باشگاه مشتزنی (Fight Club)
چاک پالانیک (Chuck Palahniuk) در سال ۱۹۶۲ در واشنگتن متولد شدهاست. کتاب «باشگاه مشتزنی» او تا اوایل سال ۹۸ در ردهی برترین کتابهای کتابخانههای ایالت متحده امریکا باقیماند و کمی بعد وقتی دیوید فینچر فیلمی براساس این داستان ساخت، دوباره این کتاب به لیست پرفروشترینهای آمازون راه یافت. دیوید فینچر فیلم باشگاه مشتزنی را با حضور چهرههایی همچون برد پیت و ادوارد نورتن ساخت. با وجود اقتباس از این کتاب، پایان فیلم و رمان چندان شباهتی به یکدیگر ندارد و کارگردان و نویسنده هر یک راه خود را رفتهاند. در ایران پیمان خاکسار این رمان را به خوبی ترجمه و توسط نشر چشمه منتشر کردهاست.
باشگاه مشت زنی در مورد کارمندی بدبین است که در یک کارخانه اتومبیلسازی کار میکند و مدتی است که از بیخوابی رنج میبرد. او یک روز با فردی با لباسهای عجیب وغریب آشنا میشود که شغلش بازاریابی صابون است و عقاید نو و جالبی دارد. با او به محل زندگیاش در محلهای میرود که زبالههای سمی شهر را آنجا انبار میکنند، شیفتهی او میشود و با او در مورد آزادی و راههای کسب قدرت صحبت میکند. این دو برای آن که از عقدههای درونی خالی شوند و به اصطلاح تولدی دوباره داشته باشند، آگاهانه شروع به کتککاری میکنند. بعد از آن فکر راه اندازی یک باشگاه به ذهن آنها خطور میکند. اما نه هر باشگاهی، بلکه یک باشگاه مشتزنی زیرزمینی! باشگاهی برای دعوا کردن!
رمان «باشگاه مشت زنی» در یک فضای مبهم و مجهول و حتی مالیخولیایی میگذرد و نویسنده خواسته که بیهویتی قهرمانش را به مخاطب منتقل کند. در این رمان آدمها از درون تهی هستند و نویسنده معتقد است که این رسانههای گروهی مانند مطبوعات و تلویزیون هستند که به مردم میگویند چه بخورند و چه نخورند و چه بپوشند و چه نپوشند. بی هویتی و در عین حال عصیان در این رمان بارز است.
الهه ملکمحمدی
داستانهای آمریکایی - قرن ۲۰م. ۲۳۶ صفحه - رقعی (شومیز)
ارسال دیدگاه