«چارلز دیکنز» برجستهترین رماننویس انگلیسی عصر ویکتوریا و یک فعال اجتماعی توانمند بود. از او برای داستانسرایی و نثر توانمندش و خلق شخصیتهای به یادماندنی، بسیار تحسین به عمل آمدهاست. دیکنز در طول زندگی خویش، محبوبیت جهانی بسیاری کسب کردهاست. از آثارش میتوان «دیوید کاپرفیلد»، «آرزوهای بزرگ»، «الیور تویست» و «داستان دو شهر» را نام برد. او بیشتر داستانهای معروفش مانند الیور تویست را به صورت داستانهای سریالی در روزنامهها و هفتهنامهها منتشر میکرد که بعدها به صورت کتاب جمعآوری شدند. از بسیاری از کتابهای دیکنز اقتباسهای سینمایی و تلوزیونی صورت گرفته است. به عقیده «جیمز جویس»، نویسنده بزرگ معاصر، از شکسپیر به این سو، دیکنز تأثیرگذارترین نویسنده در زبان انگلیسی بوده است.
چیزی که داستانهای دیکنز را اینچنین موفق کرده است شخصیتهای متعددی است که در داستانهای او وجود دارند که در فضایی که با هنرمندی نویسنده از اوضاع اجتماعی زمان خود ترسیم کرده است بیننده را به دنیای دیگری میبرد.
دوریت کوچک در بین سالهای ۱۸۵۵ تا ۱۸۵۷ میلادی به صورت ماهیانه منتشر میشد و در سال ۱۸۵۷ به صورت کامل منتشر گشت.
ویلیام دوریت به علت نارضایتی از وضع نابسامان موجود در ادارات دولتی آن زمان و عدم اجرای قرارداد با یکی از بخشها به زندان میافتد و در این میان دختر کوچک او به نام امی به کمک پدر میشتابد و به او تسلی میدهد. همچنین فردی به نام آقای کلنام به خانواده دوریت کمک میکند و این باعث به وجود آمدن علاقهی دوریت نسبت به وی میشود.
موضوع این رمان رفتارهای موجود در ادارات دولتی است که دران زمان از نظر کندی کار و تنبلی کارکنان مورد اعتراض مردم بوده است.
بر اساس این کتاب مجموعهی تلوزیونی ساخته شد که برندهی چندین جایزه نیز شده است.
این کتاب با ترجمههای «محمد قاضی» و «رضا عقیلی» نشر جاویدان، «سحر تسلیمیان» نشر دبیر و «فریده تیموری» به چاپ رسیده است. در بین این ترجمهها ترجمهی نشر جاویدان قدیمیتر و شناخته شدهتر است.
سودابه امیری
ارسال دیدگاه