سیذارتا (Siddhartha) نهمین اثر هرمان هسه، نویسنده و نقاش آلمانی-سوئیسی برندهی جایزهی نوبل ادبی، است. این کتاب در سال ۱۹۲۰ بعد از دههای که هسه در هند به سر میبرد، منتشر شد. کتاب سیذارتا نخستین بار در سال ۱۳۴۰ با ترجمهی پیروز داریوش توسط انتشارات پرنیان به چاپ رسیده است. از دیگر مترجمان این اثر میتوان به فریدون گرکانی (انتشارات جامی)، محمد بقائیماکان (انتشارات تهران)، شهناز(حمزهلو) مجیدی (انتشارات پنگوئن)، پرویز چشمهخاور (انتشارت گلپونه) و فریدون گرکانی (انتشارات جامی) اشاره کرد.
نویسنده در این کتاب داستان زندگی دو دوست برهمنی به نام سیذارتا و گوویندا را شرح داده است که باهم درسهای پدران و فرهیختگان خود را فرامیگیرند. اما روزی سیذارتا که آرامش واعی را حس نمیکند و این آموزهها را کافی نمیداند و باید خود به دنبال خویش بگردد. بنابراین با دوستش تصمیم گرفتند از خانهی پدریشان بیرون رفته و به جستوجوی حقیقت بروند.
سیذارتا در زبان سانسکریت به معنی کسی است که به هدفش رسیده؛ این داستان تحول معنوی مردی برهنمی در زمان بودا و دوران هند باستان است. نام اصلی بودا قبل از ترک مقام شاهزادگی و قدرتش «سیذارتا گواتاما» بوده که در داستان از بودا با نام گواتاما یاد شده است. هسه در این کتاب با نثری فلسفی و تحت تاثیر آیینهای مذهبی و مذاهب شرقی به خودشناسی و قدرت درونی انسان میپردازد. این کتاب منبع الهام بسیاری از مخاطبان در سراسر دنیا شده و فیلمی نیز براساس سیذارتا در سال ۱۹۷۳ ساخته شده است.
فرناز ابراهیمی
۱۳۶ صفحه - رقعی (شومیز) - چاپ ۱۲ - ۱۱۰۰ نسخه ISBN: ۹۷۸-۹۶۴-۳۳۱-۰۰۰-۴
تاریخ نشر:۹۶/۰۲/۱۲ قیمت :۸۰۰۰۰ ریال
ارسال دیدگاه