زندگینامه: کارل ریموند پوپر (۱۹۰۲-۱۹۹۴)
همشهریآنلاین: سِر کارل رایموند پوپر یا پاپر، ۲۸ ژوییه ۱۹۰۲ در یک خانوادهی از طبقه متوسط و دارای مذهب یهودی که به مسیحیت پروتستان گرویده بود، زاده شد.
پوپر (Karl raimund popper) تربیت شدهی مکتب لوتری بود و از دانشگاه وین فارغالتحصیل شد. پدر او که از دانشگاه وین دکتری حقوق گرفته و در آنجا تدریس میکرد، دوستدار کتاب بود و تا ۱۴۰۰۰ کتاب در کتابخانه شخصیاش نگهداری میکرد. پوپر هم وارث این کتابخانه و هم ویژگیهای شخصیتی پدرش شد.
او در سال ۱۹۱۹ جذب مارکسیسم شد و در نتیجه به انجمن دانشجویان مدرسه سوسیالیست پیوست. او همچنین به عضویت ح ...
شاید متفاوت بودن ادوارد آلبی است که از او یک چهرهی جهانی ساخته است. او به دلیل آن که رویکردی ضد رؤیای آمریکایی دارد، توانسته در نقد و نقبی که بر فساد و مشکلات و تناقضات جامعه آمریکایی بیندازد، تبدیل به چهرهای درخور تأمل شود و ما از منظر او با روایت سرد و خشن در زندگی آمریکایی آشنا شویم. به هیچ چکوچانهای باید گفت که او یکی از بزرگترین نمایشنامهنویسان معاصر جهان است که در 12 مارس 1928 در نیویورک به دنیا آمده است و توانسته خلاف جریان رود شنا کند و این دلیلی موجه است که کل دنیا که همواره خود را مقابل امپراتوری آمریکا احساس میکند، از این زاویه دید تندوتیز بتواند به حقای ...
اُ. هنری (O. Henry) نام مستعار نویسندهی آمریکایی ویلیام سیدنی پورتر (William Sydney Porter) است. پورتر به تاریخ ۱۱ سپتامبر ۱۸۶۲ در شهر گرینزبورو متولد شد. ویلیام سهساله بود که مادرش بر اثر بیماری سل درگذشت و او به همراه پدر به خانه مادربزرگ پدریاش نقل مکان کردند. پورتر از زمان کودکی همواره در حال مطالعه بود و کتابهای فراوانی را از داستانهای معروف گرفته تا رمانهای کیلویی (کتاب داستانِ جلدکاغذی و پرماجرا که در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم به قیمت حدود ده سنت به فروش میرفت) میخواند.
در سال ۱۸۷۹، به عنوان دفتردار در داروخانه عمویش شروع به کار کرد و در سال ۱۸۸۱ ی ...
اوریانا فالاچی چه کسی بود؟
اوریانا فالاچی روزانه 50 سیگار میکشید، از ساعت 8 صبح تا 6 بعدازظهر یکسره مشغول کار بود. نه تلفن جواب میداد و نه با کسی تماسی داشت. دکترش در تعجب بود که چگونه با این که هم سرطان سینه داشت و هم سرطان ریه، هنوز زنده مانده است. اوریانا در جواب گفته بود: تو به عنوان پزشک باید با من از زندگی حرف بزنی، نه از مرگ.
مرگ که محرک اوریانا فالاچی در شروع و نوشتن بسیاری از کتبی است که وی به نگارش درآورده است، روز 15 سپتامبر 2006 او را در سن 77 سالگی از پای درآورد. معروفیت اوریانا فالاچی در بین ایرانیان، عمدتاً به خاطر مصاحبهاش با محمدرضا پهلوی و روحالله خ ...