«آتل لیلیان وینیچ»، بانوی نویسنده و موسیقیدان ایرلندی است. رمان خرمگس او در سال ۱۸۹۷ در ایالات متحدهی آمریکا منتشر شد. این کتاب داستان ایمان، بیداری از خواب و خیال، دگرگونی، عشق و شجاعت است. ماجرای رمان در ایتالیای تحت نفوذ اتریش در دههی ۱۸۴۰ میلادی میگذرد. پاپ رم از اشغالگران اتریشی حمایت میکرد و ملت ایتالیا تحت ظلم و ستم بود. البته در این رمان توجه نویسنده به قهرمان داستان «آرتور بورتون» است. او یک فرد انقلابی و عضو سازمان ایتالیای جوان است. آرتور دلباختهی دختری به نام «جما» میشود اما جما عاشق یکی دیگر از افراد سازمان است. آرتور ناخواسته در دام میافتد و سلسلهای از اتفاقات او را مجبور به فرار از کشورش میکنند، تا اینکه سیزده سال بعد با نام مستعار «خرمگس» وارد داستان میشود. حالا دیگر کسی آرتور را نمیشناسد. تنها چیزی که هنوز در وجود او شعلهور است ایمانش به آزادی ایتالیا و عشقش به جماست. آرتور نماد یک فرد انقلابی است که از اعماق وجود به کار خود باور دارد. تلاش او تأثیر گذاشتن بر مردم ایتالیا برای قیام است، ولو این که مردم در خوابی عمیق فرورفته باشند.
رمان خرمگس یک کتاب سیاسی، عاشقانه و ضد مذهب است که البته جنبهی سیاسی آن بیشتر مورد توجه قرار گرفته. آتل لیلیان وینیچ، به زیبایی داستان را روایت میکند و باعث میشود خواننده به موضوعاتی که تاکنون بهشان فکر نکرده، بیاندیشد. خرمگس کتابی است که در آن آزادی بسیار محترم به حساب میآید و کسی در راه آن ترسی از مرگ ندارد. کتابی است که در آن عشق ارزش والایی دارد و مسیحیت اعتبار خود را از دست میدهد. اقتباسهای تئاتری و سینمایی زیادی نیز از این کتاب صورت گرفته.
در ایران هم تاکنون ترجمههای زیادی از این کتاب منتشر شده است، ازجمله: ترجمهی «خسرو همایون پور» نشر امیر کبیر، «حمید کمازان» نشر عارف، «داریوش شاهین» و «سوسن اردکانی» نشر نگارستان کتاب، «مصطفی جمشیدی» نشر امیر کبیر و «حمیدرضا بلوچ» نشر مجید.
سودابه امیری
ارسال دیدگاه
Ziba_Heidari
خرمگس رمان سیاسی اتل لیلیان ویچ ، روایت انسانی است که از اعتقادات و نزدیکانش بریده است. نردیکانی که چون خدایی که به آن معتقد بود، میپرستیدشان اما حقیقت، اعتماد و اعتقاد او را به یکباره ویران میکند. از همهچیز دل میکند و در جایی دورتر از هر آشنایی زندگی متفاوتی را پیش میگیرد. زندگیای که از او انسانی محکم میسازد یا شاید یک «قهرمان».
1398-12-03داستان را دانای کل روایت میکند، گاهی ادبیات متن و گاهی هم اطالهی مباحث سیاسی، داستان را ملالانگیز میکند اما نوع روایت و تعلیق داستان نمیگذارد کتاب را رها کنید. سه فصل پایانی تکاندهنده و بسیار دردناک است. ممکن است صفحات ابتدایی جذبتان نکند اما عجول نباشید، مطمئن باشید بعد از خواندنش، پشیمان نخواهید شد.