فیلتر کتاب

(نوشتن یک کلمه از عنوان کافیست)

لک لک بوک

برترین کاربران کتاب

شما که غریبه نیستید

ادبیات

مترجم :

«شما که غریبه نیستید» زندگینامه‌ای است از هوشنگ مرادی کرمانی، از نویسندگان بزرگ ادبیات کودکان. این کتاب اولین بار سال ۱۳۸۴ روانه بازار شد، اما تجدید چاپ‌های مکرر آن، نشان از جذابیت و زیبایی کتاب دارد.
شما که غریبه نیستید شرح خاطرات دوران کودکی پرماجرا، اما جالب و خواندنی نویسنده است، خاطراتی که گاه شیطنت و بازیگوشی‌اش خواننده را به خنده وامی‌دارد و گاهی هم مظلومیت و بی‌پناهی‌اش، احساسات آدمی را درگیر می‌کند.
وقایع زندگی راوی سخت و تأثیرگذار است، اما راوی در فضایی که فقر مادی و فرهنگی به هم آمیخته، به روش‌های مختلف سهم خود را از زندگی می‌گیرد و همین داستان را دلنشین‌تر می‌کند.
این کتاب در سال ۱۳۸۴ جوایز برگزیده‌ی شورای کتاب کودک و برگزیده‌ی مهرگان ادب را از آن خود کرد. کتابخانه‌ی بین‌المللی مونیخ هم در سال ۲۰۰۶ جایزه کتاب برگزیده‌ی خود را به این کتاب اهدا کرد. این کتاب به زبان‌های انگلیسی، فرانسه، روسی، آلمانی، چینی و... ترجمه شده است.
خواندن این زندگینامه الگویی در اختیار نوجوانان می‌گذارد که با همه‌ی رنج‌ها و ضربه‌های عاطفی راه خود را طی می‌کند و به موفقیت می‌رسد و اعتبار اجتماعی دلخواه خود را بدست می‌آورد.

داستان‌های فارسی - قرن 14
۳۵۴ صفحه - رقعی (گالینگور)



ارسال دیدگاه

 Amir ali

Amir ali

به نام خدا

نقد و معرفی کتابشما که غریبه نیستید نوشتهنویسنده کرمانیِ اهل سیرچ است

هوشنگ مرادی کرمانی متولد شانزدهم شهریور ماه ۱۳۲۳ است و از سال ۱۳۴۰ با رادیو کار هنری خود را به صورت حرفه ای اغاز کرد و با خداحافظی خود از دنیای نویسندگی همه مشتاقان خود را در خطی دیگر از نوشته هایش تشنه گذاشت و قصه های مجید و تنورش را در دنیای بزرگ نویسندگی به خدا سپرد این خداحافظی در تاریخ پنجم اردیبهشت همین امسال و همزمان با معرفی کتابوی اتفاق افتاد.

وی آثار درخشان زیادی دارد که در جشنواره های مختلف جایزه های متعددی به خوداختصاص داده اند و آثار او به زبان های مختلف دنیا از جمله انگلیسی ،فرانسوی،هلندی،عربی،اسپانیایی،ارمنی،چینی،کره ای و ... ترجمه شده

هوشنگ مرادی کرمان دوران کودکی و نوجوانی سختی داشته و تقدیر اجازه دیدن مادر را به او نداده.

  در کودکی با پدر و مادر بزرگ پدری خود زندگی میکرده و تا پنجم ابتدایی را در سیرچ خوانده و برای ادامه تحصیل به شهر هجرت نموده است.

کتابسرگذشت واتفاقات زندگی خود اوست که در قالب۳۵۴ صفحه(طبق چاپ بیستم ۱۳۹۴) و ۷۸ داستان کوتاه نوشته که از اولین خاطره هایی که در یادش مانده شروع شده و تا حدود 20 سالگی اش ادامه می یابد.


کتاب از داستان های کوتاه اما جذابی ساخته شده که به راحتی میتواند تداعی گر خاطرات کودکی هم دوره های وی باشد و گاهی اوقات حتی برای دهه هشتادی هایی مثل من قابل درک و لمس است.


کتاب با یک روایت از نوروز آغاز شدهو به نحوی اتفاقات افتاده را به نگارش در آورده که به راحتی فضا و مکان را میتوان تصور کرد و خود را جای هر کدام از شخصیت ها گذاشت و ادامه داستان را با آن ها زندگی کرد ، در داستان دوم و سوم نیز داستان های همان روز را ادمه داده
روند داستان به نحوی است که خواننده خود را همراه زندگی نویسنده میکند و آنقدر پیش میرود که گاهی خود را جای نویسنده میبیند ومابین کنش و واکنشهای داستان ها خود را گمراه و سرگردان پیدا میکند و در پایان کتاب میتواند در ذهن خود آلبومی از زندگی کاراکترهای کتاب را ببیند و آن را ورق بزند .

هر داستان برای خود دارای یک پایان است که گاهی خوب , بد و آزاد است .

خوبی این کتاب در این است که داستان ها چون از خود زندگی نویسنده نشأت گرفته قابل باورند و جای هیچ شک و تردیدی برای خواننده باقی نمی گذارد.

شخصیت های کتاب به اندازه کافی دراماتیزه شده اند و کم و بیش این کار انجام نشده. و برای خواننده جای کافی برای تصورات شخصی باقی گذاشته است .

در داستان، شخصیت هوشنگ در حال تکوین است و این تکوین به خوبی نمایان است و شما میتوانید بزرگ شدن اورا به خوبی ببینید.
قد کشیدن , جوش زدن صورتش و آماده شدنش برای مدرسه به خوبی نمایان است.
کتاب دارای درونمایه ای از طنز است که حال آدم را خوب میکند و خواندن آن به انسان حس آرامش میدهد و بعد از یک روز طولانی به شدت این کتاب و بقیه کتاب های هوشنگ مرادی کرمانی توصیه میشود.

اما باید دقت داشت که کتاب های مرادی کرمانی فکاهه نیست و طنز پنهانی دارد که به آرامی لبخند بر گوشه لب آدم می اورد.


به نظر می آید میتوان اتفاق های روی داده در این کتاب را در فضا و زمان دیگری نوشت که از نظر من کار فوق العاده سختی است ولی مرادی کاری میکند که با همه وجودکتاب به ذائقه غالب خوانندگان جالب بیاید.


این کتاب را میتوان چندین بار خوند و ازآن لذت برد .



من این کتاب را وقتی سیزده سالم بود طی دو روز خواندم که مرابه شدت جذب خود نمود،و وقتی که برای نوشتن این متن دوباره به کتاب مراجعه کردم دیدم هنوز در 18 سالگی نسبت به این اثر همان کشش اولیه را دارم.
من علاوه بر این کتاب، کتاب های دیگر ی از مرادی کرمانی خواندم و به جد میتوان گفت که کتاب های مرادی کرمانی به مزاج ما کرمانی ها به شدت خوش می آید چون بوی قاووت و طعم کماچ سن و بافت قالی کرمان از لابلای متن به مشام می رسدهمان بوهایی که از کودکی در کنج جانمان به شیرینی ماندگارشده .


✍امیرعلی حبیبی خبرنگار #ندای_زرند و عضو انجمن شعروداستان پژوهشسرای ملاصدرا ،پویش ومولوی#زرند

1398-11-27

کتاب های مشابه