معرفی دختر مدیر سیرک (The Ringmaster’s Daughter)
یوستین گردر نویسنده نروژی و معلم فلسفه است که سعی دارد با خلق رمان و داستانهایش فلسفه را به زندگی مخاطبین جوانش وارد کند. عمده شهرت او بهخاطر کتاب «دنیای سوفی» است. «دختر مدیر سیرک» در سال ۲۰۰۱ به زبان نروژی منتشر و یک سال بعد نسخه انگلیسی آن وارد بازار شد. در ایران این کتاب با نامهای مختلفی ترجمه و روانه بازار شده است، از جمله: دختر رهبر سیرک (شقایق قندهاری/ ققنوس)، دختر مدیر سیرک (اصغر اندرودی/ گندمان، دایره) و مرد داستان فروش (مهوش خرمیپور/ کتابسرای تندیس).
«دختر مدیر سیرک» روایت زندگی پیتر است از زبان خودش. او قدرت تخیل فوقالعادهای دارد، به نحوی که بعضاً بین عالم واقعی و خیالاتش تمایزی حس نمیکند. پیتر تعداد زیادی طرح و ایده داستانی عالی در ذهن دارد، اما از آنجا که نمیخواهد نویسنده شود، تصمیم میگیرد آنها را به سایر نویسندگان بفروشد و از این راه امرار معاش کند، اما به مرور مشکلاتی بوجود میآید که زندگیاش را به خطر میاندازد...
گردر در این کتاب همانند سایر آثار خود میکوشد تا مسائلی عمیق و فلسفی را در قالب یک داستان ساده و گیرا ارائه دهد، اما تفاوت اصلی دختر رهبر سیرک با کتابهای دیگر گردر، مانور کمتر آن بر فلسفه است. داستان آمیختهای از تخیلات و واقعیات است که گردر استادانه با روایت داستانهایی در دل داستان اصلی به جذابیت آن میافزاید.
سودابه امیری
داستانهای نروژی - قرن 20م.
۳۲۰ صفحه
ارسال دیدگاه