داستان یک عکس
احمد شاملو متولد ۲۱ آذر ۱۳۰۴ و درگذشتهی ۲ مرداد ۱۳۷۹ متخلص به الف. بامداد و الف. صبح، شاعر، فیلمساز، روزنامهنگار، پژوهشگر، مترجم و فرهنگنویس بود. وی در سال ۱۳۲۵ با «نیما یوشیج» ملاقات کرد و تحت تأثیر او به شعر نیمایی روی آورد، بعد از آن آشنایی با «فریدون رهنما» فیلمساز و شاعر دنیاگشته که با شعر روز جهان آشنا بود، تأثیر بسیار زیادی بر شاملو گذاشت.
شهرت اصلی شاملو بهخاطر نوآوری در شعر معاصر فارسی و سرودن گونهای شعر «سپید» یا «شاملویی» است که هماکنون از مهمترین قالبهای شعری در ایران بهشمار میرود و تقلیدی است از شعر «سپید» فرانسوی یا شعر «منثور».
«نگاه کن» یکی از ...
داستان یک عکس
نوشتهی روی عکس بخشی از نامهای است که بهمن محصص، نقاش و مترجم ایرانی، زمانی که ایتالیا زندگی میکرده (سال ۱۳۴۲)، برای سهراب سپهری نوشته.
پریدخت، خواهر سهراب سپهری، مجموعهای از نامههای دوستان سهراب رو در کتابی به نام «جای پای دوست» گردآوری و نشر ذهنآویز منتشر کرده است. ...
شعر به روایت آواز
ترانهی «زلف بر باد مده» از آلبوم ترنج، اولین آلبوم رسمی منتشرشدهی محسن نامجوست که در بهار 1386 وارد بازار شده. کلیپ حاضر، ساختهی سهراب مهدوی است که اولین بار در سایت تهران اونیو قرار گرفت.
متن شعر:
زلف بر باد مده تا ندهی بر بادم
ناز بنیاد مکن تا نکنی بنیادم
می مخور با همه کس تا نخورم خون جگر
سر مکش تا نکشد سر به فلک فریادم
زلف را حلقه مکن تا نکنی در بندم
طره را تاب مده تا ندهی بر بادم
یار بیگانه مشو تا نبری از خویشم
غم اغیار مخور تا نکنی ناشادم
رخ برافروز که فارغ کنی از برگ گلم
قد برافراز که از سرو کنی آزادم
شمع هر جمع مشو ور نه بسوزی ما را
یاد هر قوم م ...
کتاب به روایت سینما
هوش مصنوعی (A.I. Artificial Intelligence) درامی علمی تخیلی به نویسندگی و کارگردانی استیون اسپیلبرگ است که در سال ۲۰۰۱ میلادی روی پردهی سینما رفت. ساخت این فیلم، آخرین پروژهی استنلی کوبریک، کارگردان مطرح سینما قبل از مرگش بود. کوبریک معتقد بود موضوع این داستان، به افکار و فلسفهی کارگردانیِ اسپیلبرگ نزدیکتر است، برای همین ساخت آن را به او پیشنهاد کرد؛ وقتی کوبریک قبل از شروع فیلمبرداری با ایست قلبی از دنیا رفت، اسپیلبرگ خود را وقف اتمام این پروژه نمود.
اسپیلبرگ فیلمنامه «هوش مصنوعی» را بر اساس داستان کوتاهی به نام «اَبَراسباببازیها تمام تابستان دوام میآورند»، اثر ...
دانستنیهای ادبی
در هفتههای گذشته در بخش دانستنیهای ادبی به مقولهی ژانر پرداختیم و دوازده گونه / ژانر ادبی و نوع رمان را برایتان معرفی کردیم. این بار به سراغ برخی از اصطلاحات دنیای ادبیات رفتهایم که بارها نامشان به گوشمان خورده یا در متون به چشممان آمده اما ممکن است که اطلاعات کافی از تعریف، کاربرد یا چگونگیشان نداشته باشیم.
هایکو
امروزه اغلب مردم جهان شعر ژاپن را با هایکو میشناسند. هایکو کوتاهترین گونهی شعری در جهان است که مبدع آن ژاپنیها هستند.
آنچه به عنوان اشعار هایکو میشناسیم، در حقیقت، سه بند آغازینِ (هوکّو)، اشعار زنجیرهای (رنگا) با مضامین طنزآمیز (سبک هایکای) است ک ...
کتاب به روایت سینما
نیروی اهریمنیاش (His Dark Materials) نام یک مجموعه سهگانهی داستان تخیلیست که توسط فیلیپ پولمن، نویسندهی معاصر بریتانیایی نوشته شده.
سهگانهی «نیروی اهریمنیاش» در اصل در سه جلد نوشته شده، اما نسخه فارسی آن در پنج جلد ترجمه شده است. ترجمهی این کتاب را فرزاد فربد انجام داده و نشر کتاب پنجره آن را روانه بازار کرده است.
شما مجموعهی «نیروی اهریمنیاش» را خواندید یا اقتباسهای سینمایی یا مجموعهی تلویزیونی اونو تماشا کردید؟ نظر شما در مورد این مجموعه کتاب یا فیلم و سریالش چیه؟ کدوم بخش از این مجموعه کتاب یا اقتباسها بیشتر تو ذهنتون مونده؟
#لک_لک_بوک
#لک_لک ...