هری پاتر و یادگاران مرگ نام هفتمین و آخرین کتاب از مجموعهی هری پاتر به نویسندگی جی.کی رولینگ است که در ۲۱ژوئیه۲۰۰۷ به بازار عرضه شد. حدود 44 میلیون نسخه از این در سراسر جهان به فروش رفته. کتاب هفتم بهویژه از این نظر هیجانانگیز است که سرنوشت نهایی قهرمانان مجموعه داستانهای هری پاتر را روایت میکند. این کتاب 37 فصل دارد و تعداد صفحات آن در نسخههای انگلیسی و آمریکایی به ترتیب 607 و 759 صفحه میباشد.
داستان از خانهی لوسیوس مالفوی آغاز میشود. جایی که لرد ولدمورت و مرگخواران نقشه به قتل رساندن هری پاتر را به دلیل بیاثر شدن جادوی باستانی مادرش در هفدهمین سالروز تولد او میکشند. در همین حال هری به همراه رون و هرمیون به دنبال جانپیچهای ولدمورت (گنجینههایی که ولدمورت تکههایی از روح خود را در آنها برای رسیدن به جاودانگی گذاشته است) ماجراهایی را دنبال میکنند که به کشته شدن بعضی از شخصیتهای اصلی داستان میانجامد و در این راه هری به راز وسیلههای مرگباری که صاحبش را به قدرت ارباب مرگ بودن میرساند، پی میبرد که آنها از سه چیز تشکیل شدهاند... .
عنوان «یادگاران مرگ» در 21 دسامبر 2006 طی یک معمایی ویژه در قالب هدیهی کریسمس، روی وبسایت رولینگ رونمایی شد. او همچنین اشاره کرده بود که قصد داشته ابتدا عناوین دیگری مثل «چوبدستی ارشد» و یا «جستجوی پِوِرِل» را انتخاب کند ولی نظرش تغییر کرده. فصلهای آخر این کتاب در سوئیت شمارهی 652 در «هتل بالمورال» نوشته شد. رولینگ مجسمهی دکوری «هرمس» را که در این اتاق قرار داشت امضا کرد و در پیامی روی آن این چنین نوشت:« جی.کی. رولینگ نگارش هری پاتر و یادگاران مرگ را در این اتاق (652) در تاریخ 11 ژانویهی 2007 به پایان رساند.» این مجسمه هماکنون در همان سوئیت داخل شیشهای محافظت میشود و نام آن سوئیت نیز به سوئیت «جی.کی. رولینگ» تغییر کرده و اقامت در آن شبی هزار پوند هزینه دارد.
این کتاب که همانند همهی مجموعههای هری پاتر جوایز ارزشمندی را از آنِ خود کرده است، در ایران در دو جلد توسط انتشارات کتابسرای تندیس با ترجمهی ویدا اسلامیه به چاپ رسید.
فروغ فرهی
موضوع(ها):
داستانهای انگلیسی - قرن ۲۰م. - ادبیات کودکان و نوجوانان
جادوگران - ادبیات کودکان و نوجوانان
۸۶۴ صفحه - (در۲جلد ) - جلد ۲(فهرست تمام مجلدات ) - رقعی (شومیز) - چاپ ۱۹ - ۲۰۰۰ نسخه ISBN: ۹۷۸-۹۶۴-۸۹۴۴-۴۰-۲
تاریخ نشر:۹۷/۰۲/۰۸ قیمت :۳۲۰۰۰۰ ریال
كد دیویی:۸۲۳.۹۱۴ زبان كتاب:فارسی محل نشر:تهران - تهران
ارسال دیدگاه
lilibooks
در کتاب هری پاتر و یادگاران مرگ، هری به کمک رون و هرمیون و با سختی فراوان جان پیچهایی که ولدمورت در اونها بخشی از وجود خودش رو پنهان کرده پیدا میکنه و از بین میبره تا ولدمورت فانی بشه و بتونه در نبرد نهایی شکستش بده. قصه دور و دراز و پیچیدهای که واقعاً آدم تا درست نخونه و توش دقیق نشه به عظمت نویسندگی خانم رولینگ پی نمیبره.
1399-01-05تا صحبت نویسنده کتاب شد بگم که من چقدرررر غبطه خوردم به خانم رولینگ که چنین شاهکاری رو خلق کرده. شاهکاری که یه صفحه دو صفحه نیست و توی ۷ سری داستان به هم پیوسته چنان با ظرافت خلق شده که آدم گاهی شوکه میشه. که چیزی که توی داستانهای جلدهای اول و دوم این مجموعه خونده چطوری توی جلد آخر دوباره وارد داستان میشه و خواننده رو متعجب میکنه. به نظرم اسم این درجه ار هنرمندی خانم رولینگ برای خلق چیزهایی که در دنیای واقعی مشابه نداره، دست کمی از جادو نداره!
راستی در این جلد از مجموعه، سه گانه مرگهای دردناک این داستان که با مرگ سیریوس بلک و دامبلدور آغاز شده بود، با مرگ پروفسور اسنیپ پایان پیدا میکنه. مرگی که وقتی رخ میده و راز پروفسور اسنیپ برملا میشه تازه درجه اهمیتش رو نشون میده و با تبدیل یکی از منفیترین شخصیتها از جلد اول مجموعه تا انتهای جلد هفتم به یک شخصی مثبت و قوی، خواننده رو متحیر میکنه.
من که حتی از مرگ اسنیپ بیشتر از مرگ دامبلدور و سیریوس ناراحت شدم. شما چطور؟
lilibooks
دامبلدور گفت:
1399-01-05- دلت برای مردهها نسوزه، هری. برای زندهها دلسوزی کن و بیشتر از همه برای کسانی که بی عشق و محبت زندگی میکنند.
lilibooks
دامبلدور گفت:
1399-01-05- ... هری! ولدمورت به خودش زحمت درک چیزی رو نمیده که از نظرش ارزشی نداره. ولدمورت از جنهای خونگی، از قصههای کودکان، از عشق و وفاداری و معصومیت هیچی نمیدونه و قادر به درکشون نیست. هیچی نمیدونه. نمیدونه که در همهی این چیزها قدرتی نهفته، قدرتی که دور از دسترس هر جادوییه.
lilibooks
هرمیون گفت:
1399-01-05- من که باور نمیکنم. دامبلدور هری رو دوست داشت.
ابرفورت بلافاصله جواب داد:
- پس چرا بهش نگفت که خودشو مخفی کنه؟ چرا بهش نگفت که مراقب خودش باشه و چه جوری جون سالم به در ببره؟
پیش از آن که هرمیون بتواند پاسخ بدهد، هری گفت:
- برای اینکه آدم گاهی وقتها باید به چیزهایی فراتر از امنیت خودش فکر کنه! گاهی وقتها آدم باید به منافع مهمتر فکر کنه! این جنگه!