بزرگ بانوی هستی (اسطوره، نماد، صور ازلی)
گلی ترقی، (زادهی ۱۷ مهر ۱۳۱۸) نویسندهی ایرانی ساکن فرانسه است. از داستانهای قابل تأمل او میتوان به «بزرگ بانوی روح من»، «اتوبوس شمیران»، و «خانهای در آسمان» اشاره کرد.
«بزرگ بانوی هستی» مجموعه مقالات گلی ترقیاست که در سال ۱۳۸۶ توسط انتشارات نیلوفر چاپ شده و نباید آن را با داستان «بزرگ بانوی روح من» که گلی ترقی آن را در سال ۱۳۵۸ نوشته اشتباه گرفت.
مضمون مشترک مقالههای این کتاب پرسش از مفهوم اسطوره و رابطهی آن با انسان و حیات درونی اوست. اسطوره مبین نوعی جهانبینی و نحوهی حضور در عالم است، عالم کشف و شهود و تخیل. انسان اساطیری خود را با طبیعت و تمامی هستی یکی میداند و سروکارش با حقایق ازلی و ساحت دیگری از وجود است. در دوران کنونی که علم و سیاست حاکم بر احوال انسان مدرن شده است، نیروهای متعالی ذهن و روان تبدیل به اَبَرقدرتهای اجتماعی و ایدئولوژیهای سیاسی شدهاند؛ اما از آنجا که آدمی موجودی چند ساحتیست و در عمق جانش نیازمند ساحتی دیگر از هستیست، پرسش از نیستی و تولد، زندگی بعد از مرگ، گریز از زمان و آرزوی جاودانگی همواره دغدغهی ذهنی او بوده و او هنوز و همچنان نیازمند آن است که گهگاه به تقلید و تکرار اشارات اساطیری برخیزد و با زمان بیکران آغاز همعهد وهمعصر شود.
یکی از مقالات این کتاب که نزدیک به یک سوم مطالب آن را تشکیل میدهد، پژوهشی است در آثار فروغ فرخزاد، اعم از پنج کتاب شعر، نامهها وگفتههایش. این پژوهش سیر درونی فروغ فرخزاد را به سوی تکامل انسانی و معنوی در آینهی آثارش نشان میدهد. گلی ترقی در این بررسی، دیدگاههای روانکاوانهی کارل گوستاو یونگ را مبنا قرار داده است و مفاهیم و صورتهای مطرح در اشعار فروغ را به سه مرحلهی تکاملی وی مربوط دانستهاست.
الهه ملک محمدی
اساطیر
نمونه ازلی
فرخزاد، فروغ، 1345 - 1313 - نقد و تفسیر
۱۶۲ صفحه - رقعی (شومیز) - چاپ ۳ - ۱۶۵۰ نسخه ISBN: 978-964-448-279-3
تاریخ نشر:۹۲/۰۹/۰۲ قیمت :۸۰۰۰۰ ریال
ارسال دیدگاه