تانگوی شیطان شاهکاری از کراسنا هورکایی نویسنده مجارستانی است. این رمان در سال ۱۹۸۵ همزمان با فروپاشی تدریجی نظام اقتصادی مشترک مجارستان منتشر شد و شهرت زیادی را برای نویسندهاش به ارمغان آورد. این کتاب در ایران با ترجمهی سپند ساعدی (انتشارات نگاه)، همچنین زهرا وثوقی (نشر هنر پارینه) منتشر شده است.
با خواندن تانگوی شیطان میتوان سفری به کشور همیشه بارانی و غمگین مجارستان داشت، هنگامی که بارشهای بیرحمانهی پاییزی باعث پوسیدگی خانهها شده و روستاییانی که مأیوسانه دنبال فرصتی برای فرار از مزرعه و مشکلات آنند. در همین گیر و دار خبر میرسد که ایریمیاس، یکی از اهالی سابق روستا که اهالی اعتقاد داشتند مُرده، به گونهای به زندگی بازگشته است. با شنیدن این خبر، حسی از امید به نجات از این مصیبت، در دل روستاییان جوانه میزند...
کراسناهور کایی در رمان تانگوی شیطان، تصویری آخرالزمانی از منطقهای ارائه میکند که هر قطرهی باران در آن، پیامآوری از جهنم است. نویسنده در این رمان عناصر شادی، دین، کمدی سیاه، سیاستها و فرهنگ عامهی مجارستان را در هم آمیخته و داستانی تمثیلی خلق کرده است. کتاب، دربارهی قصههایی است که به منظور ادامهی زندگی، برای خودمان و به منظور کنترل دیگران، برای آنها تعریف می کنیم.
این کتاب در سال ۲۰۱۵ توانست جایزه من بوکر را از آن خود کند؛ بلاتر کارگردان مجارستانی هم با اقتباس از کتاب فیلم موفقی با همین عنوان ساخته است.
اکرم حیدری
داستانهای مجارستانی - قرن ۲۰م.
۲۸۸ صفحه - رقعی (شومیز)
ارسال دیدگاه