چیما ماندا انگوزی آدیشی در کتاب «ما همه باید فمینیست باشیم» با زبانی ساده و روان به بیان تفاوتهای کلیشهای که فرهنگ و آیین و سنن در برابر زنان رسم میکنند، میپردازد. وی در این کتاب تلاش دارد تا هدف اصلی فمینیستها را بیان کند و در نهایت سادگی و در قالب مثالهایی از زندگی خود در کشور نیجریه به مخالفت با این دیدگاه که زنان در جایگاه پایینتری نسبت به مردان قرار دارند، میپردازد.
ارسال دیدگاه
darya
خیلیا هستند که نمیدونند فمینیست چیه. خیلیا فکر میکنند فمینیستا حرفشون اینه که میخوان زنا از مردا بالاتر باشند یا حق مردا رو بگیرند یا مثل مردا لباس بپوشند و رفتار کنند؛ ولی اشتباه میکنند. فمینیست هیچکدوم از اینا نیست.
1399-01-12اگه دوست دارید بدونید فمینیستا کی هستند، پیشنهاد میکنم این کتاب فوقالعاده رو بخونید. اونقدر کم حجمه که حتی یک ساعت هم وقت نمیبره خوندنش ولی اونقدر عمیقه که توی همین کمتر از یک ساعت میتونه کل افکارتونو عوض کنه.
من که خیلی دوستش داشتم و از وقتی با مفهوم درست فمینیست آشنا شدم خودمو یه فمینیست میدونم.
مرسی از خانم چیماماندا انگوزی آدیشی که این کتابو نوشت. دنیای ما به این جور آدما خیلی نیاز داره. آدمایی که به جای اینکه فقط بشینند و به شرایط اطرافشون غر بزنند، پا میشند و دست به عمل میزنند، فرهنگ سازی میکنند و سعی میکنند دنیا رو به جای بهتری برای زندگی همه تبدیل کنند.
مرسی از خانم مریم طباطباییها که انقدر خوب ترجمش کردند و مرسی از نشر کوله پشتی عزیز که منتشرش کردند.
darya
من خانوادهای را میشناسم که یک دختر و یک پسر دارند که یک سالی با هم تفاوت سنی دارند، هر دو در مدرسه جزء بهترینها هستند و میدرخشند. وقتی پسر گرسنه است، خانواده به دختر دستور میدهند که برود و برای برادرش خوراک نودل آماده کند. دختر اصلا تمایلی به پخت نودل ندارد، اما او یک دختر است و مجبور است که این کار را انجام بدهد. چه میشد اگر والدین از همان اول از هر دو بچهشان میخواستند که نودل بپزند؟ بهرحال پخت و پز یکی از مهارتهاییست که در دوران زندگی به درد پسرها هم میخورد. من هرگز نمیتوانم تصور کنم که کسی توانایی سیر کردن خودش را نداشته باشد و مدام چشم به دستهای دیگران برای تغذیه کردن خودش داشته باشد.
1399-01-12۴۰و۴۱