تولد : پائولو کوئلیو نویسنده معاصر برزیلی در ۲۴ اوت ۱۹۴۷ در شهر ریودوژانیرو برزیل بدنیا آمد.
مادر پائولو کوئیلو لیژیا خانهدار و پدرش مهندس بود. پائولو کوئیلو وقتی نوجوان بود، میخواست یک نویسنده شود. اما خانوادهاش با او مخالفت کردند و معتقد بودند وی باید در رشتهای تحصیل کند که آیندهاش تضمین شود.
درونگرایی و سرپیچی پائولو کوئیلو از سنتها در ۱۶ سالگی، منجر شد تا پدر و مادرش او را به یک مؤسسه روانی بفرستند که ازآنجا سه بار قبل از اینکه به سن ۲۰ سالگی برسد فرار کرد. به خاطر آرزوهای پدرو مادرش، کوئلیو در مدرسه حقوق ثبتنام کرده و رؤیای خود را برای نویسنده شدن رها کرد.
یک سال بعد، مدرسه را ترک کرد و مدتی مثل یک هیپی زندگی کرد، مسافرت میکرد از جنوب آمریکا، شمال آفریقا، مکزیک، و اروپا و در سال ۱۹۶۰ به مواد مخدر روی آورد. وقتی به برزیل بازگشت، و بهعنوان یک ترانهسرا شروع به کار کرد. در سال ۱۹۷۴، کوئلیو به جرم فعالیتهای «خرابکارانه» توسط دولت نظامی حاکم دستگیر شد، دولتی که حدود ده سالی بود که قدرت را به دست گرفته بود و اشعار پائولو کوئیلو را بهعنوان جناح چپ برای خود تهدیدآمیز تلقی میکرد.
پائولو کوئیلو همچنین بهعنوان بازیگر، روزنامهنگار، و کارگردان تئاتر قبل از ترغیب شدن به فعالیت نویسندگی کار کرده است. در سال ۱۹۸۶، پائولو کوئیلو بیش از ۵۰۰ مایل در جاده سانتیاگو د کامپوستلا در شمال غربی اسپانیا راه رفت که نقطه عطفی در زندگیاش شد. در راه، کوئلیو یک بیداری معنوی را تجربه کرد، که او در اتوبیوگرافی خود در زیارت آن را شرح داده است. پسازآن کوئلیو شغل پردرآمد خود بهعنوان ترانهسرا را ترک کرد و به دنبال نوشتن تماموقت رفت.
در سال ۱۹۸۲ کوئلیو اولین کتاب خود را بنام آرشیوهای جهنم منتشر کرد که با شکست مواجه شد. بعد از خاطرات یک مغ سانتیاگوی کامپوستلا در سال ۱۹۸۶، کوئلیو رمان خاطرات یک مغ (ترجمه عنوان انگلیسی: «زیارت») را نوشت. سال بعد کوئلیو، کیمیاگر را نوشت و آن را از طریق یک ناشر کوچک برزیلی در ۹۰۰ نسخه منتشر کرد و تصمیم گرفت آن را تجدید چاپ نکند. او سپس یک چاپخانه بزرگتر پیدا کرد، و با انتشار کتاب بعدی خود بنام بریدا، کتاب کیمیاگر به پرفروشترین کتاب برزیلی تبدیل شد.
بیش از ۶۵ میلیون نسخه از کیمیاگر به فروش رفته و به یکی از پرفروشترین کتابها در تاریخ تبدیلشده است، این کتاب به بیش از ۷۰ زبان ترجمهشده است که هفتاد و یکمین آن زبان مالتی بود، به دلیل داشتن رکورد بیشترین تعداد ترجمه به زبانهای مختلف در فهرست رکوردهای جهانی گینس قرار گرفت بهعنوان کتابی از یک نویسنده زنده که به بیشترین زبانهای دنیا ترجمهشده است.
از زمان انتشار کیمیاگر، کوئلیو تقریباً هر دو سال یکبار یک رمان نوشته است ازجمله کنار رودخانه پیدرا نشستم و گریستم، کوه پنجم، ورونیکا تصمیم میگیرد بمیرد، شیطان و دوشیزه پریم، یازده دقیقه، مثل رود روان، ندیمههای اودین و جادوگر پورتوبلو.
کوئلیو تاکنون ۳۰ عنوان کتاب منتشر کرده است و بیش از ۱۰۰ میلیون جلد کتاب در بیش از ۱۵۰ کشور در سراسر جهان فروخته است و آثار او به ۷۱ زبان ترجمهشده است. او پرفروشترین نویسنده پرتغالیزبان در تمام اعصار است.
آثار پائولو کوئیلو
۱. خاطرات یک مغ (زیارت) (۱۹۸۷)
۲. کیمیاگر (۱۹۸۸)
۳. بریدا (۱۹۹۰)
۴. عطیه برتر (۱۹۹۱)
۵. والکریها (۱۹۹۲)
۶. مکتوب (۱۹۹۴)
۷. کنار رود پیدرا نشستم و گریستم (۱۹۹۴)
۸. زائر کوم پوستل (۱۹۹۵)
۹. کوه پنجم (۱۹۹۶)
۱۰. نامههای عاشقانه یک پیامبر (۱۹۹۷)
۱۱. مکتوب ۲ (۱۹۹۷)
۱۲. مبارزان راه روشنایی (۱۹۹۷)
۱۳. ورونیکا تصمیم میگیرد بمیرد (۱۹۹۸)
۱۴. اعترافات یک سالک (۱۹۹۹)
۱۵. شیطان و دوشیزه پریم (۲۰۰۰)
۱۶. داستانهایی برای پدران، فرزندان و نوهها (۲۰۰۱)
۱۷. یازده دقیقه (۲۰۰۳)
۱۸. هستی (۲۰۰۴)
۱۹. زهیر (رمان) (۲۰۰۵)
۲۰. ساحره پورتوبلو (۲۰۰۶)
۲۱. چون رود جاری باش (۲۰۰۶)
۲۲. برنده تنهاست (۲۰۰۸)
۲۳. الف (۲۰۱۰)
۲۴. زنا (خیانت) (۲۰۱۴)
۲۵. جاسوس (۲۰۱۶)
۲۶. هیپی (۲۰۱۸)
از دیگر آثار او میتوان به سفر به دشت ستارگان، قاموس فرزانگی و دست نوشتههای آکرا اشاره کرد.
انتظار سخت است، فراموش کردن هم سخت است، اما اینکه ندانی باید انتظار بکشی یا فراموش کنی از همه سختتر است.
ارسال دیدگاه