«آنا گاوالدا» رماننویس فرانسوی از نویسندگانی است که طی چند سال اخیر توانسته به یکی از پرمخاطبترین نویسندگان در ایران و جهان تبدیل شود. اکثر داستانهای او رگههایی عاشقانه دارند و در آنها تصاویر رمانتیک از روابط زن و مرد در جوامع امروزی ارائه میشود. تأکید نوشتههای او بر نیازهای عاطفی و خلاءهای ارتباطی انسان معاصر است. در «من او را دوست داشتم» هم این قاعده رعایت شده و خط داستانی کاملاً مشخص است. کتاب بهخوبی احساسات خواننده را درگیر موضوع میکند و آخر کار سوالی در ذهن ایجاد میکند که جالب توجه است. شاید خطی بودن داستان کتاب، برای خوانندگان حرفهای چندان خوشایند نباشد، اما عموم کتابخوانها از آن لذت میبرند و آن را به دیگران توصیه میکنند.
کتاب من او را دوست داشتم در سال ۲۰۰۲ منتشر شد. این کتاب داستان زنی به نام کلوئه را روایت میکند که همسرش او و دو دخترش را ترک کرده است و به دنبال عشقی نوپا رفتهاست. نکتهی جالب کتاب از همان شروع بیان داستان از زبان زنی است که شکست خوردهاست اما برخلاف عرف و همهی چیزهایی که تا امروز خواندهایم و دیدهایم، به دنبال برگرداندن زندگیاش به حالت قبل نیست وبیشتر از آن به چرایی داستان فکر میکندصیت واقعی افراد ختم میشود و این مکالمات به کلوئه کمک میکند بتواند برای زندگیاش تصمیم بگیرد. کلوئه سراغ پدر آدرین میرود و مکالماتی بین آنها شکل میگیرد که به واکاوی زندگی و شناسایی شخ.
من او را دوست داشتم داستانی است دربارهی جدایی و باور به این که زندگی هیچکس با جدایی به پایان نمیرسد. این کتاب در دستهبندی کتابهای عاشقانه قرار میگیرد و به نظر میرسد آنا گاوالدا که خود چنین اتفاقی را در زندگی پشت سر گذاشته از تجربیات شخصیاش برای پیشبردن داستان استفاده کرده.
در ایران ناشران و مترجمان مختلفی این اثر را روانهی بازار کردهاند، از جمله: الهام دارچینیان (قطره)، ناهید فروغان (ماهی)، رضا زارع (تحت عنوان «دوستش داشتم»/ اسطوره پنجم/ آذرمیدخت)، غزاله رمضانی (آوای چکامه)، مینا آذری (یوبان/ امید مهر)، مینو خانی (مهرنوروز)، مسعود سلیمانی (جمهوری) و... که از میان کتابهای نشر ماهی و انتشارات قطره پرفروشتر بودهاند. از این کتاب در سال ۲۰۰۹ فیلمی هم به کارگردانی زابو بریتمن ساخته شده است.
داستانهای فرانسه - قرن ۲۰م.
ارسال دیدگاه