فیلتر کتاب

(نوشتن یک کلمه از عنوان کافیست)

لک لک بوک

برترین کاربران کتاب

گتسبی بزرگ

ادبیات

مترجم : کریم امامی

گتسبی بزرگ
گتسبی بزرگ (The Great Gatsby) رمانی نوشته اف. اسکات فیتزجرالد نویسنده امریکایی است که اولین بار در دهم آوریل ۱۹۲۵ منتشر شد، اما پس از مرگ فیتزجرالد و در اواسط دهه ۱۹۴۰ توجه منتقدین را به خود جلب کرد و بعدها به عنوان یکی از برترین رمان‌های قرن شناخته شد. این کتاب اولین بار توسط کریم امامی و در سال ۱۳۴۴ با عنوان «طلا و خاکستر» توسط شرکت سیروید منتشر شد. این تغییر نام به دلیل نگرانی ناشر بابت ناآشنا بودن یک اسم خارجی برای مخاطبان فارسی‌زبان و امکان فروش نرفتن این کتاب بود، اما از چاپ‌های بعد که توسط شرکت سهامی کتابهای جیبی و انتشارات فرانکلین صورت گرفت از عنوان اصلی کتاب برای نسخه ترجمه‌شده استفاده شد. آخرین ترجمه این رمان در سال ۱۳۹۶ توسط رضا رضایی (نشر ماهی) صورت گرفته است.
داستان این رمان توسط نیک همسایه تازه گتسبی روایت می‌شود. گتسبی مرد ثروتمندی است که هر شب مهمانی‌های بزرگی در خانه باشکوهش ترتیب می‌دهد و به‌همین‌خاطر شهره‌ی شهر است، اما کسی از گذشته او و منبع ثروتش اطلاعی ندارد. گتسبی معشوقی قدیمی به نام دیزی دارد. از قضا نیک پسرعموی دیزی است و از این طریق دیدار این عاشق و معشوق دیرینه، تازه می‌شود و اتفاق‌هایی که از تبعات این ملاقات است، ادامه داستان را شکل می‌دهد.
فیتزجرالد در رمان گتسبی بزرگ در پی تشریح وضعیت جامعه آمریکا بعد از جنگ جهانی اول و در دهه ۱۹۲۰ میلادی است، دورانی که به دلیل ممنوعیت تولید و فروش مشروبات الکلی در ایالات متحده آمریکا، بسیاری از راه تولید و قاچاق مشروبات ثروت زیادی به‌دست آوردند. درواقع گتسبی نمادی از تفکر حاکم بر جامعه آمریکایی در آن دوران بی‌سابقه شکوفایی اقتصادی و رفاه و مصرف بیش از حد مواد مخدر است.
رمان گتسبی بزرگ را از شاهکارهای ادبیات آمریکا می‌دانند و دومین رمان بزرگ قرن بیستم است، رمانی که در آن فیتزجرالد به شیوه جذابی پیروزی‌ها و شکست‌های بخشی از جامعه آمریکایی را روایت می‌کند.


داستان‌های آمریکایی - قرن ۱۹م.
۲۸۸ صفحه - رقعی (شومیز)



اسکات فیتز جرالد
اسکات فیتز جرالد فرانسیس اسکات کی فیتزجرالد (به انگلیسی: Francis Scott Key Fitzgerald) (زاده ۲۴ سپتامبر ۱۸۹۶ - درگذشته ۲۱ دسامبر ۱۹۴۰) نویسنده آمریکایی رمان و داستان‌های کوتاه بود.

ارسال دیدگاه

 Mostafaarshad

Mostafaarshad

خواندن ادبیات کلاسیک توانایی های خاص خودش را دارد - شما می توانید به مرور زمان به مسافرت برگردید ، رابطه آن با زمان حال را توسعه بدهید و آینده را کاوش کنید. بدون شک ، گتسبی بزرگ به عنوان یکی از تحسین برانگیزترین آثار ادبیات آمریکایی روبرو شده است که فرانسیس اسکات فیتزجرالد را به عنوان یکی از بزرگترین نویسندگان قرن بیستم قلمداد کرده است. هرچند وقتي سخت گرفتم روايت را فهميدم. با تشکر از نمادگرایی پیچیده فیتزجرالد با اعداد زیبا. عبارات متن ترانه و شاعرانه است. صادقانه بگویم ، من بیشتر از آنکه کتاب بخوانم ، شک داشتم برای خواندنش و در حقیقت ، سال گذشته بود که من برای اولین بار این کتاب را انتخاب کردم اما به دلیل جملات متلاشیش مجبور شدم دست از این کار بردارم و فیلمش رو نگاه کردم و بعد کتابش را خواندم.

1399-04-24
 darya

darya

نقدی که کنت تاینان درباره‌ی گتسبی بزرگ نوشته خیلی خوبه کاملا هرچیزی که می‌خواستم بگم رو به زبون خیلی مناسب‌تری گفته اگه پیداش کردید حتما بعد از خوندن کتاب بخونیدش. جالبه.
و احساس من درباره‌ی کتاب، به قول کنت تاینان اگه بخوایم کل کتاب رو در حد داستان کلی کوتاه شده‌اش توی چند خط خلاصه کنیم، "بی‌شباهت به یک رمان‌چه‌ی عشقی مبتذل نیست."؛ من نسبت بهش حس دوگانه‌ای داشتم. هم دوستش داشتم هم نمی‌فهمیدم توی چنین موقعیتی چی درسته چی غلط. یعنی می‌فهمیدما اما نمی‌خواستم بپذیرم و این به نظرم نشون دهنده‌ی هنر نویسنده‌ست.
واقعا اسم great gatsby شایسته‌شه. عشق و شجاعتشه که بزرگ نشونش می‌ده. این که ساده‌ی ساده‌ست اما چه فکرای عجیب غریب و غیرمنصفانه‌ای درباره‌ش می‌کنند. تا آخر کتابم مشخص نمی‌شه دقیقا چه‌جوریه شخصیت مبهمی داره اما احساس من اینه که اون قضاوت‌ها غلطند.
درباره‌ی تام و دیزی هم یه قسمت از کتاب خیلی خوب توصیفشون کرده که توی قسمتی از کتاب می‌نویسمش. با این توصیف دیگه لازم نیست بگم چه‌قدر شخصیتشون برام منفوره.
به نظر من ترجمه می‌تونست بهتر و روون‌تر باشه. خیلی دوست دارم زبان اصلیشو بخونم.

1399-01-19
 Mostafaarshad

Mostafaarshad

گتسبی یک تفسیر اساسی از عصر جاز است - خفن ترین دوران تاریخ آمریکا در سالهای غرش. اسکات فیتزجرالد آمریكا را به عنوان از دست دادن قطب نمای اخلاقی خود در یك جنگ جهانی پس از جنگ ، به ماتریالیسم متبحر با شیوه ای پرخاشگرانه ترسیم كرد. این کتابی است با شخصیت های فتنه و ناقص که با تعداد زیادی از مسائل روبرو می شود- با گذشته های خود کنار می آید ، با انگیزه های خودمختاری ، بیهودگی و تعقیب ، نوسان بین خیال و واقعیت ، رویای تحقق نیافته ، عشق گمشده ، تنهایی ، عاشقانه و تراژدی را دنبال می کند. . گتسبی در مرکز روایت قرار دارد که وسواس او با عشق بانویش از طریق آمریکایی که قطب نمای اخلاقی خود را از دست داده ، ما را راهنمایی می کند. نمی توان از دست داد که چگونه این داستان دل انگیز از اشتیاق و سرخوردگی به پایان می رسد. اما ، این تنها داستان عشق نیست که شما به دنبال آن هستید. این همچنین توصیف در قسمت تاریک یک آمریکای پرتحرک در دهه 20 و این است که چگونه بی هویتی بی قید و شرط می تواند به عواقب وحشتناکی منجر شود. جی گتسبی شخصیتی است که مطمئناً پس از خواندن کامل ، مدت طولانی با شما زندگی خواهد کرد.

1399-04-24
 darya

darya

آن دو، تام و دیزی آدم‌های بی‌قیدی بودند _چیزها و آدم‌ها را می‌شکستند و بعد می‌دویدند و می‌رفتند توی پولشان، توی بی‌قیدی عظیمشان یا توی همان چیزی که آن‌ها را به هم پیوند می‌داد، تا دیگران بیایند و ریخت و پاش و کثافتشان را جمع کنند...

1399-01-19

کتاب های مشابه