فیلتر کتاب

(نوشتن یک کلمه از عنوان کافیست)

لک لک بوک

برترین کاربران کتاب

بازمانده روز

ادبیات

مترجم : میلاد یداللهی
مترجم: امیرمسعود رضایی

بازمانده‌ی روز (The Remains of the Day)
کازوئو ایشی‌گورو (Kazuo Ishiguro) (زاده‌ی ۸ نوامبر ۱۹۵۴ در ناگازاکی) نویسنده‌ی انگلیسی ژاپنی‌تبار است که خانواده‌اش وقتی پنج‌ساله بود به انگلستان مهاجرت کردند. این نویسنده سال‌ها قبل از دریافت جایزه‌ی نوبل در سال ۲۰۱۷، برای کتاب «بازمانده‌ی روز» برنده‌ی جایزه‌ی بوکر شده بود.
«بازمانده‌ی روز» که سومین رمان این نویسنده است، در زمره‌ی ۱۰۰ رمان برتر جهان قرار گرفته، فیلمی هم بر اساس این رمان با همین نام ساخته شده است.
نجف دریابندری، مترجم «بازمانده‌ی روز» که آن را در ۱۳۷۵ توسط نشر کارنامه منتشر کرد، در مقدمه‌ی آن می‌نویسد: «این یک داستان ساده و سرراست نیست، در واقع بافت پیچیده‌ای از چند لایه داستان است که هر کدام در ترازوی زمان خاص خودشان جریان دارند و خواننده‌ی داستان باید به آن‌ها توجه داشته باشد. لایه‌ی بیرونی سرگذشت مردی‌ست به نام «استیونز»، که بیش از سی‌سال در خانه‌ی یکی از اشراف انگلستان به اسم لرد دارلینگتن پیش‌خدمت بوده‌است و اکنون که بساط آن خانه پرچیده شده، دارد خاطراتش را به صورت یادداشت‌هایی که از یک سفر شش روزه به صفحات غرب انگلستان بازمانده است برای ما نقل می‌کند.» در پس زمینه‌ی روایت استیونز بخش‌های مهمی از تاریخ اروپا و جهان که مربوط به سال‌های قبل و بعد از دو جنگ جهانی است، روایت می‌شود. همین لایه‌ی تاریخی و سیاسی غالب داستان است که منجر به آفرینش انسانی همچون استیونز می‌گردد. شخصی مطیع، وظیفه‌شناس و آداب‌دان که جز برای خدمت رسانی به اربابان آفریده نشده است. اما استیونز با وجود آن‌که به این مسئله خوب واقف است باز هم خصلت نوکرمآبی و چاکرمنشی خود را می‌پسندد و در صدد تغییر برنمی‌آید.
رمان خیره‌کننده‌ی ایشی گورو، داستان عاشقانه‌ای همزمان ناراحت‌کننده و خنده‌آور، تأملی عمیق بر شرایط حاکم بر انسان مدرن و مرثیه‌ای برای انگلستان در زمان تغییرات سرنوشت‌ساز است.

الهه ملک‌محمدی

۲۸۰ صفحه - رقعی (گالینگور)



کازوئو ایشی گورو
کازوئو ایشی گورو کازوئو ایشی‌گورو (Kazuo Ishiguro) (متولد ۸ نوامبر ۱۹۵۴ در ناگازاکی) نویسنده‌ی انگلیسی ژاپنی‌تبار است.

قسمتی از کتاب

تصمیمات مهم این دنیا در واقع در مجالس مقننه یا در ظرف چند روز اجلاس فلان کنفرانس بین‌المللی، آن هم در معرض دید عموم مردم و مطبوعات، اتخاذ نمی‌شود. بلکه تبادل نظر و اتخاذ تصمیم واقعی در محیط آرام و خلوت بزرگ‌ترین خانه‌های این مملکت صورت می‌گیرد. (بازمانده روز – صفحه ۱۷۸)

کتاب های مشابه