«تهران در بعد از ظهر» مجموعهای از ۶ داستان، نوشتهی مصطفی مستور نویسنده ایرانیست. بلندترین داستان این مجموعه، «تهران در بعد از ظهر» ۷۲ صفحه است که نام خود را به کتاب هم داده. این کتاب توسط نشر چشمه بار اول در سال ۱۳۸۹ منتشر و پس از آن بارها تجدید چاپ شده است.
داستانهای این مجموعه دربارهی دنیای زنان، عشق و روابط انسانیست. در عمق داستانها نگاه فلسفی به جهان دیده میشود و گوشه چشمی هم به ارتباط بین دنیای مدرن، دین و خدا دارد. داستانها، روایت زندگی انسانهاییست که هر روز با آنها رو به رو میشویم، یا از کنارشان میگذریم. داستانها به گونهای نوشته شدهاند که خواننده را با خود همراه میکنند و به فکر فرو میبرند.
راوی داستانهای «تهران در بعد از ظهر» دانای کل است، زندگی انسانهایی را که در هیاهوی شهر روز را به شب میرسانند بیان میکند و درد و رنجهایشان را به تصویر میکشد. شخصیت اصلی داستانها متفاوت است، یک جا پسربچهای عقب افتاده، جایی دیگر دختر و پسری جوان و در یک داستان هم زنی روسپی است. ماجرای داستانها در هفت نقطه از شمال شهر تهران اتفاق میافتد و حقایق موجود در اجتماع را نشان میدهد.
مطابق نظر بسیاری از خوانندگان، بهترین داستانهای این مجموعه «تهران در بعدازظهر» و «چند روابت معتبر درباره برزخ» هستند. سبک نوشتاری مستور برای بسیاری از خوانندگان آثارش خوشایند است و آن را به سایرین توصیه میکنند.
مستور به خاطر کتاب «روی ماه خدا را ببوس» برنده جایزه بهترین رمان جشنواره قلم زرین شده است.
اکرم حیدری
داستانهای کوتاه فارسی - قرن ۱۴
ارسال دیدگاه