پانزده روز در پاریس
فریده گلبو متولد ۱۳۲۹ در تهران است. وی فارغالتحصیل روزنامهنگاری از دانشگاه تهران، دبیر دبیرستانها و پاورقینویس مجله زن روز در دهه ۱۳۴۰ است. پس از نوشتن رمان «جاده کور» (۱۳۴۳)، رمان «حکایت روزگار» (۱۳۷۳) را دربارهی نسل بیآرمان امروز نوشت که جز کسب سودِ هرچه بیشتر هدفی ندارد. این رمان برندهی جایزه مجلهی گردون شد.
گلبو کتاب «پانزده روز در پاریس» را در سال ۱۳۹۴ توسط انتشارات کتابسرا منتشر کرد. خود گلبو در مصاحبهای درمورد این کتاب میگوید: «این رمان سفارشی بود. کتابی به زبان انگلیسی به ایران آمد با عنوان «طاعون» که سر و ته چاپ شده بود. ناشرم در این زمینه با من صحبت کرد و سفارش کاری اینچنین به من داد. کتاب را خواندم. در هر صفحه چندین تشییع جنازه داشت و بی معنی مینمود. آن داستان انگار اثری بود که تنها چیدمانش توسط ناشر صورت گرفته بود. سفارش را قبول کردم و این با سفرم به پاریس و ملاقات با دخترم همزمان شد. در هواپیما طرح داستان را نوشتم و در فرانسه یادداشتبرداری کردم و هنگامی که به ایران بازگشتم شروع به نوشتن کردم. شاید این تنها تجربهی من در بین آثارم بود که در طی بیست و نه روز نوشته شد که خوشبختانه با استقبال خوانندگان نیز مواجه گردید. به جز رمان پانزده روز در پاریس، نگارش باقی آثارم شاید حدود یک سال به طول میانجامید.»
نویسنده در این رمان کوتاه با قلمی روان، یک داستان واحد را از زبان دو نفر روایت میکند. پس از خواندن یکی از روایتها، خواننده باید کتاب را برگرداند و روایت دیگر را آغاز کند. این ابتکار در شیوهی نگارش جذابیت خاصی به کتاب افزوده است.
الهه ملک محمدی
داستانهای فارسی - قرن 14
۱۵۲ صفحه - رقعی (شومیز) - چاپ ۱
ارسال دیدگاه