معرفی کتاب اگر عشق نبود
«اگر عشق نبود»، منتخبی از اشعار شاعر گرانقدر و فروتن معاصر قیصر امینپور (1338-1386) است. قیصر دکترای رشتهی زبان و ادبیات فارسی اش را گرفت و بعدها عضو هیئت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران و عضو پیوستهی فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی شد. عمدهی شهرت او از بابت شاعری است. در کنار شعر و کارهای پژوهشی در حوزهی ادبیات کودک، ترانهسرایی بزرگسال و کودک و نویسندگی و روزنامهنگاری نیز فعال بود و در سال 1368 موفق به کسب جایزهی نیمایوشیج با نام مرغآمین بلورین شدهاست.
کتاب «اگر عشق نبود» منتخبی است از اشعار امینپور که انتشارات سخن از کتابهای در کوچهی آفتاب، تنفس صبح، آینههای ناگهان، گلها همه آفتابگردانند، دستور زبان عشق، مثل چشمه مثل رود و به قول پرستو برگزیده است.
سادگی و روانی زبان و بیان قیصر امینپور و لحن صمیمانه و بیآلایش او، خوانندگان عام و خاص را شیفته میکند. عمدهی کارهای او در قالبهای کلاسیک و به خصوص غزل نوکلاسیک است امّا نیماییهایش هم بسیار تأثیرگذار است. اشعار نیمایی او در عین سادگی و بیپیرایگی بسیار جاندارند و نشان از استادی او در امر سرودن دارد. او هیچگاه شعر سپید را تجربه نکرد و همهی اشعارش موزون است، ولی هیچوقت حرفی در رد شعر سپید نگفته است. عاطفهی عمیق شعرهایش، همحسی و همدلی مخاطبان را به همراه دارد. او احساس بشری را خوب میشناسد و روح شفاف و پاک آدمی را فرامیخواند. قیصر امینپور با همهی بزرگیاش، شاعری بیادّعا، با صمیمیت و گرمای مردم جنوب بود که هیچگاه در شعر دنبال پیشرو شدن و مانیفست نوشتن و درگیری با سنتیها یا نوگرایان نبود. بی حاشیه بود و تنها به کار سرودنش میپرداخت و هر آنچه به دل داشت روی کاغذ میآورد. خواندن اشعار او برای آنها که سادگی و صمیمیت و خلوص را در شعر میپسندند همواره گواراست.
محدثه میرجعفری
شعر فارسی - قرن 14
۴۲۴ صفحه
ارسال دیدگاه