#پازولینی از درخشانترین، اسرارآمیزترین و بحثبرانگیزترین شخصیتهای بعد از جنگ درایتالیا است. بسیاری از نوشتهها و فیلمهای پازولینی حول مسائلی چون خشونت و زیادهروی میگردد. فضای اکثر آثارش زندگی طبقهی کارگر و تنگدست است. لایهای از جامعهی آن زمان که دیگران «طبقهی پست» مینامیدند. پازولینی کشش خاصی به این گروه داشت و خود مدتی درون این طبقهی اجتماعی که آن را «لومپن پرولتاریا» مینامید، زندگی کرد.
مرگ او در روز ۲ نوامبر ۱۹۷۵، با تصویر زندگی وی همخوان بود. وی در اوستیا، منطقهای در حومهی ساحلی شهر رم به قتل رسید. مردی فاحشه متهم به قتل و دادگاهی شد. #میکل_آنجلو_آنتونیو ...
#ازرا_پاوند از بسیاری جهات، سیمای یک شاعر مدرنیستِ آوانگارد را تجسم میبخشد: صریحالحن، تجربهگرا و شدیداً شمایلشکن. پاوند بحثانگیزترین کارنامهی شعری را در میان همهی شاعران قرن بیستم داشته است.
به عنوان شاعر، منتقد و مشوق سایر شاعران، او کانون گسترش شعر مدرن بوده است. #تی_اس_الیوت در تقدیم “سرزمین هرز” به پاوند او را ”استاد ماهرتر” مینامد. در حالی که در آن هنگام، پاوند یک آوارهی ادبی بود که در هیچ اقلیمی چونان که در زادگاه خود، به تمامی احساس آرامش نمیکرد. انرژی خستگیناپذیریاش در سال ۱۹۰۸ او را به لندن، در ۱۹۲۰ به پاریس و در ۱۹۲۵ به راپا لوی ایتالیا کشاند، جایی ک ...
#ازرا_پاوند Ezra Pound شاعر و منتقد ادبی آمریکاییتبار است که به واسطهی تاثیرات عمیقی که بر ادبیات انگلیسی قرن بیستم برجای گذاشته است، به او لقب «شاعر شاعران» دادهاند. او هنر سرایش شعر را برترین هنرها میدانست و در این راه با بسیاری باورهای ادبی و دیدگاههای انتقادی مبارزه کرد. این شاعر بزرگ آمریکایی ۱۲ سال از زندگی خود را در آسایشگاه روانی گذراند. بزرگترین اثر ادبی او «سرود» نام دارد که در ۱۰ جلد از سال ۱۹۲۵ تا ۱۹۶۹ به چاپ رسید و در آخر نسخهی کامل آن با نام «سرودهای ازرا پاوند» Cantos of Ezra Pound به چاپ رسید. «ازرا لومیس پاوند» در ۳۰ اکتبر ۱۸۸۵ در «هایلی» منطقهی «آ ...
نحوهی زندگی افراد سرشناس همیشه برای مردم جذاب بوده. شاید بد نباشد به مناسبت 160 سالگی #جورج_برنارد_شاو نمایشنامهنویس مطرح ایرلندی، سرکی به خانه و اتاق کار او بکشیم.
هر یک از نویسندهها خلق و خوی منحصربهفردی دارند و در یک مکان خاص میتوانند دست به قلم بشوند. مثلاً #پروست ترجیح میداد روی تخت لم بدهد و رمان بنویسد، #امیلی_دیکنسون بعد از انجام کارهای روزمره به انباری میرفته و زیر نور شمع سرودههایش را مینوشته و #ناباکوف روی صندلی عقب ماشین خاموشش شاهکارهای ادبیاش را خلق میکرده. از نزدیک دیدن پناهگاهی که یک نویسنده آثار ادبیاش را در آن به نگارش درآورده میتواند تجربه ...
#طاهره_صفارزاده در 27 آبان 1315 در سیرجان در خانوادهای متوسط که پیشینهای عرفانی داشتند متولد شد. وی در 6 سالگی تجوید و قرائت و حفظ قرآن را در مکتب محل آموخت و تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در کرمان گذرانید. نخستین شعر را در 13 سالگی سرود که نقش روزنامهدیواری مدرسه شد.
صفارزاده اولین جایزهی شعر را که یک جلد دیوان #جامی بود در سال چهارم دبیرستان به پیشنهاد #محمدابراهیم_باستانی_پاریزی که آن زمان از دبیران دبیرستان بهمنیار بود، از رئیس آموزش و پرورش استان دریافت کرد.
شهرت طاهره صفّارزاده با شعر «کودک قرن» پدید آمد.
وی در امتحان ورودی دانشگاه در رشتههای حقوق، زبان و ادبیا ...
#مظاهر_مصفا شاعر، ادیب، مؤلف، مصحح، محقق، مدرس، #سعدیشناس، پژوهشگر و نویسنده ایرانی به سال 1311 هجری شمسی در تفرش چشم به جهان گشود. او هنوز نوزاد بود که خانوادهاش به قم رفتند. تحصیلات خود را در قم به انجام رساند. سال آخر دبیرستان را به تهران رفت و دیپلم را از مدرسهی دارالفنون گرفت. میخواست نقاشی را در دانشکدهی هنرهای زیبا پیگیری کند ولی رشتهی زبان و ادبیات فارسی را در دانشگاه تهران دنبال کرد.
از استادان او میتوان به دکتر #محمد_معین، #بدیع_الزمان_فروزانفر، دکتر #حسن_خطیبی، دکتر #بهمنیار، دکتر #ذبیح_الله_صفا و استاد #جلال_همایی اشاره داشت.
پایاننامهی دکتری او سیر ...