یوستین گردر در رشتهی فلسفه، الهیات و ادبیات از دانشگاه اسلو فارغالتحصیل شد و سپس به مدت دهسال به تدریس «تاریخ عقاید» در دبیرستانها پرداخت. او رماننویس و خالق داستانهای کوتاه است که بیشتر دارای اطلاعات فلسفی برای مخاطبین جوانش میباشد. او تاکنون جوایز زیادی را دریافت کرده، از جمله: جایزهی سال منتقدان ادبیات نروژی برای بهترین اثر ادبیات کودکان و نوجوانان در سال ۱۹۹۰، جایزهی کتابفروشان نروژی در سال ۱۹۹۳، جایزهی ادبیات نسل جوان آلمان برای دنیای سوفی در سال ۱۹۹۴ و چندین جایزهی دیگر.
گردر پیوسته در فکر متن فلسفی سادهای بود که به درد شاگردان جوانش بخورد و چون متن مناسبی نیافت، درنهایت کتاب دنیای سوفی را در سال ۱۹۹۱ نوشت. این کتاب با استقبال بسیاری روبهرو شد و تاکنون به ۵۹ زبان دنیا ترجمه شدهاست و بیش از ۴۰ میلیون نسخه از آن در سراسر جهان به فروش رفتهاست.
این اثر داستانی تاریخ فلسفه را به زبانی ساده برای نوجوانان تشریح میکند. داستان در مورد دختری به نام سوفی است که در آستانهی پانزده سالگی نامههای جالب و نوارهای ویدئویی از شخصی به نام آلبرتو ناکس دریافت میکند که در آنها سؤالات جالبی مانند «جهان چگونه پدید آمدهاست؟» که آغازگر راه آموزش تاریخ فلسفهاست، مطرح میکند. این نامهها در ابتدا مطالبی در خصوص یونان باستان، سقراط و سؤالات اساسی زندگی بشری را عنوان میکند. پس از دریافت چند نامه سوفی و آلبرتو یکدیگر را ملاقات میکنند. موضوع صحبتهای آنان عمدتاً نظریات فلاسفه یونان باستان، امپراتوری روم، قرون وسطی، رنسانس، عصر روشنگری، و موضوعاتی چون انقلابهای بزرگ تا مسائل امروز بشری است. داستان به صورتی جذاب سعی میکند در ضمن داستان، تاریخ فلسفه را به طور طبقهبندی شده به خواننده آموزش دهد. همچنین در داستان وقایعی اتفاق میافتد که خواننده را تشویق به خواندن ادامهی رمان میکند.
گردر سه هزار سال اندیشه را در ۶۰۰ صفحه میگنجاند و زیرکانه از قول گوته میگوید:« کسی که از سه هزار سال بهره نگیرد، در تنگدستی به سر میبرد.»
از روی کتاب دنیای سوفی فیلم و بازی رایانهای به همین نام ساخته شدهاست.
این کتاب را نخستین بار «حسن کامشاد» به فارسی ترجمه و نشر نیلوفر، منتشر کرده است. ترجمههای دیگر از این کتاب در ایران منتشر شده ازجمله ترجمه «مهدی سمسار» نشر جامی، «آرزو خلجی مقیم» نشر نیک فرجام، «شرمین نظر بیگی» نشر آتیسا و ترجه «کوروش صفوی» دفتر پژوهشهای فرهنگی.
سودابه امیری
موضوع(ها):
فلسفه - تاریخ - داستان
داستانهای نروژی - قرن ۲۰م.
۶۰۸ صفحه - رقعی (شومیز) - چاپ ۲۰ - ۲۷۵۰ نسخه ISBN: ۹۷۸-۹۶۴-۴۴۸-۰۴۱-۶
تاریخ نشر:۹۶/۱۲/۱۹ قیمت :۳۵۰۰۰۰ ریال
كد دیویی:۸۳۹.۸۲۳۷ زبان كتاب:فارسی محل نشر:تهران - تهران
ارسال دیدگاه
seahorse
از نظر من اگه شما آدمی هستین که تو هر زمینه ای با داستان و مثال ارتباط بیشتری برقرار میکنین، دنیای سوفی کتاب خوبی برای شروع فلسفه ست. اما اگه علمی و اصولی میخواین با فلسفه آشنا بشین، حتی اگه گاهی خسته کننده بشه براتون، کتابایی مثل فلسفه به زبان ساده و درآمدی بر تحلیل فلسفی شروع بهتری هستن. اما به طور کلی کتاب دنیای سوفی برای هر کسی که مقداری با فلسفه آشنایی داره میتونه جالب باشه چون با تاریخ فلسفه به صورت مختصر و خیلی ساده آشنا میشه.
1399-01-15#کتاب_ناتمام
seahorse
یکی از چهرههای اصلی رنسانس مارسیلیو فیچینو بود که گفت: «خود را بشناس، ای موجود الهی در جلد آدمی!»
1399-01-31seahorse
هرچه میبینی بخشی از جهان پیرامون توست، اما نحوه دیدنت بستگی دارد به عینکی که به چشم میزنی.
1399-01-31seahorse
روزی که پزشک به مادربزرگش خبر داد که بیماری اش لاعلاج است چیزی بدین مضمون بر زبان آورد که: تا این لحظه نفهمیده بودم. زندگی چه زیباست! ناراحت کننده نیست که آدم باید بیمار شود تا بفهمد زنده بودن چه نعمتی است؟
1399-01-31seahorse
افلاطون عقل خود را به کار انداخت، ارسطو از حواس خود نیز بهره جست. در میان این دو، به ویژه در نوشته هایشان به اختلاف هایی اساسی برمی خوریم. افلاطون، شاعر و اسطوره شناس بود، نوشتارهای ارسطو همانند دانش نامه خشک و دقیق است.
1398-11-29seahorse
...وقتی مثلا می پرسیم جهان کائنات متناهی است یا نامتناهی، جویای کلیتی می شویم که خود ما جز ناچیزی از آنیم. به همین دلیل هیچ گاه نمی توانیم از این کلیت کاملا سر درآوریم.
1398-11-29