جن نامه کتابی از هوشنگ گلشیریست که برای اولین بار در سال ۱۳۷۷ توسط نشر باران در سوئد منتشر شد. نثر این کتاب از دید اهل فن بینظیر است.
جن نامه رمانی بلند (۵۳۷ صفحه) است که گلشیری ۱۳ سال برای نوشتن آن زمان صرف کرد. این کتاب برخلاف شازده احتجاب که به زندگی اشراف میپردازد، دربارهی زندگی مردمان عادی و متوسط جامعه است که در دوران حکومت پهلوی اتفاق میافتد.
کتاب در ۵ بخش (مجلس) نوشته شده و با یک پیوست کوتاه (تکلمه) به پایان میرسد. داستان با زبانی بسیار جذاب روزهای زندگی «حسین» و خانوادهاش را روایت میکند که عمویی همنام خودش داشته که برای بازگرداندن عشق از دست رفته، درگیر جن و علوم غریبه شده بوده. حسین صندوقچهی وسایل احضار و جنگیری عمویش «میرزا حسین» را پیدا میکند و این مساله تأثیر شگرفی بر او میگذارد و باعث میشود که زندگیاش با زندگی عمویش پیوند بخورد و به عبارتی «میرزاحسین» در «حسین» تکرار شود...
داستان پر از خردهروایتهایی از زندگی است که بعضی بسیار دردناک و ناراحتکنندهاند. خواندن کتاب همچنین نشان میدهد که گلشیری برای نوشتنش، زمان زیادی را صرف مطالعه علوم غریبه و ماوراءالطبیعه کرده است، تا بتواند با چیرهدستی دربارهی آن بنویسد و البته که موفق هم بوده.
اکرم حیدری
داستانهای فارسی - قرن 14
ارسال دیدگاه