کتاب حاضر موضوع سرشت انتخاب طبیعی را با نگاهی نو و همهفهم تبیین کرده است. محور این کتاب تنازع بقا و تقلا برای نامیرایی و جاودانگی در سطح ژنها رخ میدهد و افراد، خانواده و گونهها صرفاً حاملهایی برای ژنها و گذر آنها از نسلی به نسل دیگر هستند. در این دیدگاه ازآنجاکه ژنها - به زبان استعاره - خودخواهاند، رفتارهای تمام موجودات زنده در خدمت آنهاست و درواقع، بدن هر موجود یک مستعمره ژنی و ماشین بقاء ژنهاست. پیشازاین رفتارهای موجودات زنده را در خدمت بقاء فرد، خانواده، گروه یا گونه میدانستند نه ژن.
موضوع(ها):
ژنتیک
تکامل (زیستشناسی)
زیستشناسی اجتماعی
ارسال دیدگاه
seahorse
از عنوان جذب کننده ش که بگذریم، مطالب واقعا جالبی داشت. درباره ی تکامل و وراثت و اینا بود که برای هر کسی میتونه جالب باشه و نیازی به پایه ی زیست شناسی چندانی نداشت از نظر من. داوکینز معتقده هر کدوم از ما یه روزی میمیریم اما ژن های ما تو بدن بچه هامون هستن و به زندگی شون ادامه میدن. یعنی ما هیچی نیستیم جز یه وسیله ی حمل و نقل ژن!!
1398-12-03seahorse
گاهی اوقات ژن خودخواه برایِ بقا به کشتن و قتل رو می آورد مثلا پرنده «راهنمایِ کندویِ عسل»، مثلِ فاخته ها متقلب است و تخم خود را در لانه ی پرندگان دیگر میگذارد...این نوع پرنده، نوک تیز و خمیده ای دارد... وقتی از تخم بیرون می آید سریع جوجه هایِ دیگر را سوراخ سوراخ کرده و میکشد، تا برایِ گرفتن خوراک از دهان مادر ناتنیِ خود، با او رقابت نکنند.
1398-12-03