فیلتر کتاب

(نوشتن یک کلمه از عنوان کافیست)

لک لک بوک

برترین کاربران کتاب

هنر دست‌یابی

علوم انسانی

مترجم : سیدساجد متولیان

ماجرا به سال 1960 بازمی‌گردد، زمانی که «برنارد راث» جوان، تعداد زیادی از مهندسان خلاق و خبره را در «سیلیکون ولی»، ملاقات کرد.
اگرچه مهندس‌های باتجربه آن روز جلسه، در شرکت‌های مشهوری مانند هیولت پکارد (hp) کار می‌کردند، اما رویای تأسیس شرکتی اختصاصی برای خودشان را نیز در سر داشتند. در آن جلسه راث متوجه شد، مهندس‌ها سال‌ها است از ایده مستقل شدن و کارآفرینی صحبت می‌کنند اما همچنان به عنوان نیرو برای کارفرمایان کار می‌کنند. او به این نتیجه رسید، تنها صحبت کردن درباره یک ایده نمی‌تواند مفید باشد و تصمیم گرفت، پروژه از «تخیل تا عمل» را برای آن‌هایی که می‌خواهند تغییر کنند، راه‌اندازی کند، راث به این ایده، جامه عمل پوشاند و یکی از دستاوردهایش نیز تألیف کتاب «هنر دستیابی» بود.
برنارد راث دانش‌آموخته رشته مهندسی مکانیک، بیشتر از 40 سال است که در دانشگاه استنفورد تدریس می‌کند. او می‌گوید: «مردم فقط درباره رویاهای شان حرف می‌زنند، حرف زدن تنها نمی‌تواند کافی باشد، ما باید ضعف‌های شخصیتی‌مان را بدانیم، کاشف الگوهای مخرب تکراری باشیم، در روابطمان تغییر ایجاد کنیم. فرقی ندارد می‌خواهیم کتاب آشپزی منتشر کنیم، ربات بسازیم یا در مسابقه دو برنده شویم، برای محقق شدن ایده‌ها باید دست از خیال‌بافی کشید و برنامه‌ریزی کرد.»
یکی از فعالیت‌های برنارد راث که در آن به اندازه 4 دهه سابقه و تجربه دارد، تشکیل گروه‌های دانشجویی بر اساس تفکر خلاق و نقاد است. و این کتاب چکیده‌ای از مهم‌ترین تجربیات او در ارتباط با دانشجویانی است که با فرهنگ‌ها و نژادهای مختلف، در این گروه‌ها حضور داشتند.

نویسنده کتاب «هنر دستیابی» رویکرد عمل‌گرایانه خود را با زبانی ساده و خودمانی و با استناد بر مثال‌های واقعی و ملموس در اختیار خواننده‌ها قرار می‌دهد. با مطالعه بخش‌های مختلف کتاب، خواننده می‌تواند به راحتی فضای صمیمی حضور در کلاس درس خلاق و گروه‌های دوستانه را تجربه کند و به راحتی روش‌های حل مسئله و افزایش خود کارآمدی فردی را بیاموزد.
خواندن نظرات خواننده‌های کتاب خالی از لطف نیست:
تامی 38 ساله می‌نویسد: «کتاب بی‌نظیری را هفته گذشته مطالعه کردم. بخش «دلیل‌ها چرند هستند» برای من عالی بود. این بخش از کتاب به دلیل‌تراشی‌هایی که هر روز با آن‌ها یک قدم به عقب حرکت می‌کنیم می‌پردازد. وقتی که هر روز با تأخیر در محل کار حاضر می‌شویم و ترافیک را بهانه می‌کنیم، یا برای نرسیدن به اهدافمان، ده‌ها دلیل ریز و درشت را بهانه می‌کنیم. پروفسور راث در این فصل، دلیل‌تراشی‌ها را توهم‌های دل خوش کننده‌ای می‌داند که ما را از مسیر اصلی دور می‌کنند و در تمام مراحل تفکر باید این دلایل را شناخت و غربال کرد.
«هنر دست‌یابی» پرفسور برنارد راث به خواننده کمک می‌کند تا روی پای خودش بایستد، ضعف‌ها و مشکلات خود را بشناسد، سبک یادگیری‌اش را تشخیص دهد و از آن برای پیشبرد اهداف استفاده کند.

مریم بهریان (دانشجوی دکتری روان‌شناسی)



کتاب های مشابه