افراد با آگاهی از گردش مالی قادرند، خوشبخت و مرفه باشند. شم مالی، نوعی جریان فکری است که از طریق آن میتوانیم مشکلات مالی خود را حل کنیم. جهان امروز، جهان پیچیده، متغیر و بسیار بزرگتر از دنیای گذشته است، در این دنیا کسی جام جهاننما ندارد. در این نکته کوچکترین تردیدی وجود ندارد، و آنهم اینکه تغییرات آینده در چهارچوب ذهن ما نمیگنجد، و هیچکس از آن خبر ندارد. یکی از دلایل پولدار شدن پولدارها و بی پول شدن بی پولها، و دست و پا زدن طبقهی متوسط در قرض و بدهی، این است که موضوع پول، صرفاً در خانه مطرح میشود، و در نظام آموزشی جای ندارد. برای پولدار شدن لازم است در ابتدا یاد بگیرید، که با مخ خود پول دربیاورید. آدمها وقتی واقعاً فقیر میشوند که از تلاش کردن ناامید شوند، مهمترین مسئله وارد شدن در میدان، شروع کردن به کار است. اغلب آدمها یک عمر دربارهی پولدار شدن، حرف میزنند و خواب آن را میبینند، ولی هیچ کاری نمیکنند. داشتن ماشین و خانهی حسابی، لزوماً به معنای پولدار شدن نیست. آدمهای پولدار پیش از پولدار شدن نخست پایههای یک امپراتوری مالی را میریزند.
موضوع(ها):
امور مالی شخصی
سرمایهگذاری
ارسال دیدگاه
Negzarrr
پرسیدم: «نقش جهل توی ترس و حرص چیه؟»
1398-07-16«جهل در مورد پول، حرص و ترس رو تشدید میکنه. چندتا مثال براتون میزنم. یک دکتررو در نظر بگیرین که به خاطر آسایش خانوادهاش، پول بیشتری میخواد و ویزیتش رو زیاد میکنه. به این ترتیب، هزینه خدمات درمانی بالا میره و قشر کمدرآمد، آسیب میبینه و سلامتی اونا نسبت به افراد پولدار به خطر میافته. با بالا رفتن هزینه درمان، وکلا هم دستمزدشونو بالا میبرن و بعد معلمها تقاضای افزایش حقوق میکنن. حقوقها که زیاد میشه، مالیاتها اضافه میشن و این موج، همینطور ادامه پیدا میکنه، فاصله طبقاتی بین پولدارها و فقرا فوقالعاده زیاد میشه و هرج و مرج پیش میاد. نتیجه هرج و مرج هم که معلومه؛ سقوط تمدنهای بزرگ. همه امپراطوریهای بزرگ موقعی سقوط کردن که فاصله بین پولدارها و فقرا، خیلی زیاد شده.»
پرسیدم: «یعنی قیمتها هیچوقت نباید بالا برن؟»
«توی اجتماعی که تحصیلکردهها و فهمیدهها ادارهاش میکنن و دولت لایق و کارآمدی سرکار هست، قیمتها باید پایین بیان نه اینکه بالا برن. البته این حرف توی مرحله عمل پیش نمیاد، چون انگیزه آدمها ترس و حرص ناشی از جهله و به همین دلیل قیمتها هر روز بالا و بالاتر میره. اگر مدرسهها در مورد پول، به بچهها آموزش درستی میدادن، امروز پول بیشتر و قیمتهای پایینتری داشتیم، اما متاسفانه مدرسههای ما فقط به بچهها یاد میدن که سر کار برن و پول دربیارن و بادشون نمیدن که پول رو در اختیار بگیرن و اونو در جهتی که به کارشون میاد هدایت کنن.»
Negzarrr
«یکی از دلایلی که ثروتمندان، ثروتمندتر و فقرا، فقیرتر میشوند و طبقه متوسط در قرض و بدهی غوطه ور هستند آن است که مسائل پولی در خانه آموزش داده میشود نه در مدرسه. بیشتر ما مسائل مالی را از والدین خود یادمیگیریم، حال آنکه یک پدر بیپول چه مطلبی را دربارهٔ پول میتواند به فرزندش بیاموزد جز اینکه دائم این نصیحت را تکرار کند که در مدرسه بمان و سخت درس بخوان و کودک احتمالاً با نمرههای عالی اما با برنامهریزی و ذهنیت مالی یک فرد فقیر فارغالتحصیل خواهد شد.»
1398-07-16