موضوع(ها): داستانهای کوتاه فارسی - قرن ۱۴ ۲۱۶ صفحه - رقعی (شومیز) - چاپ ۱ - ۱۱۰۰ نسخه ISBN: ۹۷۸-۶۰۰-۴۰۵-۱۴۱-۵ تاریخ نشر:۹۶/۰۵/۱۶ قیمت :۲۰۰۰۰۰ ریال كد دیویی:۸fa۳.۶۲ زبان كتاب:فارسی محل نشر:تهران - تهران
امیرحسین خورشیدفرامیرحسین خورشیدفر، متولد ۱۱ اسفند ۱۳۵۹ در تهران، داستاننویس، روزنامهنگار ادبی و مترجم است.
خواندن 《 شرطبندی روی اسب مسابقه و چند داستان دیگر》برای من تجربهی جدیدی بود. گمان میکردم ایدهی شخصیتپردازیِ سریالی در داستان ایرانی، هرگز از سطح جلال آریانِ داستانهای اسماعیل فصیح بالاتر نرود؛ تا اینکه به شخصیت شاپور صبری از میان داستانهای #امیرحسین_خورشیدفر برخوردم. شاپور صبری که ردش در "تهرانیها"ی نویسنده هم هست، گویا یک نام مشترک است و شاید کمی بیشتر از آن. با این تفاوت که ما قرار نیست زندگیِ سریالیِ او را دنبال کنیم و از آخر و عاقبتش سر دربیاوریم. میشود تفاوت این روایتها را در تفکیکهای ذهنیِ زندگی شاپور صبری جست. شاپور هم مثل بسیاری از ما جنبههای مختلفی را زندگی میکند، که لزوماً نیازمند پیرنگ مشترک نیستند. در واقع پیرنگ حلقهایست که به عمد در میان روایتهای زندگی شاپور و اطرافیانش گم شده، تا ذهن مخاطب صرفا دنبال سرگرم شدن در زندگیِ او نباشد. همین شاپور را بیشتر از یک قهرمان یا بازنده، به یکنفر از ما بدل میکند؛ که در گیر و دارهای زندگی روزمره معلق و سردرگم است و میان بایدها و شایدها تقلا میکند.
ارسال دیدگاه
Elahemalekmohammadi
خواندن 《 شرطبندی روی اسب مسابقه و چند داستان دیگر》برای من تجربهی جدیدی بود. گمان میکردم ایدهی شخصیتپردازیِ سریالی در داستان ایرانی، هرگز از سطح جلال آریانِ داستانهای اسماعیل فصیح بالاتر نرود؛ تا اینکه به شخصیت شاپور صبری از میان داستانهای #امیرحسین_خورشیدفر برخوردم. شاپور صبری که ردش در "تهرانیها"ی نویسنده هم هست، گویا یک نام مشترک است و شاید کمی بیشتر از آن. با این تفاوت که ما قرار نیست زندگیِ سریالیِ او را دنبال کنیم و از آخر و عاقبتش سر دربیاوریم.
1399-01-28میشود تفاوت این روایتها را در تفکیکهای ذهنیِ زندگی شاپور صبری جست. شاپور هم مثل بسیاری از ما جنبههای مختلفی را زندگی میکند، که لزوماً نیازمند پیرنگ مشترک نیستند. در واقع پیرنگ حلقهایست که به عمد در میان روایتهای زندگی شاپور و اطرافیانش گم شده، تا ذهن مخاطب صرفا دنبال سرگرم شدن در زندگیِ او نباشد. همین شاپور را بیشتر از یک قهرمان یا بازنده، به یکنفر از ما بدل میکند؛ که در گیر و دارهای زندگی روزمره معلق و سردرگم است و میان بایدها و شایدها تقلا میکند.