داستان یک عکس
دهم آذر، سالمرگ بیژن الهی شیرازی، شاعر، مترجم و نقاش ایرانیست. الهی ۱۶ تیر ۱۳۲۴ به دنیا آمد و 65 سال زندگی کرد. او از شاعران شعر موج نو و شعر دیگر بود که ورودش به عرصهی مطبوعات در آبان ماه سال ۱۳۴۳، به دعوت فریدون رهنما با شعر «برف» اتفاق افتاد. الهی تا اواخر دهه چهل در میان همفکرانش به خوبی شناخته شد و در بسیاری از نشریات خوب آن روز شعرها و ترجمههای مختلفی منتشر کرد.
الهی به شیوهی خودخوان شروع به زبانآموزی کرد و زبانهای مختلفی چون یونانی، عربی، انگلیسی، آلمانی و فرانسه را فرا گرفت. او از زبانهای مختلف، آثار کسانی چون کاوافی، ماندلشتام، رمبو، میشو، هولدرلین، جویس، ...
کتاب به روایت سینما
مجموعه «آن شرلی (Anne Shirley)» اثر نویسندهی کانادایی، لوسی ماد مونتگمری (30 نوامبر 1874–24 آوریل 1942) است که در 8 جلد بین سالهای 1908 تا 1939 نوشته شدهاست.
این داستان در مورد ماریلا و متیو کاتبرت، خواهر و برادر صاحب مزرعه گرین گیبلز است؛ آنها تصمیم میگیرند سرپرستی پسربچه ۱۰–۱۱ سالهای را به عهده بگیرند تا در امور مربوط به خانه و مزرعه به آنها کمک کند، اما مسئول یتیمخانه بهاشتباه دختربچهی یتیمی به نام آن شرلی را به گرین گیبلز میفرستد.
سارا قدیانی این مجموعه رمان هشتجلدی را در ایران به فارسی ترجمه کرده است.
شما مجموعهی «آنشرلی» را خوندید یا اقتباسهای ...
تاریخ ادبیات خودمونی
فئودور داستایِوسکی، نویسندهی معروف روس و خالق «جنایت و مکافات» هم ولخرج بود، هم به قمار اعتیاد داشت، تا حدی که زمانی هرچی داشت پشت میز قمار باخت، اما بازم ساعت بغلدستیشو گرو گذاشت و به بازی ادامه داد! برای همین هم همیشه بدهکار بود.
داستایوسکی موقع نوشتن رمان جنایت و مکافات، به خاطر بدهیهاش یه توافقنامه با ناشرش امضا کرد که طبق اون، مجبور بود تا اول نوامبر 1866 رمان جدیدی برای نشر ارائه کنه، در غیر این صورت، ناشرش حق انتشار تمام آثارش به مدت 9 سال رو به صورت رایگان دریافت میکرد. همین باعث شد تا داستایوسکی به پیشنهاد دوستش، یه منشی تندنویس استخدام کنه و به مدت 26 رو ...
گزیده کتاب
«کمونیسم رفت، ما ماندیم و حتی خندیدیم» را اسلاونکا دراکولیچ ، روزنامهنگار اهل کرواسی نوشته و پر از روایتهایی خواندنی و حاصل تجربههای شخصی نویسنده یا نزدیکانش در کشورهای اروپای شخصی تحت سلطهی حکومتهای کمونیستی است.
این روایتها گاهی غمانگیزند و گاهی خندهدار، اما به هرحال بهتر از تحلیلهای تئوریک، میتوانند وضعیت سیاسی و ذهنیت افراد در حکومتهای استبدادی را برای ما به تصویر بکشد. ...
دانستنیهای ادبی
گروتسک چیست؟
گروتسک سبکی از هنر است که با تحریف و تخریب اشکال معمول حیوانات و شخصیتها پدید میآید. اگر بخواهیم بهتر بگوییم، گروتسک ترکیبی است از اشکال، تصاویر و چهرههای زشتی که آراسته شده باشند و این زشتیِ همراه با آراستگی، چیزی عجیب و غریب، ترسناک، خندهدار و غیرواقعی را خلق کند.
گروتسک از کجا آمده است؟
اصطلاح گروتسک در لغت از ریشهی لاتین «گروتو» آمده که در اصل به معنای مغاک و گودال است و وجه تسمیهی آن برمیگردد به مغاکها و مقبرههای روم باستان که برای اولینبار در آنها نیمتنههایی از موجودات خیالی یافت شد.
نقاشیهای دیواری ۳۲۰۰۰ سال پیش، ترکیبی از انسان-حیوا ...
پیشنهاد کتاب مناسبتی
۲۵ نوامبر روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان هست. به نظر ما، هر چه آگاهی افراد جامعه نسبت به زنان و حقوقشون بیشتر باشد، از حجم این خشونتهای خواسته یا ناخواسته کاسته میشود. پس چه بهتر که درباره زنان بخوانیم و بدانیم.
به این بهانه امروز در بخش پیشنهاد کتاب لکلکبوک، تعدادی از کتابهایی که خواندنشان به این هدف کمک میکند را به شما معرفی میکنیم. باشد که بخوانید و با آگاهی، افقهای جدیدی در چشمتان روشن شود.
جنگ چهره زنانه ندارد/ سوتلانا آلکساندرونا الکسیویچ /
جین ایر/ شارلوت برونته /
سرگذشت ندیمه/ مارگارت اتوود /
اتاقی از آن خود/ ویرجینیا وولف /
زنان، دشتان و ...