کتاب مجموعهای از داستانهای کوتاه معاصر ایرانی است به کوشش حسن عابدینی که با تفسیر مختصری ارائه شدهاند. این کتاب برای علاقمندان به ادبیات معاصر ایران بسیار مفید است.
موضوع(ها):
داستانهای کوتاه فارسی - قرن ۱۴ - مجموعهها
داستاننویسان ایرانی - قرن ۱۴ - نقد و تفسیر
۵۳۶ صفحه - جلد ۲
ارسال دیدگاه
mryshahr
در این مجموعه دو جلدی داستانهایی از سال 1300 تا 1380 در حدود 1000 صفحه گردآوری شده است. از هر نویسنده بیوگرافی و توضیحاتی درباره سبک کارش به اضافه یک یا چند داستان کوتاه میبینیم. همچنین بعد از هر داستان نقد کوتاهی بر آن نوشته شده که همین کم هم میتواند آموزههای زیادی برای علاقمندان به داستان کوتاه نویسی داشته باشد و جلوههایی از داستان را که شاید در دور اول خواندن مورد توجه خواننده قرار نگرفته است را برای او روشن کند.
1398-07-24جلد اول کتاب شامل داستانهای 1300 تا 1360 است و جلد دوم بازه 20 سالهی دهه 60 و 70 را دربرمیگیرد. اگر به ترتیب قرارگیری داستانها کتاب را بخوانید میتوانید به سیر تحول داستاننویسی و همچنین رویدادهای اجتماعی و تفکرات مردم در این 80 سال پی ببرید. مسلماً ارزش همه داستانهای جمع آوری شده در این مجموعه یکسان نیست، اما هر داستان جدا از اینکه معرف سبک نویسندهاش است، بازنمایی از روزگار خودش است. به نظرم چنین مجموعههایی علاوه بر معرفی داستان کوتاه و نویسندهها، نقش بسیار موثر دیگری نیز در شناخت ما از تاریخ فرهنگی اجتماعی و حتی سیاسیمان دارند.
خواندن پشت سر هم داستانهای این مجموعه باعث میشود آنقدر که باید فکر درگیر داستان نشود. پیشنهاد من خواندن چنین مجموعههایی همزمان با رمان یا داستانهای بلند دیگر است. هم از خستگی درگیری مدام ذهن با یک موضوع طولانی کم میشود، و هم هر داستان کوتاه مزه منحصر به فرد خودش را زیر زبانمان خواهد داشت.
تهران - تابستان 91 و 92